Fredry 6 Kraków od Budimex - inwestycja mieszkaniowa (Bonarka) - forum i opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
kriskros

Re: Fredry 6 Kraków od Budimex - inwestycja mieszkaniowa (Bonarka) - forum i opinie

Postautor: kriskros » 03 sie 2018, 11:21

pozdro pisze:HDS jest w gównianej lokalizacji.

Widzisz, myślisz inwestycyjnie, a ja myślę pod względem mieszkania.
Mam zupełnie odwrotne zdanie.

Otoczenie domów jednorodzinnych, niska zabudowa i znaczna odległość położenia inwestycji od Turowicza + biedronka 200m, a w perspektywie trasa łagiewnicka z tramwajem do centrum w granicy 3/4 przystanków (r.mateczne).
Mnie to przekonuje względem hsd.

Ja wytrwale czekam na fredry i informacje o 2 etapie strumiennej.

btw. SKM? - myślę że na 50 zapytanych osób 2 rozważą komunikacje i dojście do tego przystanku.

yogmen

Re: Fredry 6 Kraków od Budimex - inwestycja mieszkaniowa (Bonarka) - forum i opinie

Postautor: yogmen » 03 sie 2018, 13:20

@pozdro nie zgodzę się z tobą że Strumienna jest kiepska komunikacyjnie. Idealnym rozwiązaniem jest jeżeli bilety miesięczne "MPK" są honorowane w granicach miasta w "SKM" a o ile mi wiadomo na razie nie są. SKM dojedziesz do Skawiny (chodź teraz nie) i ewentualnie do Wieliczki/Lotnisko grupa zatem jest dość okrojona.
Zwróć uwagę ze jeżeli powstanie Trasa Łagiewnicka dostajesz tak na prawdę dostęp do SKM ;) 10min spacerkiem do przystanku Przykopy i transfer na stację Łagiewniki - tutaj masz dostęp do SKM nie wiem jaki układ drogowy jest finalnie planowany i jak ma wyglądać stacja Bonarka ale na chwilę obecną albo idziesz trochę więcej niż 10 min lub 10min ale pod wiaduktem i w ulewne dni po błotku.

Od strony komunikacji samochodem zwróć uwagę że są plany zaślepienia ul. Fredry uważam że Strumienna ma w tym przypadku trochę lepiej chodź jeżeli będzie zrealizowany układ z połączeniem ul. Przyjaźni Polsko Węgierskiej dla Fredry to sam wyjad na Turowicza będzie na plus dla Cegielni ale nie zmienia to faktu że zarówno jedna jak i druga spotka się w tym samym miejscu więc zarówno do Tishnera jak i Al. Powstańców Śląskich będzie porównywalny wyjazd.

Plusem Strumiennej jest to że masz dostęp zarówno do 133 jak i 178 i pochodnych a Cegielnia tylko 133.

Uważam że obydwie inwestycje spokojnie spełniają standardy inwestycyjne i lokalizacja robi się ciekawa chociażby kompleksy biurowe Bonarka/Tishnera i na przeciwko (wczoraj czytałem że jest pozwolenie na rozbiórkę budynku Elbudu powierzchnia jest ogromna więc zapotrzebowanie jest.

pozdro

Postautor: pozdro » 04 sie 2018, 1:13

Ja nie uznaje inwestycji bez dobrej komunikacji. Jak nie ma stacji skm lub metra w drodze dojscia na piechote do 10min to odpada dla mnie. Nikt nie bedzie sie chcial tluc tramwajami do pracy. Jednoczeanie z Fredry jeat blizej i latwiej dojechac rowere. Na Kazimierz i nad Wisle, zwlaszcza jak zrobia kladke na ludwinow. Natomiast dojazd ze strumiennej to nawet nie wiem czy bedzie mozliwy. Turowicza jednak stanowi powazna bariere kokunikacyjna, kolejna bariera moze byc Trasa Lagiewnicka. Ja bym w sumie inwestycja na Cegielni byl zainteresowany. Ale znajac zycie beda ceny typu 7000-8000zl/m2

