Osiedle Ogrodnicza Kraków od Salwator - forum mieszkańców i opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
iti

Osiedle Ogrodnicza Kraków od Salwator - forum mieszkańców i opinie

Postautor: iti » 28 gru 2016, 14:47

Jeszcze jedna inwestycja, którą chyba miałem okazję kilka razy widzieć z bliska, ale jakoś nigdy nie udało mi się znaleźć co to jest dokładnie. Wiem, tablica informacyjna, ale jakoś nie chciało mi się dokładnie sprawdzać co to dokładnie, a tu proszę, samo się jakoś przypadkiem znalazło :) Chodzi o osiedle Ogrodnicza w Krakowie - deweloper Salwator jest odpowiedzialny za jego budowę, a powstaje ono przy ulicy właśnie ogrodniczej. Nazwa wskazywałaby jakieś podmiejskie okolic, gdy tymczasem plac budowy znajduje się w okolicach skrzyżowania ulic Mogilskiej i Meissnera, nieopodal miejsca, w którym stawiana jest inwestycja Budopol Ostatnia, a także inne projekty realizowane w tej okolicy - też Apartamenty Mogilska Kraków oraz wieżowiec budowany przez Semaco - Mogilska Tower. Powstaje tam naprawdę duża liczba mieszkań i nic w tym dziwnego, bowiem okolica znajduje się blisko centrum miasta, a jednocześnie jest tam jeszcze sporo niezabudowanych terenów poprzemysłowych :)

Obrazek

Choć trzeba przyznać, że osiedle Ogrodnicza jest przy tych wymienionych bardzo kameralne i przystaje bardziej do sąsiadujących z nim domów jednorodzinnych. Ciekawym elementem otoczenia są tam także pobliskie Polskie Zakłady Zbożowe "PZZ" w Krakowie SA, czyli młyn. Ciekawe jak długo jeszcze będzie się on tam zajmował, ale pewnie to się kiedyś zmieni, bo to za blisko centrum dużego miasta, żeby mógł tam w nieskończoność funkcjonować taki przemysł - pewnie w Niepołomicach czy pod Skawiną także nieźle by sobie radził :) Kto jednak chciałby tam sobie kupić tam mieszkanie, dużego wyboru nie ma, bowiem został dostępny tylko jeden lokal :) Ale wiele wskazuje na to, że nie będzie to ostatni etap i planowane są także kolejne w sąsiedztwie - zapewne przekonamy się o tym w niedalekiej przyszłości.

Obrazek

A jeśli chodzi o ceny nowych mieszkań w Krakowie na Prądniku Czerwonym (bo to chyba jeszcze ta dzielnica), to deweloper Salwator nie liczy sobie tanio, bowiem za metr kwadratowy nowego mieszkania w tej inwestycji trzeba zapłacić 6 500 złotych, czyli niby nic specjalnego, jak na tą okolicę, ale mało to nie jest :) Jest tu może ktoś, kto kupił już tam nowy lokal i może coś o tym napisać na forum, może jakieś zdjęcia ze środka, bo budynek ma już chyba nawet pozwolenie na użytkowanie. Przydadzą się także informacje o tym, jakie ma deweloper Salwator opinie, bo sporo bloków mieszkalnych stawiają w Krakowie i na pewno warto byłoby się było czegoś więcej o tym dowiedzieć. Mile widziane także zdjęcia na forum, może ktoś się nimi podzieli.

Weronka

Re: Osiedle Ogrodnicza Kraków od Salwator - forum mieszkańców i opinie

Postautor: Weronka » 31 gru 2016, 0:28

A ja byłam się tam przejść jakiś czas temu i nawet udało mi się zrobić zdjęcie tego, jak to wtedy wyglądało. Ale było to już dosyć dawno temu, wiec pewnie inwestycja dewelopera Salwator - osiedle Ogrodnicza, zdążyła się już chyba mocno zmienić, w tym sensie, że została skończona :)

Obrazek

Dziwne miejsce, z jednej strony bloku, i to całkiem duże, z innej właśnie wspomniany młyn, a obok jeszcze domy jednorodzinne. Sporo tam tego i mocno różnorodnie. Choć budynek prezentuje się całkiem nieźle :)

AgentDejv

Postautor: AgentDejv » 02 sty 2017, 16:55

Po wejściu na to"osiedle " ukazuje nam sie duzy baner a na nim cos w rodzaju: "Tu działał i działał będzie młyn. Zastanow sie zanim kupisz tu mieszkanie" :)

iti

Postautor: iti » 02 sty 2017, 19:11

Bardzo dobrze, przynajmniej nie będzie później płaczu, że ktoś nie wiedział, nie zauważył itp., jak we Wrocławiu z osiedlami obok zbudowanej tam wcześniej nowej strzelnicy :) Czyli wychodzi na to, że młyn nie ma zamiaru się przeprowadzać w bliższej przyszłości. Ciekawe czy będzie uciążliwy dla przyszłych mieszkańców osiedla Ogrodnicza. Jest może na forum ktoś, kto kupił tam mieszkanie i może opisać swoje wrażenia?

mostio

Postautor: mostio » 06 wrz 2018, 17:57

Trochę odkopię temat, ale może są tutaj na forum mieszkańcy tego osiedla bądź osoby, które jest rozważały. Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji i chciałbym się nieco więcej o niej dowiedzieć. Czy sąsiedztwo młynu jest uciążliwe? Na co powienienem jeszcze zwrócić uwagę?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”