O fliperach i flipowaniu

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
wojdyla1980

Re: O fliperach i flipowaniu

Postautor: wojdyla1980 » 16 gru 2024, 11:16

Obrazek

są jacyś chętni?

pewny zysk 40 tys, optymalny 80 tyś złotych

do podziału 50/50

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 16 gru 2024, 11:45

wojdyla1980 pisze:są jacyś chętni?
do podziału 50/50

Mo0że będą negocjowac i remontowac takie ruiny jak :

otodom.pl/pl/oferta/2-pokojowe-mieszkanie-w-centrum-do-remontu-ID4sD0x

otodom.pl/pl/oferta/krakow-ul-krolewska-2-pok-logia-klimatyzacja-ID4qu5O

i ppotrzebują ze 100 kawałkow na powierzchowny remontek. Zrozumże człowieku, ze nie ma juz starych biednych dziadkow, sprzedajacych mieskznaia za grosze. "Stare biedner dziadki i babciue" mają najnowsze ajfony i kradną filmy z internetu, przgerywają emreryturę drapiac zdrapki w ounktach Lotto, marzą o wygranei i duzej kasie w życiu i znają dobrze ceny.
Fliperzy kupują mieskzania, ktorych ZWYKLI KUPUJĄCY NIE CHCĄ KUPIC> Bo to jets ich zadanie.

Kupisz taki syf dla siebie jak na zdjęciach powyżej? Nie kupisz. KUpoisz mieskzanie w bloku na starym Ruczaju, gdzie sćiany są opalone zapalniczkami przez złotą młodzież, a pod blokiem na łąwkach piją do nocy? Nie kupisz. Kupsiz mieskzanie zakredytowane kredytem frankowym na milion złotych, gdzie właściciele nie mają kasy i pętle na szyi? Nie kupisz, nie oszukuj mnie i siebie.

jeśli chcesz sprzedać jak w/w , to masz problem. to kupi tanio tylko fliper.

A poza tym, to wszyscy wsędzie chcą ckupić tanio i sprzedac drogo. Ścigasz ogloszenia o samochodach na OLX i wsżedzie w sieci?

Zastanawiam sie , po marnusjze czas na ten watek, zamiast zajac się zyciem/ rodziną/ pracą ? Kijem wisły nie zawrócisz, mowi stare przyslowei. I w tym przysłowie liczy się słowo kij. Nie masz srodkó na zawrcóenie wisły.
To musi być jakas prywtana zemsta. Odziedziłeśz mieskzanie po kimś? Chgciałeś długo i drogo opchnąć? Brat wolał taniej i szybciej i znalzł flipera? Ewdentnie motyw zemsty.

Obrazek

wojdyla1980

Postautor: wojdyla1980 » 16 gru 2024, 12:23

Jeśli ktoś zna się na remontach i wykończeniach, to niech założy firmę remontowo-wykończeniową, remontuje i wykancza mieszkania pod gust klienta

To jak to wyglądało do tej pory to było pompowanie bańki, te remonty i tak były robione przez zewnętrzne firmy, zarobek polegał na przesunięciu w czasie i galopujących cenach

Kto kupował te mieszkania? “Inwestorzy”, kolejna grupa która napędziła tę bańkę, i włożenie kasy w gotową kawalerkę było w ich przekonaniu najlepsza inwestycją, bo na inwestycjach w beton się nie traci

A robienie tych flipów za cudze pieniądze i obiecywanie pewnego zysku, to już ostatni etap tej bańki i szczyt naiwności ludzkiej

Kolejną minutę z życia poświęcę Ci jak chuchniesz w alkomat

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 16 gru 2024, 12:39

wojdyla1980 pisze:Kolejną minutę z życia poświęcę Ci jak chuchniesz w alkomat

Mam alkomat podręczny, chuchnąłem. prosże o kolejną minutę z twojego życia.

Mar G

Postautor: Mar G » 16 gru 2024, 12:43

Bas Kra pisze:
wojdyla1980 pisze:są jacyś chętni?
do podziału 50/50

Mo0że będą negocjowac i remontowac takie ruiny jak :

otodom.pl/pl/oferta/2-pokojowe-mieszkanie-w-centrum-do-remontu-ID4sD0x

otodom.pl/pl/oferta/krakow-ul-krolewska-2-pok-logia-klimatyzacja-ID4qu5O

i ppotrzebują ze 100 kawałkow na powierzchowny remontek. Zrozumże człowieku, ze nie ma juz starych biednych dziadkow, sprzedajacych mieskznaia za grosze. "Stare biedner dziadki i babciue" mają najnowsze ajfony i kradną filmy z internetu, przgerywają emreryturę drapiac zdrapki w ounktach Lotto, marzą o wygranei i duzej kasie w życiu i znają dobrze ceny.
Fliperzy kupują mieskzania, ktorych ZWYKLI KUPUJĄCY NIE CHCĄ KUPIC> Bo to jets ich zadanie.