pozdro

Postautor: pozdro » 04 sie 2018, 1:18

Na strumienna kiedys patrzylem ale wlasnie lokalizacja oraz beznadziejne uklady i wielkosci mieszkan. Potrzebuje czegos w rozmiarze 41-42m2 pod wynajem o normalnym praktycznym ukladzie. Tam takich nie mieli. Ogolnie to najchetniej kupilbym of Atala i w zasadzie gdziea na Czyzynach. Przykladowo Aleja Pokoju 83 mi sie podobala, ale wymyslili sobie wciskanie miejsc parkingowych no to podziekowalem. Bo mam zdefiniowany budzet, i tak rentownosci z najmu sa slabiutkie w Krakowie. Aczkolwiek mi sie nie spieszy jakos bardzo ;) Moze przyjda lepsze czasy wiecej inwestycji w sensownych cenach czyli 5000-6000zl/m2 Duza nadzieje pokladam w mieszkaniu plus ze zmniejszy presje na ceny mieszkan i sie ustabilozuja na poziomie sredniego wynagrodzenie brutto.

yogmen

Postautor: yogmen » 06 sie 2018, 9:31

Ja nie uznaje inwestycji bez dobrej komunikacji. Jak nie ma stacji skm lub metra w drodze dojscia na piechote do 10min to odpada dla mnie.

ale
Ogolnie to najchetniej kupilbym of Atala i w zasadzie gdziea na Czyzynach. Przykladowo Aleja Pokoju 83 mi sie podobala, ale wymyslili sobie wciskanie miejsc parkingowych no to podziekowalem.

Inwestycja w Czyżynach fajna sprawa ;) jednak nie widzę tam ani przystanku SKM ani metra;).
Rozumiem że masz budżet ale może się okazać że w przypadku deficytu miejsc najłatwiej jest właśnie o zwrot z miejsca postojowego - może warto jednak?

arczimm@o2.pl

Postautor: arczimm@o2.pl » 07 paź 2018, 22:09

lovekrakow.pl/aktualnosci/przejazdy-przez-tory-w-lagiewnikach-do-likwidacji-to-cena-za-nowy-wiadukt_26652.html

spotkanie w tej sprawie z mieszkańcami odbędzię się 12.10.2018 o godz 18:00 w szkole podstawowej nr 56 ulica Fredry 65.

To chyba kluczowe sprawy co do tej inwestycji, zapewne też odbije się to na atrakcyjności tego miejsca, jeśli dojazd będzie utrudniony.

Jeśli chodzi o przejazd na Faustyny, czy Kościół serio zgodzi się na jego zamknięcie? ;) nie sądze :)

arczimm@o2.pl

Postautor: arczimm@o2.pl » 07 paź 2018, 22:12

Jeszcze zapomniałem dodać:

dlaczego oni piszą tylko o samochodach? a gdzie piesi, autobusy, rowery?

mieszkańcy będą chodzić "na około" 2 km żeby dojść do najbliższego przystanku?

to jakieś chore.....

kokos

Postautor: kokos » 11 gru 2018, 14:37

Wszystko juz wiadomo:

fredry6.pl

ragar

Postautor: ragar » 11 gru 2018, 15:23

kokos pisze:Wszystko juz wiadom

No tak - Budimex - Fredry 6 Kraków, wygląda na to, że będzie to naprawdę spore osiedle.

Obrazek
Materiały - deweloper Budimex

Ktoś się orientuje, jakie ceny mieszkań tam proponuje Budimex Nieruchomości, ile wychodzi metr kwadratowy?

wilk884

Postautor: wilk884 » 11 gru 2018, 16:03

ragar pisze:
kokos pisze:Wszystko juz wiadom

No tak - Budimex - Fredry 6 Kraków, wygląda na to, że będzie to naprawdę spore osiedle.

Obrazek
Materiały - deweloper Budimex

Ktoś się orientuje, jakie ceny mieszkań tam proponuje Budimex Nieruchomości, ile wychodzi metr kwadratowy?

Ceny już od: 7 150 zł /m2 do 8 150,00 zł / m2

Cena miejsca postojowego w hali garażowej to: 30 000,00 zł – miejsca postojowe są sprzedawane do mieszkań powyżej 40m2

Cena komórki lokatorskiej: 4 000,00 zł/m2 – metraże od 2 do 6m2

Termin zakończenia budowy: listopad 2020 r.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”