Aleja Dębowa Kraków / deweloper Wisdomic - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
monikakla91

Re: Aleja Dębowa Kraków / deweloper Wisdomic - opinie na forum

Postautor: monikakla91 » 21 maja 2026, 22:16

Cześć :)
Rozważam zakup mieszkania w czworaku z 4. etapu, który jest obecnie w budowie. Byłam na miejscu i biuro sprzedaży zrobiło na mnie bardzo dobre wrażenie, ale chciałabym poznać realne opinie na temat życia na osiedlu.
Czy są tu obecni mieszkańcy wcześniejszych etapów? Widziałam, że poprzednie pytania na forum zostały bez odpowiedzi, ale może tym razem ktoś z sąsiadów zajrzy i podzieli się doświadczeniem i opinią o inwestycji? Z góry dziękuję! :)

Dbaran

Postautor: Dbaran » 21 cze 2026, 14:21

Cześć,

Oglądałem wczoraj inwestycje na dniach otwartych. Etap3 -pozostało kilka szeregówek, Etap4 - wygląda bardziej atrakcyjnie z punktu widzenia prywatności. Byłem zaskoczony, że koszt wykonania schodów na poddasze jest po mojej stronie (z piętra) - dziwne poczucie jakby oddawali niepełnowartościowy produkt. Z ciekawostek wróciłem do tej inwestycji po pewnym czasie, i ceny wzrosły, a szeregówki stoją jak stały (te z etapu3, aczkolwiek ich umiejscowienie umówmy się nie jest do końca super). Na plus jakość pieca, co do rekuperacji wygląda ok, ale miałbym pewne zastrzeżenia. Ciekawią mnie opinie mieszkańców, ale ciężko znaleźć jakieś komentarze. Myślę, że realnie cena transakcyjna powinna być niższa niż prezentowana, tym bardziej, że na tym pułapie cenowym jest bardzo dużo ofert na rynku.

podwykonawcamajster

Postautor: podwykonawcamajster » 23 cze 2026, 10:50

Polecam szczegółowo przeanalizować umowę deweloperską, najlepiej z prawnikiem, ponieważ deweloper i sztab jego prawników działają na granicy prawa i wykorzystują wszystkie możliwe kruczki prawne. Dla nich nie liczą się ani ludzie ani ich potrzeby w odróżnieniu od tego czym się reklamują (nadal nie ma porozumienia między deweloperem, a mieszkańcami w sprawie drogi wewnetrznej) Kontakt z biurem sprzedaży utrudniony telefonicznie lub mailowo, trzeba udać się na miejsce, aby uzyskać jakąkolwiek informacje, która i tak niekoniecznie okaże się zgodna z rzeczywistością. Duże opóźnienia jeżeli chodzi o przyłącza, brak jakichkolwiek zadośćuczynień czy słów skruchy. Jakość wykonania w zależności od etapu prac i podwykonawców. Sąsiedzi mili, okolica spokojna.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”