@pozdro nie zgodzę się z tobą że Strumienna jest kiepska komunikacyjnie. Idealnym rozwiązaniem jest jeżeli bilety miesięczne "MPK" są honorowane w granicach miasta w "SKM" a o ile mi wiadomo na razie nie są. SKM dojedziesz do Skawiny (chodź teraz nie) i ewentualnie do Wieliczki/Lotnisko grupa zatem jest dość okrojona.
Zwróć uwagę ze jeżeli powstanie Trasa Łagiewnicka dostajesz tak na prawdę dostęp do SKM

10min spacerkiem do przystanku Przykopy i transfer na stację Łagiewniki - tutaj masz dostęp do SKM nie wiem jaki układ drogowy jest finalnie planowany i jak ma wyglądać stacja Bonarka ale na chwilę obecną albo idziesz trochę więcej niż 10 min lub 10min ale pod wiaduktem i w ulewne dni po błotku.
Od strony komunikacji samochodem zwróć uwagę że są plany zaślepienia ul. Fredry uważam że Strumienna ma w tym przypadku trochę lepiej chodź jeżeli będzie zrealizowany układ z połączeniem ul. Przyjaźni Polsko Węgierskiej dla Fredry to sam wyjad na Turowicza będzie na plus dla Cegielni ale nie zmienia to faktu że zarówno jedna jak i druga spotka się w tym samym miejscu więc zarówno do Tishnera jak i Al. Powstańców Śląskich będzie porównywalny wyjazd.
Plusem Strumiennej jest to że masz dostęp zarówno do 133 jak i 178 i pochodnych a Cegielnia tylko 133.
Uważam że obydwie inwestycje spokojnie spełniają standardy inwestycyjne i lokalizacja robi się ciekawa chociażby kompleksy biurowe Bonarka/Tishnera i na przeciwko (wczoraj czytałem że jest pozwolenie na rozbiórkę budynku Elbudu powierzchnia jest ogromna więc zapotrzebowanie jest.