michal1984 pisze:Buba pisze:Bo nie ma droższej inwestycji w tej okolicy, balkony dla dużych mieszkań 4 pokojowych to żart. Tramwaj za oknem, dzwony kościoła też wątpliwa atrakcja i ulica Nowosądecka. Cena przestrzelona moim zdaniem, ludzie jednak wymagają dużego komfortu w takich pieniądzach. Smaczek dodatkowy to miejsca postojowe o minimalnym rozmiarze, ale chęć wyciśnięcia pieniędzy była silniejsza niż komfort.
Za to masz fajne tereny zielone, dużo szkół, przedszkoli, żłobków, sklepów, cała infrastruktura od dzięsiątków już lat rozwijana, ale osiedle nie jest typowo emeryckie. Podaj proszę przykład inwestycji w okolicy, bo szukam dla siebie mieszkania i nie mogę znależć.
Lokum Vista i Malborska29. Okolica super sam mieszkam już ponad 10 lat, dla osób z małymi dziećmi idealna.[/quote]
Akurat byłam dziś na lokum, ruch od Sławka w sobotę taki, ze okna nie da się otworzyć, a dziś było na prawdę luźno, do szkoły czy przedszkola daleko, do parku daleko i wzdłuż ruchliwej drogi trzeba iść z 10 minut wdychając spaliny. Dziękuję, najbliższy większy sklep to chyba auchan w bonarce, albo biedronka za castorama, kawał drogi na nogach. Blokowisko. Malborska to już nie jest okolica, dla mnie Malborska to ścisk i ruch. Co tam masz dla dzieci, żeby wyjść z domu się inspedzic pol dnia na zewnatrz bez jazdy samochodem czy MPK? Za park z fajnym placem zabaw, gdzie nie nagabują cię podejrzane typki, sklepy jaki kto chce pod nosem i kilka zielonych drzew teraz trzeba płacić. A taniej już było i marudzeniem malkontentów na jakimś forum internetowym to jeszczenzaden deweloper się nie przejął. Jasne, lokum jest tańsze, ale fajne mieszkania wykupione, żeby iść z dzieckiem na lody i posiedzieć na zewnatrz na trawie to trzeba wracać na Kurdwanow albo jechać do parku bednarskiego, a tu wychodzisz z domu i już jesteś. Widziałam płac zabaw przy lokum, trawnik za moim obecnym blokiem, gdzie puszczam psa wyglada ładniej i zieleniej…