Mała Góra Kraków od Nokturn Deweloper - opinie i forum o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Janka1

Re: Mała Góra Kraków od Nokturn Deweloper - opinie i forum o inwestycji

Postautor: Janka1 » 27 mar 2020, 18:12

Pica pisze:Nie wiem jak w kwestii harmonogramu, ale zdecydowanie pracują codziennie. Ja tam w zasadzie co drugi dzień przechodzę. Dziś też byłam i mnóstwo ludzi na budowie - ogólnie duży ruch.

Też widziałam Panów siedzących na dachu i rozmawiających ;)

Pica

Postautor: Pica » 01 kwie 2020, 10:18

Tak tylko dla porządku piszę (dla tych co się zastanawiają nad zakupem jednego z ostatnich dostępnych mieszkań), bo ci co kupili/mają rezerwację to zakładam, że też maila dostali:
Szanowni Państwo

W związku z zaistniałą sytuacją chcemy poinformować, że prace na budowie inwestycji Willa Nokturn przy ul. Mała Góra 8D na ten moment przebiegają bez zakłóceń. Inwestycja realizowana jest zgodnie z planem. Jeżeli nie zostaną wprowadzone długofalowe, odgórne regulacje, mogące wpłynąć na organizację pracy na budowie to żadne terminy nie będą zagrożone.

Pozostajemy do Państwa dyspozycji mailowej oraz telefonicznej.

Z wyrazami szacunku

Tak więc, na razie nic, tylko się cieszyć :-).

89_deszcz

Postautor: 89_deszcz » 05 kwie 2020, 11:48

Mała Góra 8D WILLA NOKTURN ----------------> @#__F__B_@#%$

coffeefan

Postautor: coffeefan » 05 kwie 2020, 12:44

Czy może ktoś podpowiedzieć czy wolno przechowywać opony na miejscu postojowym w garażu podziemnym. Komórek lokatorskich juz nie ma w sprzedaży. To gdzie te opony przechowywać, w sypialni?

bono19

Postautor: bono19 » 05 kwie 2020, 13:13

Zabronić nikt Ci nie zabroni, w granicach rozsądku możesz tam sobie trzymać co chcesz. Inna sprawa że zrobiłem tak na poprzednim osiedlu na wzór sąsiadów u których to podpatrzyłem i pewnej pięknej nocy wszystkie koła zniknęły - jakieś 5 kompletów i jakąś kosiarka. Osiedle na północy, garaż zamykany, zdawałoby się bezpieczne osiedle.

Także nauczony doświadczeniem nie praktykuje już tego i także nie polecam. Komórka się jednak przydaje i nie bez przyczyny szybko się wyprzedają.

coffeefan

Postautor: coffeefan » 05 kwie 2020, 15:25

Dziękuję za odpowiedź. Ale przechowywanie opon na balkonie (nawet zawiniętych w folię) zepsuje wygląd budynku. Tak wygląda ze mieszkanie bez komórki lokatorskiej w ogóle nie ma sensu. Jestem ciekaw jak inni rozwiązują ten problem. Nie wymieniają opon sezonowych?

amuam

Postautor: amuam » 05 kwie 2020, 15:40

coffeefan pisze:Dziękuję za odpowiedź. Ale przechowywanie opon na balkonie (nawet zawiniętych w folię) zepsuje wygląd budynku. Tak wygląda ze mieszkanie bez komórki lokatorskiej w ogóle nie ma sensu. Jestem ciekaw jak inni rozwiązują ten problem. Nie wymieniają opon sezonowych?

Można zamontować szafę garażową - najlepiej zajrzeć w google jak to wygląda, bo wybór rozmiarów i sposobów montażu jest spory.

coffeefan

Postautor: coffeefan » 05 kwie 2020, 17:37

Podryfowałem w internecie i wyjasniłem ze nie jest to takie proste z tą szafą garazową. Wszystko zalezy od organizacji właścicieli mieszkań. I chyba tak powinno być. Jeśli każdy zacznie budowac szafy garazowe to garaz szybko się zmieni w kurnik. To ważna informacja. Chyba poszukam innej opcji.

bono19

Postautor: bono19 » 08 kwie 2020, 11:14

coffeefan pisze:Dziękuję za odpowiedź. Ale przechowywanie opon na balkonie (nawet zawiniętych w folię) zepsuje wygląd budynku. Tak wygląda ze mieszkanie bez komórki lokatorskiej w ogóle nie ma sensu. Jestem ciekaw jak inni rozwiązują ten problem. Nie wymieniają opon sezonowych?

Sam przechowywałem opony właśnie w taki sposób - na balkonie (przeszklonym, więc faktycznie wyglądało to słabo), później zniosłem za miejsce postojowe i skończyło się to tak a nie inaczej. Dlatego niestety masz rację - komórka lokatorska to przy mieszkaniu do życia, a nie na wynajem to według większości must-have, czego deweloperzy niestety często nie uwzględniają i jest bitwo-wyścig o te kilkumetrowe pomieszczenia..

coffeefan pisze:Podryfowałem w internecie i wyjasniłem ze nie jest to takie proste z tą szafą garazową. Wszystko zalezy od organizacji właścicieli mieszkań. I chyba tak powinno być. Jeśli każdy zacznie budowac szafy garazowe to garaz szybko się zmieni w kurnik. To ważna informacja. Chyba poszukam innej opcji.

Przy spełnionych założeniach montażu szafy garażowej zarządca nie powinien robić problemu. Firmy specjalizujące się w takich szafach są obeznane w tym temacie. Szafy te nie wymagają wiercenia, są stabilne, nie wpływają na przestrzeń sąsiedzką a do tego spełniają normy ppoż, czego nie można powiedzieć o leżących luzem oponach, jakichś regałach samoróbkach, które nieraz możemy spotkać w garażach itp.

A kwestia zamiany garażu w kurnik - na pewno nie każdy sąsiad zdecyduje się na takie rozwiązanie (które kosztuje jednak pare dobrych tysięcy) + nie każde miejsce może sobie na to pozwolić (musi znajdować się pod ścianą) poza tym nie wiem czy lepiej wyglądają jakieś losowe rzeczy rzucone pod ścianę miejsca garażowego jak jakiś cygański tabor czy może coś takiego:
Obrazek

Awatar użytkownika
Designer

Postautor: Designer » 09 kwie 2020, 20:21

Jedna z sensownych opcji to przechowywanie opon w miejscu gdzie się je wymienia. Blisko osiedla jest serwis który świadczy takie usługi bulat.pl dodam że tego typu usług jest mnóstwo.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”