Ceny mieszkan a demografia / jak demografia może wpłynąć na ceny mieszkań

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
wojdyla1980

Re: Ceny mieszkan a demografia / jak demografia może wpłynąć na ceny mieszkań

Postautor: wojdyla1980 » 13 sie 2025, 22:23

https://x.com/mickpll/status/1955720006760546771?s=46

Przy okazji tej januszowej mądrości, że "Ukraińcy nie majom do czego wracać" no bo czego to mózg nie opracuje, aby sobie uzasadnić, że dalej będą Saszki chętne do wynajmowania naszej dziupli.

1. Ponad 90% terenu Ukrainy nie była objęta żadnymi działaniami wojennymi. Ukraina jest ogromna.

2. Bezpośrednio po zawarciu pokoju ruszą kontrakty na odbudowę. Będzie tam oczywiście praca.

3. Rząd ukraiński zrobi absolutnie wszystko, aby jak najwięcej ludzi wróciło - i pójdzie na to sporo pomocy międzynarodowej.

4. Ukraińcy będą wreszcie "u siebie". To chyba januszom najciężej sobie wyobrazić.

5. No i wreszcie od wielu miesięcy rosną nastroje antyukraińskie w Polsce, podsycane nie tylko przez zwykłą głupotę, ale też przez ruską agenturę.

Będą wracać aż na granicy będzie huczało. I nikt nie będzie patrzył na "upływ umowy najmu". Zresztą jakby nosacze byli w podobnej sytuacji przegnani przez wojnę do jakiejś Holandii - to też by na to lali.

dokładnie tak jest i będzie

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 14 sie 2025, 16:47

wojdyla1980 pisze:
1. Ponad 90% terenu Ukrainy nie była objęta żadnymi działaniami wojennymi. Ukraina jest ogromna.

2. Bezpośrednio po zawarciu pokoju ruszą kontrakty na odbudowę. Będzie tam oczywiście praca.

Jak 90% nie jest objęte działaniami wojennymi, to co tam wymaga aż takich remontów i kto niby pobiegnie tam tak inwestować? jeszcze za obecną pomoc się nie wypłacą ukraincy przez dekady. Rozumiem, że zostaje Krym i Donbas mocno podziurawiony, no ale to chyba byłoby dziwne żeby UE czy UKR romontowali ruskim na ich terenie. Pomijam, że te mityczne programy na odbudowe UKR to na dziś teoria, nic konkretnego nie jest ustalone. BA, nie wiadomo czy Ukraina przetrwa i z jakim obszarem. Po drugie nie wiadomo jaki rząd się zainstaluje w Kijowie, możliwe że pod czarno-czerwoną flagą i będzie , że głupio wyszło i że zonk.
wojdyla1980 pisze:3. Rząd ukraiński zrobi absolutnie wszystko, aby jak najwięcej ludzi wróciło - i pójdzie na to sporo pomocy międzynarodowej.

Tyle zrobi co Polska zrobiła żeby wrócili. Wrócą jak będzie lepiej niż tam gdzie teraz są, a na to sie długo nie zapowiada, proste
wojdyla1980 pisze:4. Ukraińcy będą wreszcie "u siebie". To chyba januszom najciężej sobie wyobrazić.

Zostawiam bez komentarza.
wojdyla1980 pisze:5. No i wreszcie od wielu miesięcy rosną nastroje antyukraińskie w Polsce, podsycane nie tylko przez zwykłą głupotę, ale też przez ruską agenturę.

Tak będą wracać jak arabowie albo jugole po wojnie. Kilka procent na emeryturą może wróci albo ci co maja środki i pomysł na biznes. Reszta to mięso armatnie i bezpaństwowcy, bez tożsamości narodowej i jak wyjechali jako nasto czy dwudziestolatkowie to juz tu się przyzwyczaiło i ma w dupie UKR i zyje tu u nas, czy gdzies na terenie UE i tam się czuje jak u siebie albo wogóle kładzie na tą całą UKR lage.

wojdyla1980 pisze:Będą wracać aż na granicy będzie huczało. I nikt nie będzie patrzył na "upływ umowy najmu". Zresztą jakby nosacze byli w podobnej sytuacji przegnani przez wojnę do jakiejś Holandii - to też by na to lali.

dokładnie tak jest i będzie
wojdyla1980 pisze:

Pierwszy poszedłbym i pomachał im na drogę. Choć wiem że to nierealne.

wojdyla1980

Postautor: wojdyla1980 » 14 sie 2025, 17:47

Ja mam w dupie co ty myślisz …

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 14 sie 2025, 18:21

wojdyla1980 pisze:Ja mam w dupie co ty myślisz …

Słychać wycie... :lol:

wojdyla1980

Postautor: wojdyla1980 » 14 sie 2025, 18:31

rozmowa z toba mnie zwyczajnie brzydzi

jeśli ktoś jest ciekawy kim jest tonyxl, to tutaj go uchwycily kamery

https://i1.jbzd.com.pl/contents/2021/04/cuZ0Cj8aNFPxqj2uD6OZmO1Fi9WPoOL6.mp4

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 14 sie 2025, 19:25

wojdyla1980 pisze:rozmowa z toba mnie zwyczajnie brzydzi

jeśli ktoś jest ciekawy kim jest tonyxl, to tutaj go uchwycily kamery

https://i1.jbzd.com.pl/contents/2021/04/cuZ0Cj8aNFPxqj2uD6OZmO1Fi9WPoOL6.mp4

Przecież ja z tobą nie rozmawiam, nie pochlebiaj sobie matołku. Juz dawno wyszło że masz spore kompleksy a od takich sie trzeba trzymac z daleka. Pisz sobie dalej, codziennie sam do siebie i myśl, że choć na tym forum jestes kimś. Ja tylko wypunktowałem to co cytowałeś, czyli jakiś życzeniowy punkt widzenia żałosnych ofiar losu, takich jak Ty, co nie mają żadnego swojego mieszkania i nigdy nie będa mieli, bo są zwyczajnie za głupi, za leniwi i za mało obrotni, ale winą obarczają wszystkich tylko nie siebie żaląc sie na forach i grupach codziennie jak im inni przeszkadzają i inaczej to Oni by już mieli ze 3 spłacone.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 14 sie 2025, 19:33

I właśnie widze, że jestem zarejestrowany w 2018 roku i własnie nabiłem 200-tny post a ty matołku zamiast pracować jakoś na tą choćby pierwszą kawelerkę to tracisz czas tutaj i nastukałeś nikomu niepotrzebne prawie 500 postów w jakiś rok. Świat poszedł do przodu, ludzie się pożenili, porobili dzieci a Ty dalej płaczesz w piwnicy jak cię deweloperzy krzywdzą, że nie chcę ci sprzedać jak to wyliczyłes po 6 tys za m2 mieszkania w krakowie:lol: Przecież na twoim miejscu usunąłbym konto. Ale czego ja oczekuję od takiego melepety.... :lol:

wojdyla1980

Postautor: wojdyla1980 » 14 sie 2025, 21:04

Kusper pisze:Obrazek

jedyne co mnie obraża, to to że mnie wrzuciłeś z nim do jednego worka :D

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”