MW_19 pisze:Witam,
W związku z tym, że planuje zakup mieszkania, od pewnego czasu przeglądam posty z tego forum. Myślę, że najwyższy czas dołączyć i zacząć również pisać. Więc na początek witam Wszystkich.
Ze względu na "szykującą się" przystępną cenę za m2 mieszkania w tej inwestycji zacząłem trochę szperać na temat dewelopera
(wcześniej nie słyszałem o jego obecności na krakowskim rynku). Niestety z tego co udało mi się dowiedzieć na podstawie informacji znalezionych w internecie to nie cieszy się on dobrą opinią. Zarzuty są głównie do: kontaktu z przedstawicielem po podpisaniu umowy rezerwacyjnej, opóźnień z oddawaniem mieszkań (to akurat u większości standard) oraz do trudności z wyegzekwowaniem naprawy usterek wykrytych podczas odbiorów.
Trochę zaniepokoił mnie ten post, więc poczytałam i widzę, że kwasy są przede wszystkim w jednej inwestycji (Ursus, i to chyba tylko pierwszy etap?), a pozostałe, odpukać - są w normie. Przede wszystkim szukałam opinii o tych inwestycjach, które oznaczyli na stronie jako zakończone, czyli Bianco, Skylife i My Bemowo - ale wydaje się, że tu poziom narzekania jest w granicach normy, jak u każdego dewelopera
Reszta osiedli jest w budowie, więc jest więcej narzekania na rozjeżdżanie trawników i hałas - ale to chyba też standard? Trzeba zdawać sobie sprawę, że jak decyduje się na kupno mieszkania w pierwszym z 7 czy 9 budynków, to przez pierwsze X lat będzie się mieć za oknem plac budowy...
No i w dużej mierze zarzuty są do administracji budynku, a ta (firma Gestor) działa na razie tylko na warszawskim rynku, więc jest szansa, że tu wezmą jednak lokalną firmę. Ale to jeszcze odleeeegła przyszłość