semi pisze:Jak dla mnie super inwestycja. Od dłuższego czasu monitoruję sytuację na rynku i z pewnością brakuje takich inwestycji klasy premium jaką zaoferowało nam Młyny Mogilska. Widać że projekt Awangarda Mogilska nie odstaje i wygląda super. Architektonicznie to zdecydowanie klasa premium. I takich projektów w Krakowie jest niestety deficyt. Zresztą Młyny już zostały uznane za najlepszy projekt w Europie. Teraz Awangarda świetnie się będzie komponować. Lokalizacja - hmm, ktoś tu pisze że słabo, ja zaś jestem innego zdania. Do ścisłego centrum dojadę autem w niespełna 4 minuty. Bliskość jednego z największych parków, może nawet największego parku miejskiego w Krakowie to duży atut. Kto korzysta z roweru to wie że ścieżkami dojedziemy wszędzie, a do wałów nad Wisłą jest blisko, i stamtąd dojedziemy do Wawela, Tyńca itd. W drugą stronę piękna trasa do Niepołomic. Z parku AWF blisko dojdziemy do pasa startowego Rakowice, znów dużo przestrzeni jakiej w Krakowie mało. Nie wspomnę o spacerze do łąk nowohuckich. Z Mogilskiej bliżej tej inwestycji to tylko 1,5 km do Ogrodu Botanicznego a tam już ul Kopernika idealnie dojdziemy do starego miasta. Liczne koncerty i wydarzenia w Arenie. Ja tą okolice uwielbiam choć wiadome, są lepsze w Krakowie jak np. Okolice Lasu Wolskiego Zwierzyniec itd. Grzegorzki bardzo ładnie się rozwijają, no i niestety na pewno będzie drogo biorąc pod uwage dzielnice i bliskość tak dużego parku.
Tak, a najbardziej urzekający w tym opisie jest ten... "spacer do łąk nowohuckich" z Mogilskiej
Mieszkam w tej okolicy prawie 10 lat, najpierw po jednej stronie Mogilskiej, teraz po drugiej. I tak, mieszka się tutaj super, jest świetna komunikacja miejska, blisko do usług, blisko do parku itd. Jest tylko jeden szkopuł:
mieszka się super, ale nie przy samej Mogilskiej, gdzie jest blok na bloku, hałas itd. Dąbska, Lema, Śliczna, Ostatnia itd. to są imho bardzo fajne lokalizacje - blisko centrum, blisko parku, ale nie przy samej drodze, a lepsze mieszkania mają bardzo fajne układy, nierzadko duże balkony (czy tarasy) itd. (pomijam oczywiście inwestycje typu Caba), natomiast niestety najgorszą lokalizacją jest sama Mogilska.
Z ciekawości oglądaliśmy ostatnio ze znajomymi mieszkanie w Ekoparku przy parku AWF. Od strony parku - super. Od Mogilskiej - przy otwartym oknie nie słyszeliśmy sprzedawcy stojącego w tym samym pokoju... :/ Trochę średnio jak na 20k/m2. Ale już np. Semaco w samym parku, dawne mLocum na Dąbskiej, Śliczna 36i6 z tarasami na górnych piętrach itd. - zupełnie inna bajka.
Młyny najlepszym projektem w Europie? Chyba zdaniem dewelopera. Szczególnie urokliwe jest to witanie się z sąsiadem w obecnie oddanym budynku, polecam też zobaczyć na układy sporej części mieszkań....
4 minuty autem do ścisłego centrum, no spoko, o północy faktycznie w tyle dojedziesz, tylko... gdzie zaparkujesz? Pomijam to, że stąd do centrum kompletnie autem nie opłaca się jechać jak masz tramwaj co 1-2 minuty, rower, czy nawet ubera bez konieczności szukania miejsca do zaparkowania.
Z ogrodu botanicznego owszem.... dojdziesz przez Kopernika na Rynek, tyle, że wcześniej musisz dojść do tego ogrodu botanicznego wzdłuż Mogilskiej. W sumie mogłeś napisać, że "na błonia niedaleko, a stamtąd już blisko na kopiec"

I tak, jak napisałem. Moim zdaniem ta lokalizacja jest super i jest jedną z lepszych w Krk, ale niekoniecznie przy samej Mogilskiej.