Krakow potrzebuje tanich mieszkan by sie rozwijac

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
AgentDejv

Re: Krakow potrzebuje tanich mieszkan by sie rozwijac

Postautor: AgentDejv » 28 mar 2022, 10:55

Zerknąłem na oferty i faktycznie na hiszańskim wybrzeżu za kwotę 250 000 zł mozna kupić 2 pokojowe 40m2 mieszkanko - czasami w kompleksie z basenami.

Kto normalny kupuje teraz 30m2 kawalerki w Krakowie za 400 000 zł ? :)

pudel

Postautor: pudel » 28 mar 2022, 11:18

Zerknąłem na oferty i faktycznie na hiszańskim wybrzeżu za kwotę 250 000 zł mozna kupić 2 pokojowe 40m2 mieszkanko - czasami w kompleksie z basenami.

Na jakim portalu polecasz się rozejrzeć?

AgentDejv

Postautor: AgentDejv » 28 mar 2022, 11:30

pudel pisze:

Na jakim portalu polecasz się rozejrzeć?

Nie wiem.
Nie analizowałem tematu głębiej. Zanim kupisz sprawdź dobrze tematy podatkowe - od nieruchomości, od wynajmu itd. W niektórych miejscach jest zakaz wynajmu krótkoterminowego. Są różne aspekty. Poza tym nie wiem jakie są realne stopy zwrotu i czy Hiszpania to najlepszy kierunek.
W każdym razie zobaczcie ceny mieszkań w Kołobrzegu, Gdyni i w kurortach hiszpańskich. Widać jak bardzo nadmuchane są ceny w Polsce.

NeVeS

Postautor: NeVeS » 28 mar 2022, 11:46

Tymczasem tłumy na rynku niczym z czasów przed pandemicznych, spora osób ze wschodu wprawdzie, ale turystyka ma się dobrze i jakoś pustek z powodu wojny nie widać.

Awatar użytkownika
MamaAnubisa

Postautor: MamaAnubisa » 28 mar 2022, 17:06

wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,28271757,przez-wojne-w-ukrainie-co-piaty-polak-chce-kupic-mieszkanie.html

Centrum mniej popularne ! Stanieje ?

Przez wojnę w Ukrainie co piąty Polak chce kupić mieszkanie poza centrum i z dala od obiektów wojskowych

Sakowich

Postautor: Sakowich » 28 mar 2022, 17:34

MamaAnubisa pisze:wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,28271757,przez-wojne-w-ukrainie-co-piaty-polak-chce-kupic-mieszkanie.html

Przez wojnę w Ukrainie co piąty Polak chce kupić mieszkanie poza centrum

Absurd, akurat najbardziej cierpią przedmieścia i miejscowości np. na obrzeżach Kijowa.

Awatar użytkownika
MamaAnubisa

Postautor: MamaAnubisa » 28 mar 2022, 17:52

Sakowich pisze:
MamaAnubisa pisze:wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,28271757,przez-wojne-w-ukrainie-co-piaty-polak-chce-kupic-mieszkanie.html

Absurd, akurat najbardziej cierpią przedmieścia i miejscowości np. na obrzeżach Kijowa.

A przy Rakowickiej to nie było wojska ?

Mar G

Postautor: Mar G » 28 mar 2022, 19:42

MamaAnubisa pisze:
Sakowich pisze:

A przy Rakowickiej to nie było wojska ?

było w odległych czasach - ważniejsze że obecnie jest przy Wrocławskiej. zabudowane wokoło osiedlami

i mimo wszystko mamy lotnisko wojskowe obok miasta. najbliższe poważne w razie likwidacji Jasionki.

Ps. na Ukrainie mają chociaż schrony z czasów minionych czy metro.
a nam pozostaną garaże podziemne

nanu

Postautor: nanu » 28 mar 2022, 21:53

Mar G pisze:

ponoć w Hucie jest pełno schronów ale nie wiem na ile to prawda, a na ile odpowiedzi rosyjskich trolli na zapytania rosyjskich trolli (bo pytania o schrony na pewno było zadawane przez trolle. Wiem, bo osobiście sprawdzałam kto zadaje te pytania).

AdamKownacik

Postautor: AdamKownacik » 28 mar 2022, 22:54

nanu pisze:
Mar G pisze:

ponoć w Hucie jest pełno schronów ale nie wiem na ile to prawda, a na ile odpowiedzi rosyjskich trolli na zapytania rosyjskich trolli (bo pytania o schrony na pewno było zadawane przez trolle. Wiem, bo osobiście sprawdzałam kto zadaje te pytania).

Nie wiem ile tam ich jest ale napewno więcej niż w innych częściach miastach. Mimo to nie uważam żeby cena tam rosły bardziej z tego powodu :P

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”