Słoneczne Miasteczko Kraków Develia / LC Corp forum opinie (mieszkania na Złocieniu)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mufasa

Re: Słoneczne Miasteczko Kraków Develia / LC Corp forum opinie (mieszkania na Złocieniu)

Postautor: Mufasa » 11 mar 2022, 23:41

Lokale już są, jest Żabka i piekarnia, na ukończeniu monopolowy (ech...). Inne się remontują, słyszałem że ma być m.in. przedszkole i stokrotka, ale nie jestem pewien, nie chcę siać niesprawdzonych informacji.

Nie wiem co rozumiesz przez porządny sklep i że na osiedlu. Dla jednego porządny sklep to będzie stokrotka w atucie (dla mnie nie jest), dla innego dobrze zaopatrzony sklep osiedlowy. Dla jednego na osiedlu to jest minuta piechotą, dla mnie natomiast nie jest problemem spacer na teren SM Śnieżka gdzie są sklepy, 2 x fryzjer, apteka, generalnie większość potrzebnych rzeczy, nawet tatuaż można machnąć. :-) Na większe zakupy i tak jeżdżę raz w tygodniu do marketu.

Sugeruję przyjechać sobie na osiedle, wysiąść z auta, sprawdzić okolicę, bo pytania zdają się świadczyć że wizji lokalnej chyba nie było od jakiegoś czasu. ;)

Maatheo

Re: Słoneczne Miasteczko Kraków Develia / LC Corp forum opinie (mieszkania na Złocieniu)

Postautor: Maatheo » 31 mar 2022, 9:29

Czy ktoś się orientuje czy prace przebiegają bez problemów?

Jakby ktoś poratował mnie aktualnymi zdjęciami z budynku B20 to stawiam <beer> (nie mam mnie w Krk w teraz).

Dzieki!

BMX

Postautor: BMX » 31 mar 2022, 10:21

Mufasa pisze:Sugeruję przyjechać sobie na osiedle, wysiąść z auta, sprawdzić okolicę, bo pytania zdają się świadczyć że wizji lokalnej chyba nie było od jakiegoś czasu. ;)

Trafne spostrzeżenie, faktycznie nie było mnie w okolicy Słonecznego Miasteczka trochę czasu, bo zazwyczaj nie jest mi tam po drodze. Ale fajnie, że powstają usługi, bo tego mi w tej okolicy brakowało. Zgadza się, tam gdzie SM Śnieżka buduje, jest sporo sklepów i nie jest daleko, ale to jednak spacer.

Tak czy inaczej dzięki za opis sytuacji, muszę się wybrać na spacer niedługo.

oleo

Postautor: oleo » 09 maja 2022, 17:14

Ale co by nie powiedzieć, to te okna wychodzące na samą trasę S7, to jednak wyglądają dosyć straszne. One chyba sporo złego, do opinii o tym osiedlu dodały. Ciekawe jakie ceny miały te mieszkania, czy takie same, jak z innymi wystawami. W każdym razie wygląda to fatalnie z takiej perspektywy. Nie wiem jak z perspektywy samego mieszkania, może jest lepiej, może w środku hałas nie przeszkadza... Choć trudno mi w to uwierzyć.

martyna

Postautor: martyna » 17 paź 2022, 14:36

Może gdzieś już o tym było, ale czy w tych blokach są montowane windy czy nie? Obstawiam, że nie, bo w tak niskich budynkach to raczej rzadkość, ale mogę się mylić, więc może ktoś, kto jest bliżej inwestycji Słoneczne Miasteczko w Krakowie podzieli się tą informacją?

LQS

Postautor: LQS » 17 paź 2022, 14:47

Nie ma wind co z reszta jest opisane na stronie develii

Karola_b

Postautor: Karola_b » 19 paź 2022, 18:55

Cześć, polecacie kogoś do odbioru mieszkania ? Mam na myśli inżyniera z którym mogę odebrać mieszkanie..
Znam tylko pewny lokal ale mam z nimi fatalne doświadczenie z poprzednim mieszkaniem :(

plaszak

Postautor: plaszak » 21 paź 2022, 13:04

Tu jest przykład tego, jak przebiega odbiór mieszkania od dewelopera i na co warto zwrócić uwagę podczas tego procesu. W razie czego można też zabrać fachowca, który będzie się zajmował pracami wykończeniowymi w mieszkaniu, też powinien być w stanie wychwycić sporo rzeczy, zwłaszcza jeśli ma odpowiedni sprzęt.

mika5

Postautor: mika5 » 02 lut 2023, 15:39

Czy ktoś już dostał powiadomienie o akcie końcowym na budynek B21 ? Wiadomo jaka cena aktu notarialnego, czy można coś negocjować i zaoszczędzić ?

Daisy38

Postautor: Daisy38 » 22 maja 2023, 23:53

Podjechałam dziś z ciekawości zobaczyć to osiedle, bo ceny są naprawdę przyzwoite. Gdyby nie to, że tak daleko od centrum i taki fatalny dojazd to bym brała. Piękne osiedle, świetna kolorystyka, ładnie, z gustem i ze smakiem. Do tego jest sporo zielonego, tu krzaczek, tam drzewko, wszystko wygląda bardzo estetycznie.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”