Turniejowa 59 Kraków od Ekopark (Podgórze Duchackie) - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Ekonomistaiznawca

Re: Turniejowa 59 Kraków od Ekopark (Podgórze Duchackie) - opinie na forum

Postautor: Ekonomistaiznawca » 23 paź 2021, 22:12

michal1984 pisze: Podaj proszę przykład inwestycji w okolicy, bo szukam dla siebie mieszkania i nie mogę znależć.

Ci co czekali i nie kupili, psychologicznie obrzydzaja sobie i innym juz jakikolwiek zakup. Przeszkadza im wszystko...nawet paradoksalnie to, ze mieszkanie zlokalizowane jest w duzym miescie jak Krakow. Nie rozumiem dlaczego nie kupuja w Kielcach np. Tam dzisiaj sa ceny jak w Krakowie 2 lata temu...maja te 20% taniej... 8-)

michal1984

Postautor: michal1984 » 23 paź 2021, 22:20

Ekonomistaiznawca pisze:
michal1984 pisze: Podaj proszę przykład inwestycji w okolicy, bo szukam dla siebie mieszkania i nie mogę znależć.

Ci co czekali i nie kupili, psychologicznie obrzydzaja sobie i innym juz jakikolwiek zakup. Przeszkadza im wszystko...nawet paradoksalnie to, ze mieszkanie zlokalizowane jest w duzym miescie jak Krakow. Nie rozumiem dlaczego nie kupuja w Kielcach np. Tam dzisiaj sa ceny jak w Krakowie 2 lata temu...maja te 20% taniej... 8-)
.
Ja akurat mam 2 mieszkania jedno w którym mieszkam i jedno wynajmuję , jednak kupowałem takie by mi odpowiadało. Ceny są moim zdaniem za wysokie, układy dużo gorsze, skoro klient nie wymaga to standard spada. Nie każdy szuka mieszkania jako inwestycję, tylko miejsce do mieszkania dla siebie.

Buba

Postautor: Buba » 23 paź 2021, 22:23

michal1984 pisze:
Buba pisze:Bo nie ma droższej inwestycji w tej okolicy, balkony dla dużych mieszkań 4 pokojowych to żart. Tramwaj za oknem, dzwony kościoła też wątpliwa atrakcja i ulica Nowosądecka. Cena przestrzelona moim zdaniem, ludzie jednak wymagają dużego komfortu w takich pieniądzach. Smaczek dodatkowy to miejsca postojowe o minimalnym rozmiarze, ale chęć wyciśnięcia pieniędzy była silniejsza niż komfort.

Za to masz fajne tereny zielone, dużo szkół, przedszkoli, żłobków, sklepów, cała infrastruktura od dzięsiątków już lat rozwijana, ale osiedle nie jest typowo emeryckie. Podaj proszę przykład inwestycji w okolicy, bo szukam dla siebie mieszkania i nie mogę znależć.

Lokum Vista i Malborska29. Okolica super sam mieszkam już ponad 10 lat, dla osób z małymi dziećmi idealna.[/quote]
Akurat byłam dziś na lokum, ruch od Sławka w sobotę taki, ze okna nie da się otworzyć, a dziś było na prawdę luźno, do szkoły czy przedszkola daleko, do parku daleko i wzdłuż ruchliwej drogi trzeba iść z 10 minut wdychając spaliny. Dziękuję, najbliższy większy sklep to chyba auchan w bonarce, albo biedronka za castorama, kawał drogi na nogach. Blokowisko. Malborska to już nie jest okolica, dla mnie Malborska to ścisk i ruch. Co tam masz dla dzieci, żeby wyjść z domu się inspedzic pol dnia na zewnatrz bez jazdy samochodem czy MPK? Za park z fajnym placem zabaw, gdzie nie nagabują cię podejrzane typki, sklepy jaki kto chce pod nosem i kilka zielonych drzew teraz trzeba płacić. A taniej już było i marudzeniem malkontentów na jakimś forum internetowym to jeszczenzaden deweloper się nie przejął. Jasne, lokum jest tańsze, ale fajne mieszkania wykupione, żeby iść z dzieckiem na lody i posiedzieć na zewnatrz na trawie to trzeba wracać na Kurdwanow albo jechać do parku bednarskiego, a tu wychodzisz z domu i już jesteś. Widziałam płac zabaw przy lokum, trawnik za moim obecnym blokiem, gdzie puszczam psa wyglada ładniej i zieleniej…

