Pierwsze wrażenia z mieszkania / opinie o mieszkaniach - Piasta Towers (etap I)
Re: Pierwsze wrażenia z mieszkania / opinie o mieszkaniach - Piasta Towers (etap I)
Widzę, że z oknami to jakaś niechlubna reguła...
Niestety odbierałam mieszkanie przy bardzo ładnej pogodzie i do wyregulowania zgłoszone zostały tylko te okna, przy których był problem z otworzeniem/zamknięciem... A przy wietrznej/mroźnej pogodzie jest masakra... A teraz trzeba powoływać się już na rękojmię... Biuro Sprzedaży odsyła do Administracji, a Administracja milczy... 
Re: Pierwsze wrażenia z mieszkania / opinie o mieszkaniach - Piasta Towers (etap I)
jkmb pisze:Widzę, że z oknami to jakaś niechlubna reguła...Niestety odbierałam mieszkanie przy bardzo ładnej pogodzie i do wyregulowania zgłoszone zostały tylko te okna, przy których był problem z otworzeniem/zamknięciem... A przy wietrznej/mroźnej pogodzie jest masakra... A teraz trzeba powoływać się już na rękojmię... Biuro Sprzedaży odsyła do Administracji, a Administracja milczy...
W naszym mieszkaniu był wczoraj Pan Kierownik Budowy. Wszystko omówił, ustalił, kiedy poprawią, ale co do okien powiedział, że to już sprawa dewelopera, że takie okna zamówił...
U nas bardzo wieje z drzwi balkonowych. Wczoraj przez przypadek mąż mnie zamknął na balkonie na chwilę haha i jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam ogromna szparę między skrzydłami drzwiowymi. Sprawdźcie to sobie bo u nas normalnie palec można wsadzić w szparę.
Z TV jak i Internetem jest tak jak myślałem - trzeba instalację przerobić samemu. Niestety nikt nie przewidział (lub przewidział a nie poinformowal) że robiąc taka złączke będą straty na sygnale (potwierdził mi to facet z Interbudu). Niewielkie, ale jednak. Nie żebym się czepiał dupereli (chociaż jak to czytam to tak to właśnie wygląda
) ale taki "drobiazg" mogli już zrobić sami 
P.S. jak będziecie wiercic jakieś otwory w podłodze, to pamiętajcie że właśnie tam jest poprowadzona instalacja- "genialne". To tak czysto informacyjnie.
P.S. jak będziecie wiercic jakieś otwory w podłodze, to pamiętajcie że właśnie tam jest poprowadzona instalacja- "genialne". To tak czysto informacyjnie.
Cześć, orientujecie się może czy listwy ledowe w korytarzach można samemu włączać? Na początku świeciły cały czas, a ostatnio coraz rzadziej...
Jak wasze wrażenia z montażu drzwi wewnętrznych ? Były jakieś problemy? Np standard wysokości otworu dla większości drzwi to kolo 206 do 208. A w naszym mieszkaniu mamy 213
taki mały psikus od developera.Szerokość jest poprawna bo 90, dla montażu standardowych 80 cm drzwi.
Misiek pisze:Jak wasze wrażenia z montażu drzwi wewnętrznych ? Były jakieś problemy? Np standard wysokości otworu dla większości drzwi to kolo 206 do 208. A w naszym mieszkaniu mamy 213taki mały psikus od developera.Szerokość jest poprawna bo 90, dla montażu standardowych 80 cm drzwi.
Hej, no taka mała niespodzianka, zależy jeszcze od drzwi
Ale u siebie musiałem w każdych dawać od góry 1 lub 2 płyty gk.
A i nawet w jednych drzwiach z boku musiałem dodawać
Normalnie nie byłby to problem. Tyle, że nie przewidziałem tego i łazienka jest zrobiona do otworu jaki był. Po obniżeniu nadproża musiałbym odkuć cześć płytek i wstawić ponownie do nowego wymiaru :/ Gdzie się nie obrócić dupa z tyłu.
Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”