mbabull pisze:Mondzik pisze:Ktoś wie co będzie między dwoma blokami po lewej od strony Centralnej? Tam obecnie są kontenery z budowy. Dość dużą przestrzeń i jestem ciekawa czy zrobią jakąś przestrzeń wspólna czy coś wcisną jeszcze : D
Mieli tam w planach kolejny biurowiec, ale nie wiem, czy ostatecznie powstanie.
Witam,
na obserwatorium jest informacja o ostatecznej decyzji pozwolenia na budowę dla zabudowy biurowej. Co prawda przypisana jest tylko do działki nr 9/7, ale ona jest zdecydowanie za mała jak na taką inwestycje.
Nazwa inwestycji: al. Pokoju - Budowa budynku usługowo-biurowego wraz z garażem podziemnym oraz zagospodarowaniem terenu.
Sygnatura sprawy: AU-01-3.6740.1.954.2021.JWI
Byłem ostatnio na budowie, nic się nie działo więc wygląda na to, że czekają już na odbiory. Zastanawia mnie tylko wygląd klatek w budynku 3B. Na wizualizacjach były czarne. Teraz nie wygląda to zbyt dobrze.
Co do Parku Woźniców to myślę, że to melodia przyszłości. Działki za blokiem wciąż są prywatne, koncepcja parku dla tej części jest przygotowywana przez studentów politechniki. Za pierwszą część parku odpowiada wykonawca wyłoniony przez ZZM. Co ciekawe jedni i drudzy ze sobą nie współpracują więc ciekawi mnie ten ostateczny kształt koncepcji.