Buba

Postautor: Buba » 23 paź 2021, 22:31

Ekonomistaiznawca pisze:

No dokładnie, przyczepiają się tu, ze tramwaj. Jest tramwaj i często jeżdżą, a ja się pytam kto wpadł na pomysł budowy przy Bonarce. W dodatku są tacy, co im się tam podoba i kupują, są tacy, co,przy torach kolejowych kupują,, łże nie lubią otwierać okien w domu, może żądło w domu siedzą, nie wiem, każdy ma swoje upodobania i jakieś kryteria wyboru. Niestety, jak było 6-7 tysi za m2 to mnie i wielu innych nie bylo stać lub nie potrzebowali kupować mieszkania. Turniejowa ma wiele zalet, których nie maja inne modne miejsca. Inni kupili taniej, a teraz woleliby mieszkac przy najfajniejszym parku na południu Krakowa wiec marudzą, ze drogo i się nie przyznają, bo zazdroszczą tym, co się odważa kupić.

ralf

Postautor: ralf » 23 paź 2021, 22:36

michal1984 pisze: Smaczek dodatkowy to miejsca postojowe o minimalnym rozmiarze, ale chęć wyciśnięcia pieniędzy była silniejsza niż komfort.

Te miejsca to już rozumiem wg nowych przepisów 2,5m?

michal1984

Postautor: michal1984 » 23 paź 2021, 22:39

Buba pisze:
Ekonomistaiznawca pisze:

No dokładnie, przyczepiają się tu, ze tramwaj. Jest tramwaj i często jeżdżą, a ja się pytam kto wpadł na pomysł budowy przy Bonarce. W dodatku są tacy, co im się tam podoba i kupują, są tacy, co,przy torach kolejowych kupują,, łże nie lubią otwierać okien w domu, może żądło w domu siedzą, nie wiem, każdy ma swoje upodobania i jakieś kryteria wyboru. Niestety, jak było 6-7 tysi za m2 to mnie i wielu innych nie bylo stać lub nie potrzebowali kupować mieszkania. Turniejowa ma wiele zalet, których nie maja inne modne miejsca. Inni kupili taniej, a teraz woleliby mieszkac przy najfajniejszym parku na południu Krakowa wiec marudzą, ze drogo i się nie przyznają, bo zazdroszczą tym, co się odważa kupić.

Pisałem o Turniejowej wcześniej, sam mieszkam na ulicy Kordiana. Pobliskie podane lokalizację mają lepsze układy mieszkań. Zaznaczam jednak,że szukam 4 pokojowego mieszkania.

michal1984

Postautor: michal1984 » 23 paź 2021, 22:40

ralf pisze:
michal1984 pisze: Smaczek dodatkowy to miejsca postojowe o minimalnym rozmiarze, ale chęć wyciśnięcia pieniędzy była silniejsza niż komfort.

Te miejsca to już rozumiem wg nowych przepisów 2,5m?

12,5 m2

Rak

Postautor: Rak » 23 paź 2021, 22:53

Kordiana raczej nic nowego nie przebije ani lokalizacja (cisza a jednak wszystko obok) ani widokowo. Po prostu nic os niego lepszego raczej tam nigdy nie będzie i kropka. Sam trochę żałowałem, że tam nie wziąłem. Wszystko bedzie od niego gorsze. To taka pułapka mieszkania w czymś dobrym ;) bo ciężko zmienić na gorsze (a metrów brakuje).

michal1984

Postautor: michal1984 » 23 paź 2021, 23:03

Rak pisze:Kordiana raczej nic nowego nie przebije ani lokalizacja (cisza a jednak wszystko obok) ani widokowo. Po prostu nic os niego lepszego raczej tam nigdy nie będzie i kropka. Sam trochę żałowałem, że tam nie wziąłem.

Ja rozważałem Matejka i też żałuję, bo układy były dużo lepsze i balkony sensowne. Ja jednak chcę większe mieszkanie o pokój, mam swój garaż pod blokiem 17.5 m2 , 2 balkony i skoro ponad 10 lat temu tak się budowało to nie przyjmuje do wiadomości że nie da się teraz.

Rak

Postautor: Rak » 23 paź 2021, 23:06

..

I obawiam się że pozostaje odkupienie od wlascicia Matejka już tylko :( jeśli tam ma być. Akurat zmieniłem zupelnie okolice i teraz jeszcze lepiej widzę jak zacisze miało wiele zalet.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”