Aleja Zbożowa (Wieliczka / Kraków) - WBG Development (opinie i forum)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mn06

Re: Aleja Zbożowa (Wieliczka / Kraków) - WBG Development (opinie i forum)

Postautor: Mn06 » 13 lut 2019, 10:26

Hej, ja tez bylem niedawno i o ile widac postep w przypadku budynkow z IV etapu, to w III na pierwszy rzut oka niewiele sie zmienilo.

@niaa, przez odbiory w terminie masz na mysli koniec pierwszego kwartalu dla etapu III i koniec drugiego dla etapu IV?

pater

Postautor: pater » 18 lut 2019, 14:05

Czy ktoś z was dysponuje aktualnymi zdjęciami inwestycji? Jestem ciekaw jak to obecnie wygląda, jaki jest status poszczególnych etapów?

niaa

Postautor: niaa » 18 lut 2019, 16:10

Mn06 pisze:Hej, ja tez bylem niedawno i o ile widac postep w przypadku budynkow z IV etapu, to w III na pierwszy rzut oka niewiele sie zmienilo.

@niaa, przez odbiory w terminie masz na mysli koniec pierwszego kwartalu dla etapu III i koniec drugiego dla etapu IV?

Interesował mnie III etap i o niego pytałam, więc chyba faktycznie jest tak jak piszesz.

Misior

Postautor: Misior » 18 lut 2019, 16:20

Obrazek

yogmen

Postautor: yogmen » 19 lut 2019, 11:00

Widzę że zmiany na IV etapie najbardziej widoczne szkoda że na III nie widać wielu zmian to rusztowanie na 3 budynku to już dłuższy czas stoi.

Martina91

Postautor: Martina91 » 20 lut 2019, 10:43

Czy ktoś z Was też ma problem z kontaktem z deweloperem? Od 4 miesięcy nieskutecznie próbuję podpisać umowę rezerwacyjną i zastanawiam się o co chodzi.

AgentDejv

Postautor: AgentDejv » 20 lut 2019, 10:54

Martina91 pisze:Czy ktoś z Was też ma problem z kontaktem z deweloperem? Od 4 miesięcy nieskutecznie próbuję podpisać umowę rezerwacyjną i zastanawiam się o co chodzi.

Skoro masz problem z podpisaniem umowy, to pomyśl co będzie dalej.
Najlepiej zrób duży rozpęd i uderz mocno w ścianę. Jak ochłoniesz to zacznij szukać czegoś innego.

yogmen

Postautor: yogmen » 20 lut 2019, 12:42

Yyyyy dziwna sprawa ja nie mam problemu z kontaktem przynajmniej od stron technicznych przy sprzedaży bylo troche perturbacji ale generalnie jest ok.

Który etap?

Misior

Postautor: Misior » 20 lut 2019, 16:10

Ja jak do tej pory nie narzekam na kontakt z developerem. Zawsze jak dzwonie to odbiera telefon . Z umowami też nie miałem problemu. Zawsze można pojechać na teren budowy , tam mają swoje biuro. Też jestem zdziwiony , że nie ma kontaktu.

Martina91

Postautor: Martina91 » 20 lut 2019, 18:05

AgentDejv pisze:
Martina91 pisze:Czy ktoś z Was też ma problem z kontaktem z deweloperem? Od 4 miesięcy nieskutecznie próbuję podpisać umowę rezerwacyjną i zastanawiam się o co chodzi.

Skoro masz problem z podpisaniem umowy, to pomyśl co będzie dalej.
Najlepiej zrób duży rozpęd i uderz mocno w ścianę. Jak ochłoniesz to zacznij szukać czegoś innego.

Nie będziesz mi mówić jak mam żyć xD

yogmen pisze:Yyyyy dziwna sprawa ja nie mam problemu z kontaktem przynajmniej od stron technicznych przy sprzedaży bylo troche perturbacji ale generalnie jest ok.

Który etap?

Etap V, budynku jeszcze nie ma nawet.

Misior pisze:Ja jak do tej pory nie narzekam na kontakt z developerem. Zawsze jak dzwonie to odbiera telefon . Z umowami też nie miałem problemu. Zawsze można pojechać na teren budowy , tam mają swoje biuro. Też jestem zdziwiony , że nie ma kontaktu.

Chyba tak zrobię. Najpierw prosiłam długo o wysłanie umowy na maila, a jak w końcu dotarła, to dałam prawniczce do przeanalizowania. Naniosłyśmy poprawki małe (głównie chodziło o cenę, żeby była taka sama na umowie rezerwacyjnej, jak na deweloperskiej). Odesłałam do akceptacji i cisza. Chyba zrezygnuję z tej inwestycji, chociaż jestem w niej zakochana po uszy. Wydaje mi się, że po prostu deweloper szuka kogoś, kto zapłaci za mieszkanie więcej, stąd taka gra na czas.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”