Kto normalny kupuje teraz 30m2 kawalerki w Krakowie za 400 000 zł ?
Krakow potrzebuje tanich mieszkan by sie rozwijac
Re: Krakow potrzebuje tanich mieszkan by sie rozwijac
Zerknąłem na oferty i faktycznie na hiszańskim wybrzeżu za kwotę 250 000 zł mozna kupić 2 pokojowe 40m2 mieszkanko - czasami w kompleksie z basenami.
Zerknąłem na oferty i faktycznie na hiszańskim wybrzeżu za kwotę 250 000 zł mozna kupić 2 pokojowe 40m2 mieszkanko - czasami w kompleksie z basenami.
Na jakim portalu polecasz się rozejrzeć?
pudel pisze:Zerknąłem na oferty i faktycznie na hiszańskim wybrzeżu za kwotę 250 000 zł mozna kupić 2 pokojowe 40m2 mieszkanko - czasami w kompleksie z basenami.
Na jakim portalu polecasz się rozejrzeć?
Nie wiem.
Nie analizowałem tematu głębiej. Zanim kupisz sprawdź dobrze tematy podatkowe - od nieruchomości, od wynajmu itd. W niektórych miejscach jest zakaz wynajmu krótkoterminowego. Są różne aspekty. Poza tym nie wiem jakie są realne stopy zwrotu i czy Hiszpania to najlepszy kierunek.
W każdym razie zobaczcie ceny mieszkań w Kołobrzegu, Gdyni i w kurortach hiszpańskich. Widać jak bardzo nadmuchane są ceny w Polsce.
Tymczasem tłumy na rynku niczym z czasów przed pandemicznych, spora osób ze wschodu wprawdzie, ale turystyka ma się dobrze i jakoś pustek z powodu wojny nie widać.
- MamaAnubisa
wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,28271757,przez-wojne-w-ukrainie-co-piaty-polak-chce-kupic-mieszkanie.html
Centrum mniej popularne ! Stanieje ?
Przez wojnę w Ukrainie co piąty Polak chce kupić mieszkanie poza centrum i z dala od obiektów wojskowych
Przez wojnę w Ukrainie co piąty Polak chce kupić mieszkanie poza centrum i z dala od obiektów wojskowych
MamaAnubisa pisze:wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,28271757,przez-wojne-w-ukrainie-co-piaty-polak-chce-kupic-mieszkanie.html
Przez wojnę w Ukrainie co piąty Polak chce kupić mieszkanie poza centrum
Absurd, akurat najbardziej cierpią przedmieścia i miejscowości np. na obrzeżach Kijowa.
- MamaAnubisa
Sakowich pisze:MamaAnubisa pisze:wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,28271757,przez-wojne-w-ukrainie-co-piaty-polak-chce-kupic-mieszkanie.html
Absurd, akurat najbardziej cierpią przedmieścia i miejscowości np. na obrzeżach Kijowa.
A przy Rakowickiej to nie było wojska ?
MamaAnubisa pisze:Sakowich pisze:MamaAnubisa pisze:wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,28271757,przez-wojne-w-ukrainie-co-piaty-polak-chce-kupic-mieszkanie.html
A przy Rakowickiej to nie było wojska ?
było w odległych czasach - ważniejsze że obecnie jest przy Wrocławskiej. zabudowane wokoło osiedlami
i mimo wszystko mamy lotnisko wojskowe obok miasta. najbliższe poważne w razie likwidacji Jasionki.
Ps. na Ukrainie mają chociaż schrony z czasów minionych czy metro.
a nam pozostaną garaże podziemne
Mar G pisze:
ponoć w Hucie jest pełno schronów ale nie wiem na ile to prawda, a na ile odpowiedzi rosyjskich trolli na zapytania rosyjskich trolli (bo pytania o schrony na pewno było zadawane przez trolle. Wiem, bo osobiście sprawdzałam kto zadaje te pytania).
-
AdamKownacik
nanu pisze:Mar G pisze:
ponoć w Hucie jest pełno schronów ale nie wiem na ile to prawda, a na ile odpowiedzi rosyjskich trolli na zapytania rosyjskich trolli (bo pytania o schrony na pewno było zadawane przez trolle. Wiem, bo osobiście sprawdzałam kto zadaje te pytania).
Nie wiem ile tam ich jest ale napewno więcej niż w innych częściach miastach. Mimo to nie uważam żeby cena tam rosły bardziej z tego powodu
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”