Fort Natura Kraków (Wybickiego 5) / deweloper Frax-Bud - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
free66

Re: Fort Natura Kraków (Wybickiego 5) / deweloper Frax-Bud - opinie na forum

Postautor: free66 » 31 sty 2025, 7:46

nayemca pisze:
Philosophus pisze:Zastanawia mnie pana zaangażowanie w pisaniu negatywnych opinii, jak na osobę tylko wynajmującą, który się wkrótce wyprowadza :?:

Chcę poinformowac innych najmujacych, aby dokładnie wszystko sprawdzili przez decyzją. Cena najmu jest niewysoka, ale dopiero potem zrozumiałem, dlaczego. Ogladaliśmy mieszkanie około 30 minut, przejechało kilka pociągów zwykłych, ok. Gadaliśmy z pośrednikiem, rozmowa tłumiła hałas. Damy radę. Bylismy w garażu, było cicho, fajnie, duży garaż. Dopiero po wprowadzeniu kapnęlismy się, że jezdzą te potęzne pociągi towarowe, na przykład z cysternami i trabią w nocy, ze ze stacji PKP dochodzi stale trąbienie, bo lokomotywy muszą stale trąbić, bo takie mają przepisy BHP. Jakbym pracował na kolei, to bym wiedział. Dopiero po wynajęciu, jak pierwszy raz w garazu jednoczesnie włączyły się dmuchawy i do tego przejechał towarowy i hałas był jak w silniku promu kosmicznego przy starcie, to moja partnerka dostała prawie histerii. Napisałem jednego posta, a potem 'free'cośtampodkrecił dyskusję, dzięki niemu jest tyle postów i wątek się utrzymuje na gorze. Teraz zima, okna zamknięte, ciekawe, co tu się muszi dziać jak jest ciepło, ale to juz nie moja broszka. Problem tych towarowych jest wzdłuż całych torów i kawałek dalej jest przecież stacja PKP Łobzów i towarowy tam tez trąbi. Kawałek kolejny dalej przy Radzikowskiego coś budują, tez wzdłuż torów i ten pociąg przeciez nie rozpływa się w powietrzu. Tylko tutaj i na Składowej jest jeszcze dworzec towarowy i hałas ruch 24/24. Wczesniej te pociągi też skadś się biorą, nawet jestem ciekaw, skąd jadą.

Nie kontynuowałem dyskusji, a jedynie przedstawiłem swoją opinię. Czy to jest niedozwolone?

Idź się już wyprowadź :D
Właściciel agencji nieruchomości w Krakowie.
Koordynator wielu projektów deweloperskich na terenie Polski.

free66

Postautor: free66 » 31 sty 2025, 7:47

luc pisze:W czym problem, bloki stoją, każdy sam może zweryfikować czy głośno czy nie dla niego. Fajnie, że ktoś wrzucił informację o tym, na co powinno się zwrócić uwagę przy weryfikacji. Fajnie, że ktoś dał znać, na co zwrócić uwagę.

Dokładnie tak.
Właściciel agencji nieruchomości w Krakowie.
Koordynator wielu projektów deweloperskich na terenie Polski.

nayemca

Postautor: nayemca » 07 lut 2025, 19:58

Znalazł się drugi koniec tych torów. Na wschodzie tory lecą przez Żabiniec. Tory dla pociągów towarowych to są te poniżej bloków tutaj na Wybickiego, najbliższe. Mieszkanka w wątku o Żabińcu pisze, że śpi ze stoperami w uszach i ja jej wierzę i ją rozumiem.

viewtopic.php?t=14718

Iktorn

Postautor: Iktorn » 30 mar 2025, 14:16

Oprócz tego że są pociągi (i tak je mniej słychać niż na Żabińcu), to ściany są jak z tektury. Słychać szuranie krzesłami, nawet lanie wody w nocy a o innych nocnych odgłosach nie chce wspominać.

pozdro

Postautor: pozdro » 30 mar 2025, 15:00

A to spoko może być jak fajne sąsiadki

pozdro

Postautor: pozdro » 30 mar 2025, 15:02

Mi się osiedle podoba. Zerknąłem na patodeweloperkę ekoparku na Bronowicach otwarta forma i sąsiednie pato osiedle wybudowane parę lat temu. Nie no to fort natura to są luxusy w luxusowej lokalizacji. Nie wiem czy tam pociągi słychać czy nie pewnie zależy który blok i w którą stronę okna. Może wypadałoby ekrany akustyczne zamontować

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”