tonyxxl pisze:Macio123 pisze:A co myślicie o Górce Narodowej? Mieszkanie 3-pokojowe 65m2 można dorwać za ok. 900tys. Warto? Ewentualnie ulica Glogera.
10-15 minut do dworca KST. Samochodem podobnie albo szybciej. Osiedla są tam nowe, budowane wg nowych założeń. Na pewno warto rozważyć, szczególnie jeśli masz trochę mniej forsy, żeby kupić coś podobnego a nie zawsze lepszego w np Krowodrzy czy innych okalających centrum dzielnicach.
Na Dworzec Główny jedzie się 21 minut z Papierni Prądnickich, 19-20 minut z Kuźnicy Kołłątajowskiej - a to są dwa przystanki obsługujące większość ruchu z GN. Nie wiem naprawdę skąd wziałeś 10-15 minut, ale domyślam się, że z katalogu dewelopera.
Samochodem NIE MA SZANS w normalnych godzinach dostać się szybciej niż w 15 minut z GN na Dworzec Główny. Może w środku nocy albo nad ranem w niedzielę. Mieszkałem tam 4 lata, do dzisiaj mam w tym getcie mieszkanie.
Dojazd do centrum nie jest zły, ale nie wierzcie w mity o 10-15 minutach. A samochodami jest coraz gorzej - wkrótce zamieszkają ludzie w CABA i Spravia, zaawansowane są prace wysokich budynkach na Banacha. Kuźnicy Kołłątajowskiej rano stoi, bo ludzie wiozą dzieci do szkoły na Porzeczkowej. Kiedy zamieszkane zostanie Banacha 12 i Drago to ulica Banacha się zakorkuje do reszty i wyjazd do 29 listopada będzie zablokowany.
Kto nie wierzy, niech sobie o 7-9 rano podjecie na Banacha, Anny Jantar, Kuźnicy Kołłątajowskiej. A ludzi i samochodów tylko przybywa.