Jeszcze jedna inwestycja, którą chyba miałem okazję kilka razy widzieć z bliska, ale jakoś nigdy nie udało mi się znaleźć co to jest dokładnie. Wiem, tablica informacyjna, ale jakoś nie chciało mi się dokładnie sprawdzać co to dokładnie, a tu proszę, samo się jakoś przypadkiem znalazło

Chodzi o
osiedle Ogrodnicza w Krakowie - deweloper Salwator jest odpowiedzialny za jego budowę, a powstaje ono przy ulicy właśnie ogrodniczej. Nazwa wskazywałaby jakieś podmiejskie okolic, gdy tymczasem plac budowy znajduje się w okolicach skrzyżowania ulic Mogilskiej i Meissnera, nieopodal miejsca, w którym stawiana jest
inwestycja Budopol Ostatnia, a także inne projekty realizowane w tej okolicy - też
Apartamenty Mogilska Kraków oraz wieżowiec budowany przez
Semaco - Mogilska Tower. Powstaje tam naprawdę duża liczba mieszkań i nic w tym dziwnego, bowiem okolica znajduje się blisko centrum miasta, a jednocześnie jest tam jeszcze sporo niezabudowanych terenów poprzemysłowych

Choć trzeba przyznać, że osiedle Ogrodnicza jest przy tych wymienionych bardzo kameralne i przystaje bardziej do sąsiadujących z nim domów jednorodzinnych. Ciekawym elementem otoczenia są tam także pobliskie Polskie Zakłady Zbożowe "PZZ" w Krakowie SA, czyli młyn. Ciekawe jak długo jeszcze będzie się on tam zajmował, ale pewnie to się kiedyś zmieni, bo to za blisko centrum dużego miasta, żeby mógł tam w nieskończoność funkcjonować taki przemysł - pewnie w Niepołomicach czy pod Skawiną także nieźle by sobie radził

Kto jednak chciałby tam sobie kupić tam mieszkanie, dużego wyboru nie ma, bowiem został dostępny tylko jeden lokal

Ale wiele wskazuje na to, że nie będzie to ostatni etap i planowane są także kolejne w sąsiedztwie - zapewne przekonamy się o tym w niedalekiej przyszłości.

A jeśli chodzi o ceny nowych mieszkań w Krakowie na Prądniku Czerwonym (bo to chyba jeszcze ta dzielnica), to deweloper Salwator nie liczy sobie tanio, bowiem za metr kwadratowy nowego mieszkania w tej inwestycji trzeba zapłacić 6 500 złotych, czyli niby nic specjalnego, jak na tą okolicę, ale mało to nie jest

Jest tu może ktoś, kto kupił już tam nowy lokal i może coś o tym napisać na forum, może jakieś zdjęcia ze środka, bo budynek ma już chyba nawet pozwolenie na użytkowanie. Przydadzą się także informacje o tym, jakie ma deweloper Salwator opinie, bo sporo bloków mieszkalnych stawiają w Krakowie i na pewno warto byłoby się było czegoś więcej o tym dowiedzieć. Mile widziane także zdjęcia na forum, może ktoś się nimi podzieli.