Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
mbabull

Re: Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla

Postautor: mbabull » 22 lip 2022, 20:04

Mondzik pisze:Ktoś wie co będzie między dwoma blokami po lewej od strony Centralnej? Tam obecnie są kontenery z budowy. Dość dużą przestrzeń i jestem ciekawa czy zrobią jakąś przestrzeń wspólna czy coś wcisną jeszcze : D

Mieli tam w planach kolejny biurowiec, ale nie wiem, czy ostatecznie powstanie.

MaciejJordan

Postautor: MaciejJordan » 30 lip 2022, 19:54

mbabull pisze:
Mondzik pisze:Ktoś wie co będzie między dwoma blokami po lewej od strony Centralnej? Tam obecnie są kontenery z budowy. Dość dużą przestrzeń i jestem ciekawa czy zrobią jakąś przestrzeń wspólna czy coś wcisną jeszcze : D

Mieli tam w planach kolejny biurowiec, ale nie wiem, czy ostatecznie powstanie.

Witam,

na obserwatorium jest informacja o ostatecznej decyzji pozwolenia na budowę dla zabudowy biurowej. Co prawda przypisana jest tylko do działki nr 9/7, ale ona jest zdecydowanie za mała jak na taką inwestycje.

Nazwa inwestycji: al. Pokoju - Budowa budynku usługowo-biurowego wraz z garażem podziemnym oraz zagospodarowaniem terenu.
Sygnatura sprawy: AU-01-3.6740.1.954.2021.JWI

Byłem ostatnio na budowie, nic się nie działo więc wygląda na to, że czekają już na odbiory. Zastanawia mnie tylko wygląd klatek w budynku 3B. Na wizualizacjach były czarne. Teraz nie wygląda to zbyt dobrze.

Co do Parku Woźniców to myślę, że to melodia przyszłości. Działki za blokiem wciąż są prywatne, koncepcja parku dla tej części jest przygotowywana przez studentów politechniki. Za pierwszą część parku odpowiada wykonawca wyłoniony przez ZZM. Co ciekawe jedni i drudzy ze sobą nie współpracują więc ciekawi mnie ten ostateczny kształt koncepcji.

MaciejJordan

Postautor: MaciejJordan » 11 sie 2022, 22:19

Witam,

wygląda na to, że inwestycja jest już zakończona. Co myślicie o wyglądzie klatek schodowych ? W tym przypadku ewidentnie coś poszło nie tak. Co ciekawe, ATAL utrzymuje, że wszystko jest ok:
Potwierdzam, aktualny wygląd jest wyglądem docelowym, odpowiadającym zamysłowi projektanta odnośnie tej części budynku. Widoczne "zacieki" są nieodłączną cechą elementów betonowych i wynikają ściśle z niejednorodności tego materiału.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ALejaCzyzek

Postautor: ALejaCzyzek » 12 sie 2022, 10:10

dzięki, za info,
też mamy termin na 7.09 g 8.30

jakie masz doświadczenia z atalem?

Nowy

Postautor: Nowy » 20 lis 2022, 22:50

Ktoś się może orientuje, co deweloper Atal ma zamiar zrobić z tą działką w środku osiedla?

Obrazek

Wygląda to jak miejsce na wybudowanie jeszcze czegoś.

Obrazek

Ktoś się może orientuje i podzieli się informacją na forum?

Małgorzata L

Postautor: Małgorzata L » 22 lis 2022, 10:13

Nowy pisze:Ktoś się może orientuje, co deweloper Atal ma zamiar zrobić z tą działką w środku osiedla?

Obrazek

Wygląda to jak miejsce na wybudowanie jeszcze czegoś.

Obrazek

Ktoś się może orientuje i podzieli się informacją na forum?

Jest o tym dwa posty powyżej. Na działkach jest pozwolenie na budowę budynku usługowego.

Nowy

Postautor: Nowy » 22 lis 2022, 11:58

Małgorzata L pisze:Jest o tym dwa posty powyżej. Na działkach jest pozwolenie na budowę budynku usługowego.

A widzisz, nie skojarzyłem na początku, że to chodzi o tą działkę. Dzięki! Skoro mają tyle terenu, to pewnie coś tam wybudują. W sumie, może jakiś niewielki pawilon z usługami, nie byłby zły w ramach jednak sporego osiedla mieszkaniowego. Ciekawe kiedy będzie wiadomo coś więcej?

Nowy

Postautor: Nowy » 28 lis 2022, 9:23

Jeszcze kilka zdjęć bloków na osiedlu Aleja Pokoju 83, które wybudował deweloper Atal.

Obrazek

Te okna wychodzą na spory trawnik i jakieś krzaki / dzikie działki, ciekawe jak to zostanie zagospodarowane w przyszłości. Jest tam też linia wysokiego napięcia, szkoda, że jej nie skablowano i nie schowano pod ziemię.

Obrazek

A tu ten budynek po drugiej stronie, tak wygląda.

Nowy

Postautor: Nowy » 28 lis 2022, 9:24

Ten blok całkiem oryginalnie wygląda, jak na to, co się buduje dzisiaj w Krakowie.

Obrazek

Posadzono też drzewa na osiedlu, nawet całkiem spore są.

iti

Postautor: iti » 05 gru 2022, 12:33

Wygląda na to, że wreszcie będzie dorobiony kawałek chodnika od al. Pokoju do osiedla, ten mały:

Obrazek

Najlepsze jest to, że ten kawałek ma kosztować chyba 25 czy 27 000 zł (projekt plus wykonanie, a zadanie w cyklu dwuletnim).

Obrazek

To w ogóle jest przebudowa drogi wojewódzkiej, to musi dużo kosztować... Ale jakby się ktoś zastanawiał dlaczego u nas tak wolno wszystko idzie, to tu jest niezły przykład. W ZDMK nie ma projektanta, który tych kilka kresek na mapie by zrobił, żeby zaprojektować połączenie tych chodników, więc na takie pierdołowate zadania musi być przetarg też. No nie może być tanio i szybko.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”