City Vibe Kraków od Nexity deweloper / Myśliwska 68 - opinie na forum (Płaszów)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
slawek

Re: City Vibe Kraków od Nexity deweloper / Myśliwska 68 - opinie na forum (Płaszów)

Postautor: slawek » 17 wrz 2020, 0:32

klops pisze:wraz z innym deweloperem wybuduje ulicę KDL.2 [cokolwiek to znaczy?! - przyp. własny], łączącą ulicę Myśliwską z ul. Nowohucką.

KLD to oznaczenie drogi w planie zagospodarowana, Kategoria Drogi Lokalne czy jakoś tak, widziałem, że też pojawił się już w dyskusji link do MPZP.

Jeżeli chodzi o sprzedaż mieszkań, to słyszałem, że pierwszych 30 sprzedawanych ma być w promocji, ale nie znam szczegółów. Ktoś się może podzieli informacjami, jak to ma wyglądać?

guzbi

Re: City Vibe Kraków od Nexity deweloper / Myśliwska 68 - opinie na forum (Płaszów)

Postautor: guzbi » 17 wrz 2020, 8:49

slawek pisze:Jeżeli chodzi o sprzedaż mieszkań, to słyszałem, że pierwszych 30 sprzedawanych ma być w promocji, ale nie znam szczegółów. Ktoś się może podzieli informacjami, jak to ma wyglądać?

Niby -6%

Plaszowianka

Postautor: Plaszowianka » 17 wrz 2020, 11:28

guzbi pisze:
slawek pisze:Jeżeli chodzi o sprzedaż mieszkań, to słyszałem, że pierwszych 30 sprzedawanych ma być w promocji, ale nie znam szczegółów. Ktoś się może podzieli informacjami, jak to ma wyglądać?

Niby -6%

Pierwszych 30 mieszkań -6%, kolejnych 30 -3%.

55piotras

Postautor: 55piotras » 17 wrz 2020, 19:01

Plaszowianka pisze:
guzbi pisze:

Niby -6%

Od ceny 6700? :))))

Petitka

Postautor: Petitka » 17 wrz 2020, 19:45

55piotras pisze:
Plaszowianka pisze:
guzbi pisze:Niby -6%

Od ceny 6700? :))))

Cena 6700 już uwzględnia tę zniżkę

klops

Postautor: klops » 18 wrz 2020, 13:06

MW_19 pisze:Witam,
W związku z tym, że planuje zakup mieszkania, od pewnego czasu przeglądam posty z tego forum. Myślę, że najwyższy czas dołączyć i zacząć również pisać. Więc na początek witam Wszystkich.

Ze względu na "szykującą się" przystępną cenę za m2 mieszkania w tej inwestycji zacząłem trochę szperać na temat dewelopera
(wcześniej nie słyszałem o jego obecności na krakowskim rynku). Niestety z tego co udało mi się dowiedzieć na podstawie informacji znalezionych w internecie to nie cieszy się on dobrą opinią. Zarzuty są głównie do: kontaktu z przedstawicielem po podpisaniu umowy rezerwacyjnej, opóźnień z oddawaniem mieszkań (to akurat u większości standard) oraz do trudności z wyegzekwowaniem naprawy usterek wykrytych podczas odbiorów.

Trochę zaniepokoił mnie ten post, więc poczytałam i widzę, że kwasy są przede wszystkim w jednej inwestycji (Ursus, i to chyba tylko pierwszy etap?), a pozostałe, odpukać - są w normie. Przede wszystkim szukałam opinii o tych inwestycjach, które oznaczyli na stronie jako zakończone, czyli Bianco, Skylife i My Bemowo - ale wydaje się, że tu poziom narzekania jest w granicach normy, jak u każdego dewelopera ;)

Reszta osiedli jest w budowie, więc jest więcej narzekania na rozjeżdżanie trawników i hałas - ale to chyba też standard? Trzeba zdawać sobie sprawę, że jak decyduje się na kupno mieszkania w pierwszym z 7 czy 9 budynków, to przez pierwsze X lat będzie się mieć za oknem plac budowy...

No i w dużej mierze zarzuty są do administracji budynku, a ta (firma Gestor) działa na razie tylko na warszawskim rynku, więc jest szansa, że tu wezmą jednak lokalną firmę. Ale to jeszcze odleeeegła przyszłość :)

pozdro

Postautor: pozdro » 19 wrz 2020, 17:49

W sumie jakby tam miasto wydłużyło bulwary z podgórza i zrobiło ścieżkę rowerową + teraz nowe trasy rowerowe przez most Ofiar Dąbia, i widzę że spór osiedla na > 10 bloków będzie więc rewitalizacją na większą skale. To to przy bliskości zabłocia może nie być takie głupie. :shock:

55piotras

Postautor: 55piotras » 19 wrz 2020, 21:44

Wydłużenie bulwarów z Podgorza? Przez stopień wodny Dąbie czy Port Płaszów? To będzie z 7km. Nierealne.
Ścieżki to już owszem jeśli ktoś budując łącznik Mysliwskiej z Nowohuckiej nie zapomni.

pozdro

Postautor: pozdro » 20 wrz 2020, 7:42

Jak nie realne to powinno powstac bulwary wzdluz wisly powinny byc zdecydowanie dluzsze conamjnie do trasy S7 i fajnie zagospodarowane. Na zakolu wisly mozna rewelacyjny duzy park miejski utworzyc. Miasto powinno inwestowac w takie tereny, a nie marnowac kase na pierdoly jak teraz.

pozdro

Postautor: pozdro » 20 wrz 2020, 7:51

Nie ogarniam wszystkie mieszkania sa po te 6700zl? Bo taka polityka ze nie wiem po ile to nawet nie chce mi sie taka budowa interesowac bo nie mam czasu sie o ceny dowiadywac. Jak to jakas tajemnica to niech szukaja gdzie indziej jeleni. Rozumiem ze chca wydrzec ile sie da marzy najlepiej 100%. Bo jakby mieli normalna marze 10-20% to by poprostu cney wrzucili. Ostatnio ten sam case mialem z budimexem pytam po ile mieszkania to mi jakies pierdoly i ulotki wyslali a cen nie wyslali. Niech sobie sami dewleoperzy kupuja takie mieszkania nie bede sie jak turek w istambukr na jarmaku targowal.

Serio lepiej sobie dac spokoj z takimi pseudo deweloperami. Pczywistym jest ze nie podaja ceny bo chca z nas zedrzec jak najwiecej kasy iaja niejasna polityke cenowa. Cos takiego powinno byc ogolnie nielegalne. Powinien byc jakis zapis ze nalezy podawac cene mieszkan na stronie i je aktualizowac na biezaco.

Z tych cen przedialowych to cena wychodzi mi jak podziele najnizsza cene przez najmniejszy metra tak kolo 8000zl wiec nie jest jakos super tanio. Choc teraz to raczej w cenie 10 tys inni wypuszczaja mieszkania

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”