Jakie powstające inwestycje, mające się skończyć w tym roku (no najpóźniej odbiór >początek< przyszłego) radzilibyście mi odwiedzić tak by znaleźć własne M spełniające poniższe kryteria:
- nie za drogie, nie inwestycje premium, nie w centrum miasta ani nad Wisłą czyli w praktyce teraz tak 10-12k za metr? Taniej chyba tylko Złocień
- tak żeby pomieścić rodzinę 2+1 a i może za jakiś czas 2+2 czyli minimum 2 >sypialnie<, najlepiej 3 plus salon z aneksem
- gdzie dojeżdża winda (i nie trzeba wózków/rowerów/zakupów nosić nawet na pierwsze piętro)
- gdzie jest trochę zieleni obok, nie ulica i tory (jak koło bonarki

- gdzie można komunikacją dojechać bliżej centrum dość sprawnie czyli NIE odległe zakątki Nowej Huty, Złocienia (byłem, widziałem, nie chcę)
- o pokojach już pisałem ale metrowo bym to wyraził jakoś 55-75 zależy jaki układ - bez dziesięciometrowego korytarza
- gdzie jest prywatne miejsce postojowe najlepiej typu garaż i balkon a nie wystający kwadrat metr na metr
Lokalizacyjnie (obecna praca) określiłbym raczej południe, bliżej Podgórza, Płaszowa, Wielickiej, Matecznego. Prądniki raczej nie, ewentualnie Czyżyny mogą być nienajgorsze. Wola Duchacka też byłoby ok. Jakiś "wstępny" Prokocim ale nie blokowiska wielgachne.
Póki co znalazłem na mapie i pooglądałem strony: Saska Blu (drogie i bloki na przeciwko siebie), Nowa Lipska (chyba mniej napakowane osiedle niż Myśliwska), wieżowiec przy Szpakowej (jakoś nie wygląda tam dobrze, dziwne układy), Centralna/Develia (nie wiem czy jeszcze są jakieś wolne), kawałek dalej jakieś inwestycje na Sołtysowskiej. Co byście tu dorzucili? Budżet nie jest bliżej określony ale tak z 600-700k trzeba się liczyć w tych czasach.
Cel jest pomieszkać tak z 5/8 lat z rodziną a w międzyczasie nazbierać i kupić działkę i zacząć się budować a potem te M sprzedać lub wynajmować.