Kupisz taki syf dla siebie jak na zdjęciach powyżej? Nie kupisz. KUpoisz mieskzanie w bloku na starym Ruczaju, gdzie sćiany są opalone zapalniczkami przez złotą młodzież, a pod blokiem na łąwkach piją do nocy? Nie kupisz. Kupsiz mieskzanie zakredytowane kredytem frankowym na milion złotych, gdzie właściciele nie mają kasy i pętle na szyi? Nie kupisz, nie oszukuj mnie i siebie.

jeśli chcesz sprzedać jak w/w , to masz problem. to kupi tanio tylko fliper.

A poza tym, to wszyscy wsędzie chcą ckupić tanio i sprzedac drogo. Ścigasz ogloszenia o samochodach na OLX i wsżedzie w sieci?

Zastanawiam sie , po marnusjze czas na ten watek, zamiast zajac się zyciem/ rodziną/ pracą ? Kijem wisły nie zawrócisz, mowi stare przyslowei. I w tym przysłowie liczy się słowo kij. Nie masz srodkó na zawrcóenie wisły.
To musi być jakas prywtana zemsta. Odziedziłeśz mieskzanie po kimś? Chgciałeś długo i drogo opchnąć? Brat wolał taniej i szybciej i znalzł flipera? Ewdentnie motyw zemsty.

w tych ogłoszeniach zabawne są ceny.
wystawione wiosną 2024 - na szczycie cen - i powiszą jeszcze kolejne kilka wiosen z takimi cenami

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 16 gru 2024, 14:48

Mar G pisze:w tych ogłoszeniach zabawne są ceny.
wystawione wiosną 2024 - na szczycie cen - i powiszą jeszcze kolejne kilka wiosen z takimi cenami

Poqwinni zejść z ceny, ten pierwszy na partrze ogrzewanie gazowe opuscic 300 000 złotych, ten drugi na wyzszym pietrze 200 000 zł. W tym pierwszym w łazience postawili obrazek ze sćiany na miejscu kłębowiska zwaorów zapewne, pdo piecykiem gazowym.

Ale jak wlasciciele będą na musiku, czyli bedą potrzebować kase na inne mieszkanie/wyjazd/krefdyt, to wtedy będą się modlić o flipera.

NeVeS

Postautor: NeVeS » 16 gru 2024, 15:18

O i do takich nieruchomości fliperzy się przydają, żeby wziąć na siebie koszty i ryzko wykonania generalnego remontu i przywrócenia mieszkania do stanu użytkowalności, i powiększenia dostępnych zasobów mieszkaniowych na rynku.

wojdyla1980

Postautor: wojdyla1980 » 17 gru 2024, 13:07

youtube.com/watch?v=cS23-HmbmYQ&t=143s&ab_channel=FilipKowarski

dzisiaj prawdziwy cymesik

"jeśli mieszkanie się nie sprzedaje, usuń dwa zdjęcia, podnieś cenę, i kupiec się znajdzie, to naprawdę działa"
//tak było nie zmyślam

"jeśli wszyscy mówią że jest kryzys, to ja nie słucham tych wiadomości, wtedy ten kryzys mnie nie dotyczy bo ja o nim nie słyszę"
//moja 3 letnia siostrzenica zasłaniała sobie oczy ręką i krzyczała "szukaj mnie" podczas zabawy w chowanego

"pani Aneta z Wrocławia" tym samym ląduje do top 3 moich ulubionych postaci z tego uniwersum :D

i oczywiście raz na minutę że warto kupić szkolenie

Pato

Postautor: Pato » 17 gru 2024, 14:52

wojdyla1980 pisze:https://www.youtube.com/watch?v=cS23-HmbmYQ&t=143s&ab_channel=FilipKowarski

"jeśli mieszkanie się nie sprzedaje, usuń dwa zdjęcia, podnieś cenę, i kupiec się znajdzie, to naprawdę działa"
//tak było nie zmyślam

"jeśli wszyscy mówią że jest kryzys, to ja nie słucham tych wiadomości, wtedy ten kryzys mnie nie dotyczy bo ja o nim nie słyszę"
//moja 3 letnia siostrzenica zasłaniała sobie oczy ręką i krzyczała "szukaj mnie" podczas zabawy w chowanego

"pani Aneta z Wrocławia" tym samym ląduje do top 3 moich ulubionych postaci z tego uniwersum :D

i oczywiście raz na minutę że warto kupić szkolenie

Doskonale ! Zmienil sie profil z jak zarobic w jak w ogole sprzedac cokolwiek !
Chcesz dostępnych cenowo mieszkan ? Rozważ na kogo głosujesz!

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 17 gru 2024, 15:42

wojdyla1980 pisze:

Teraz poczujesz, co czuł Kolumb, widząc Ziemię, i Magellan, i Archimedes i Newton. Na swiecie są setki programów TV (TV to telewizja) o sprzedaży nieruchomosci i miliony porad, jak coiś sprzedac i jak sie czuć lepiej i nie rpzejmowac problemami.

Obrazek

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”