Jasna Czyżyny Kraków od Jasna Invest - opinie na forum o inwestycji

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
smegow

Re: Jasna Czyżyny Kraków od Jasna Invest - opinie na forum o inwestycji

Postautor: smegow » 27 lis 2020, 0:23

To tym razem kilka zdjęć z budowy inwestycji Jasna Czyżyny z mojego spaceru.

Obrazek

Naprawdę sprawnie idzie im robota, ale też trzeba przyznać, że generalny wykonawca całego projektu, to niezła firma.

Obrazek

Tych ścian, to dzisiaj widziałem jeszcze więcej.

iti

Postautor: iti » 26 sty 2021, 4:36

To nie buduje Jasna Invest, tylko generalny wykonawca, którego do tego wzięli, a temu doświadczenia nie można raczej odmówić.

Obrazek

Budowa idzie bardzo sprawnie, zrobiłem ostatnio kilka zdjęć, jak byłem w okolicy.

Obrazek

To było kilka dni temu, więc może 3 piętro jest już nawet bardziej zbudowane.

iti

Postautor: iti » 28 sty 2021, 23:20

Pyskaty pisze:Wiem kto jest GW, ale Ty pisałeś o inwestorze. Rozumiem, że Twój znajomy niczego nie kupił od Jasnej (bo niby gdzie skoro oddali dotychczas 30 mieszkań) tylko był to taki skrót myślowy?

Kupił w poprzedniej inwestycji tego dewelopera oraz w tej, z jednego i drugiego jest jak na razie zadowolony (siłą rzeczy przy tej budowie chodzi raczej o proces sprzedażowy).

Pola

Postautor: Pola » 29 sty 2021, 14:04

Zwolniło się kilka mieszkań :o

mrmatii

Postautor: mrmatii » 30 sty 2021, 11:19

Ale ceny już tych wolnych są wyższe niż można było wcześniej rezerwować ;/

Master

Postautor: Master » 31 sty 2021, 14:25

mrmatii pisze:Ale ceny już tych wolnych są wyższe niż można było wcześniej rezerwować ;/

No skoro większość się sprzedała i zostało tylko kilka wolnych, to czemu nie wystawić ich jednak z wyższą ceną, skoro finansowanie inwestycji jest raczej zabezpieczone. Szkoda, że nie było tam większych mieszkań, tylko maksymalnie chyba 3-pokojowe, czyli dwie sypialnie i salon z aneksem (nie wiem czy były też osobne kuchnie.

Vik

Postautor: Vik » 06 lut 2021, 11:01

Zacząłem przeglądać ten wątek i plany zagospodarowania. Czy ktoś z Was wie dlaczego nie można w ogóle wyszukać wniosku i decyzji budowlanej w sprawie tej inwestycji? Nie ma pozwolenia o numerze z tablicy informacyjnej, a dla działki jest tylko brak odmowy o przyłącza.

iti

Postautor: iti » 06 lut 2021, 23:57

Vik pisze:Zacząłem przeglądać ten wątek i plany zagospodarowania. Czy ktoś z Was wie dlaczego nie można w ogóle wyszukać wniosku i decyzji budowlanej w sprawie tej inwestycji? Nie ma pozwolenia o numerze z tablicy informacyjnej, a dla działki jest tylko brak odmowy o przyłącza.

Może obserwatorium szwankuje, różnie to działa. Może sprawdź też sąsiednie działki. W każdym razie pozwolenie na budowę mieli jeszcze sprzed wejścia w życie MPZP.

Vik

Postautor: Vik » 07 lut 2021, 17:42

iti pisze:
Vik pisze:Zacząłem przeglądać ten wątek i plany zagospodarowania. Czy ktoś z Was wie dlaczego nie można w ogóle wyszukać wniosku i decyzji budowlanej w sprawie tej inwestycji? Nie ma pozwolenia o numerze z tablicy informacyjnej, a dla działki jest tylko brak odmowy o przyłącza.

Może obserwatorium szwankuje, różnie to działa. Może sprawdź też sąsiednie działki. W każdym razie pozwolenie na budowę mieli jeszcze sprzed wejścia w życie MPZP.

Znalazłem je w BIP Wydziału Architektury w UM. Wygląda na to, że strona GUNB nie została zaktualizowana, bo w wykazie pozwoleń figurują jako rozpatrzone pozytywnie (ciekawostka, że rozpatrywali ich wniosek 3 razy, za pierwszym nie było rozpatrzenia, za drugim negatywne, za trzecim pozytywne).

955501485-1

Postautor: 955501485-1 » 11 lut 2021, 13:42

Prace na budowie postepują. Przeglądnąłem cały wątek i w tamtych okolicach pełno pijaczków kręci się wieczorami w okolicy pasa lub szkoły szczególnie w cieplejsze dni.
Pytanie do tych co kupili, jaki mieliście harmonogram płatności? Inwestycja planowana jest na Kwiecień 2022r ?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”