Pierwsze wrażenia z mieszkania / opinie o mieszkaniach - Piasta Towers (etap I)

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
jkmb

Re: Pierwsze wrażenia z mieszkania / opinie o mieszkaniach - Piasta Towers (etap I)

Postautor: jkmb » 04 kwie 2018, 22:25

Widzę, że z oknami to jakaś niechlubna reguła... :( Niestety odbierałam mieszkanie przy bardzo ładnej pogodzie i do wyregulowania zgłoszone zostały tylko te okna, przy których był problem z otworzeniem/zamknięciem... A przy wietrznej/mroźnej pogodzie jest masakra... A teraz trzeba powoływać się już na rękojmię... Biuro Sprzedaży odsyła do Administracji, a Administracja milczy... :shock:

Asi@

Re: Pierwsze wrażenia z mieszkania / opinie o mieszkaniach - Piasta Towers (etap I)

Postautor: Asi@ » 05 kwie 2018, 12:51

jkmb pisze:Widzę, że z oknami to jakaś niechlubna reguła... :( Niestety odbierałam mieszkanie przy bardzo ładnej pogodzie i do wyregulowania zgłoszone zostały tylko te okna, przy których był problem z otworzeniem/zamknięciem... A przy wietrznej/mroźnej pogodzie jest masakra... A teraz trzeba powoływać się już na rękojmię... Biuro Sprzedaży odsyła do Administracji, a Administracja milczy... :shock:

W naszym mieszkaniu był wczoraj Pan Kierownik Budowy. Wszystko omówił, ustalił, kiedy poprawią, ale co do okien powiedział, że to już sprawa dewelopera, że takie okna zamówił... :roll: Kilka dni temu otrzymałam maila z prośbą o tel. kontaktowy, ktoś miał się kontaktować w sprawie okien, ale do dziś cisza...

Boo123

Postautor: Boo123 » 05 kwie 2018, 13:07

U nas bardzo wieje z drzwi balkonowych. Wczoraj przez przypadek mąż mnie zamknął na balkonie na chwilę haha i jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam ogromna szparę między skrzydłami drzwiowymi. Sprawdźcie to sobie bo u nas normalnie palec można wsadzić w szparę.

Kuba SZ.

Postautor: Kuba SZ. » 11 kwie 2018, 23:50

Z TV jak i Internetem jest tak jak myślałem - trzeba instalację przerobić samemu. Niestety nikt nie przewidział (lub przewidział a nie poinformowal) że robiąc taka złączke będą straty na sygnale (potwierdził mi to facet z Interbudu). Niewielkie, ale jednak. Nie żebym się czepiał dupereli (chociaż jak to czytam to tak to właśnie wygląda :D) ale taki "drobiazg" mogli już zrobić sami :)
P.S. jak będziecie wiercic jakieś otwory w podłodze, to pamiętajcie że właśnie tam jest poprowadzona instalacja- "genialne". To tak czysto informacyjnie.

anette-01

Postautor: anette-01 » 14 cze 2018, 9:05

Cześć, orientujecie się może czy listwy ledowe w korytarzach można samemu włączać? Na początku świeciły cały czas, a ostatnio coraz rzadziej...

Misiek

Postautor: Misiek » 14 cze 2018, 9:28

Jak wasze wrażenia z montażu drzwi wewnętrznych ? Były jakieś problemy? Np standard wysokości otworu dla większości drzwi to kolo 206 do 208. A w naszym mieszkaniu mamy 213 ;) taki mały psikus od developera.Szerokość jest poprawna bo 90, dla montażu standardowych 80 cm drzwi.

Kuba

Postautor: Kuba » 14 cze 2018, 10:19

Misiek pisze:Jak wasze wrażenia z montażu drzwi wewnętrznych ? Były jakieś problemy? Np standard wysokości otworu dla większości drzwi to kolo 206 do 208. A w naszym mieszkaniu mamy 213 ;) taki mały psikus od developera.Szerokość jest poprawna bo 90, dla montażu standardowych 80 cm drzwi.

Hej, no taka mała niespodzianka, zależy jeszcze od drzwi :)
Ale u siebie musiałem w każdych dawać od góry 1 lub 2 płyty gk.
A i nawet w jednych drzwiach z boku musiałem dodawać

Misiek

Postautor: Misiek » 14 cze 2018, 11:18

Normalnie nie byłby to problem. Tyle, że nie przewidziałem tego i łazienka jest zrobiona do otworu jaki był. Po obniżeniu nadproża musiałbym odkuć cześć płytek i wstawić ponownie do nowego wymiaru :/ Gdzie się nie obrócić dupa z tyłu.

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”