Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
slawek

Re: Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla

Postautor: slawek » 08 lis 2019, 11:13

Bodzioo pisze:Czy ktoś posiada fotkę żółtej tablicy dla etapu IIIa?

No właśnie mam wrażenie, że ta tablica znajduje się za ogrodzeniem i nie da się pod nią podejść i zapoznać się z jej treścią, a przecież tak nie powinno być. A obchodziłem ostatnio ten teren i nie udało mi się do niej dostać. Na pytanie o to, ochroniarz uciekł.

Nowy

Postautor: Nowy » 09 lis 2019, 23:49

Zdaje się, że ruszyły już odbiory nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji al. Pokoju 83 w Krakowie. W każdym razie bloki najwyraźniej już ukończone i prezentują się całkiem nieźle.

Obrazek

Są trzy budynki, a przed nimi jest jeszcze jeden długi, wzdłuż Alei Pokoju. Zupełnie dobrze to wygląda, miał ktoś już odbiór i napisze coś o jakości oddawanych mieszkań, które przekazywał klientom deweloper Atal?

Obrazek

Od strony al.Pokoju znajdują się lokale usługowe, jest ich całkiem sporo, tylko do wszystkich są jedynie dwa wejścia (po schodkach). Ciekawe jakie usługi się w nich pojawią, ktoś ma może jakieś informacje?

Nowy

Postautor: Nowy » 09 lis 2019, 23:57

No i jest też zagospodarowanie terenu wokół inwestycji, nie jest źle, tu jest na przykład plac zabaw dla dzieci, może nie jakiś strasznie duży, ale może być.

Obrazek

Widać też jakieś ławki w tle, trochę zieleni, całkiem dobrze to wygląda. Ma ktoś może więcej zdjęć?

pozdro

Postautor: pozdro » 10 lis 2019, 0:28

Szalu nie ma w Krakowie deweloperzy definitywnie nie musza sie jakos bardzo starac. Ostatnio przegladalem oferty mieszkanw. Rzeszowie to wiekszosc wyglada duzo lepiej.

ALejaCzyzek

Postautor: ALejaCzyzek » 12 lis 2019, 16:21

@Nowy
po co ta reklama w poście? z tego co mi wiadomo, to nie wolno się "chamsko" reklamować :D :D
kolega- wrzucił post do grupy na fb- 0czywiście- tam musi być cenzura, a tutaj na bogato "dysrkrenie" ludziom wciskać
btw jest mnóstwo innych firm w krk i okolicach, co świadczą porządne usługi odbiorowe, w przystępnej cenie:) nie jak wspomniana wyżej za 45m2 - 450 zł i termowizja przy 15 st Celsjusza w cenie;]

Xmart12

Postautor: Xmart12 » 12 lis 2019, 16:30

JEST ktoś po odbiorze?
właśnie słyszałem ze ogrzewanie jest właczone..:O

ALejaCzyzek

Postautor: ALejaCzyzek » 14 lis 2019, 18:49

ja;d!
jestem świeżo po odbiorze kluczy, pomogła mi w tym znajoma ekipa odbiorowa.
co do usterek, źle nie jest- choć kilka problemów było, największe z oknami..

generalnie fajnie osiedle zaczyna wyglądać:)

Mogę z czystym sumieniem polecić firmę Odbieraj z Nami fajny, rzeczowy rozsądny odbiór, wykryli poważne wady okien(tzw 'banany')- ponoć podobnie było na zabłociu.. generalnie mam mieć wymienione 4/5 okien w mieszkaniu. z racji, iż mam na nich liczne wżery itp.
na pewno nie idźcie sami na takie spotkanie- bo można nieźle wtopić.,. później przepychanki itp..
Ostatnio zmieniony 27 lis 2019, 10:54 przez ALejaCzyzek, łącznie zmieniany 1 raz.

angser

Postautor: angser » 20 lis 2019, 7:50

A czy ktoś wie jak wyglądają opłaty roczne za użytkowanie wieczyste?

Piotrek_87

Postautor: Piotrek_87 » 15 gru 2019, 11:41

Opłaty wydaje mi się ok. 3 zł za metr rocznie, ale jest plan żeby przed oddaniem mieszkań było przekształcenie własności.

A ktoś negocjował coś przy większych metrażach w IV etapie?

Mar G

Postautor: Mar G » 15 gru 2019, 12:52

Opłata naliczana jest w Urzędzie Miasta Wydział Skarbu. Atal nie ma nic do wysokości.
Od momentu przekształcenia wpada się w moc ustawy - nie od 1.01.2019 tylko od dnia przekształcenia osiedla. Pierwszy rok 60 proc rabatu, potem 50 itd.
Na KDR 99 proc. rabatu pamiętajcie.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”