Aleksandry Park Kraków / Deweloper MJB - opinie o inwestycji na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Pica

Re: Aleksandry Park Kraków / Deweloper MJB - opinie o inwestycji na forum

Postautor: Pica » 30 paź 2019, 16:07

Ten projekt tak wygląda, bo jest starożytny (to wiem, bo kupuję w końcu mieszkanie w innej inwestycji w okolicy i właściciele tego terenu próbowali sprzedać go razem z projektem innym deweloperom, a wieści szybko się rozchodzą). Ogólnie straszne marnowanie bardzo fajnej lokalizacji. Bardzo się czaiłam na tą inwestycję, ale żeby praktycznie nie było mieszkań z oknami na trzy strony i wszystkie na ostatnim piętrze miały skosy, to jakiś kosmos... Na garaże nie zwracałam uwagi, bo nie używam samochodu, ale faktycznie słabo to wygląda.

omini

Postautor: omini » 31 paź 2019, 13:53

Jest to kontynuacja osiedla obok i dlatego wyglądają podobnie. Zastanawiam się nad kupnem tam mieszkania bo lokalizacja mi odpowiada byłem tam i prace posuwają się do przodu. Czy ktoś na forum wie dlaczego zajęło im tyle czasu aby dostać pozwolenie na postawienia tej inwestycji ?

Noone

Postautor: Noone » 07 lis 2019, 11:35

omini pisze:Jest to kontynuacja osiedla obok i dlatego wyglądają podobnie. Zastanawiam się nad kupnem tam mieszkania bo lokalizacja mi odpowiada byłem tam i prace posuwają się do przodu. Czy ktoś na forum wie dlaczego zajęło im tyle czasu aby dostać pozwolenie na postawienia tej inwestycji ?

Niestety nie wiem dlacz go tak długo nie rozpoczynali prac, pozwolenie wisi od 2012-2013. Zarezerwowałem tam jedno mieszkanie, zobaczymy co z tego będzie. Cena od 6200-6900, można negocjować.

terens

Postautor: terens » 08 lis 2019, 9:59

Jak na to, co w ostatnich latach dzieje się w Krakowie, to jest całkiem nieźle, a jak się rozkłady mieszkań prezentują, poza tym, że nie ma takich z oknami na 3 strony oraz na ostatnich piętrach są skosy?

Branchi

Postautor: Branchi » 09 lis 2019, 21:42

Zastanawiałem sie nad zakupem mieszkania. To co jest w papierach, to co na wizualizacji, a to co w projektach to trzy sprawy.
Wizualizacja dla kawalerki 25m2 - dwoje drzwi balkonowych, balkon 6,5m2
Projekt - jedne drzwi balkonowe na takiej wielkości balkon
Dzien przed podpisaniem umowy notarialnej dostałem wiadomosc ze balkon jest o polowe mniejszy, nie ma tez ze względu na to możliwości negocjacji itp bo tez ceny kawalerek poszły do góry,

Jest to dla mnie pierwsze mieszkanie w Krakowie jednak mysle ze nie tak to powinno wyglądać po stronie budującego.
Tak Wiec chciałem was poinformować ze nie wszystko jest tak ładne jak to wyglada. Mam nadzieje ze chociaz reszta bedzie taka jak to powinno wyglądać.

omini

Postautor: omini » 10 lis 2019, 19:17

Branchi pisze:Zastanawiałem sie nad zakupem mieszkania. To co jest w papierach, to co na wizualizacji, a to co w projektach to trzy sprawy.
Dzien przed podpisaniem umowy notarialnej dostałem wiadomosc ze balkon jest o polowe mniejszy, nie ma tez ze względu na to możliwości negocjacji itp bo tez ceny kawalerek poszły do góry,

Jest to dla mnie pierwsze mieszkanie w Krakowie jednak mysle ze nie tak to powinno wyglądać po stronie budującego.
Tak Wiec chciałem was poinformować ze nie wszystko jest tak ładne jak to wyglada. Mam nadzieje ze chociaz reszta bedzie taka jak to powinno wyglądać.

Czyli kawalerki mają tylko jedne drzwi na mały balkon i nie mają okna jak na wizualizacji ?

Branchi

Postautor: Branchi » 11 lis 2019, 20:33

omini pisze:
Branchi pisze:Zastanawiałem sie nad zakupem mieszkania. To co jest w papierach, to co na wizualizacji, a to co w projektach to trzy sprawy.

Czyli kawalerki mają tylko jedne drzwi na mały balkon i nie mają okna jak na wizualizacji ?

Kawalerka ma okno i ma też drzwi balkonowe, jednak jesli chodzi o tak jakby dostep do balkonu to tylko drzwi wychodza na balkon, okno jest juz poza balkonem

Odi

Postautor: Odi » 13 lis 2019, 10:22

[/quote]
Niestety nie wiem dlacz go tak długo nie rozpoczynali prac, pozwolenie wisi od 2012-2013. Zarezerwowałem tam jedno mieszkanie, zobaczymy co z tego będzie. Cena od 6200-6900, można negocjować.[/quote]

Serio można aż do tak niskich cen za m2 zejść?? przy jak dużym metrażu? bo na kawalerkach wychodzi 8tys/m2 i nie chcą negocjować.

Komuś udało się coś skutecznie wynegocjować? Jak?

Część gruntu (2 na 4 działki) jest w użytkowaniu wieczystym- zastanawiam się czy przez to opłaty za użytkowanie nie będą większe dla tego budynku który stoi na tych działkach.

użytkownik3

Postautor: użytkownik3 » 28 lis 2019, 13:39

Co sądzicie na temat jeziorka a nawet dwóch które powstały w miejscu garażu podziemnego/fundamentów? Na filmie ze strony projektu widać że początkowe wykopy zostały zalane, także z mojej strony pytanie co się będzie działo tam dalej w garażach czy z fundamentami. Nie jestem znawcą tematu, proszę o wyrozumiałość.

https://youtu.be/oRxsZxsQHzA

35 sekunda filmu

megi

Postautor: megi » 28 lis 2019, 21:43

Byle zbudowali szczelne ściany kondygnacji podziemnej, to powinno być w porządku. Pewnie polało i w dziurach nazbierało się wody, zdarza się, jak w przypadku inwestycji Kijowska / Lea od Tętnowski Development, tam też w dziurze było sporo wody. Jak dobrze zbudują, to nie powinno być problemów.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”