Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Lempo

Re: Green Apartments Kraków (ul. Petrażyckiego) od Techniq - opinie na forum

Postautor: Lempo » 18 gru 2022, 13:36

Przejeżdżałem wczoraj obok osiedla, patrząc ile jest śniegu mogą mieć ciężko ze zrobieniem drogi i parkingu.

Dan

Postautor: Dan » 20 sty 2023, 9:04

W tym tygodniu również byłem na inwestycji i powiem szczerze, ze strasznie wolno im to idzie… Te hasła z przekazaniem kluczy na przełomie styczeń luty to jest nie realne moim zdaniem…

GrAp07

Postautor: GrAp07 » 20 sty 2023, 13:48

Faktycznie tempo prac strasznie spadło, pracują pojedyncze osoby. Natomiast w Green Apartments 2.0 już stoją fundamenty i to może jest odpowiedź na przyczyny spadku tempa prac w naszej części inwestycji.

Dan

Postautor: Dan » 20 sty 2023, 19:31

Możliwe ze właśnie to może być jedna z przyczyn ich tempa pracy. Tylko zastanawia mnie to w czym widzą interes skoro niektórym już termin oddania kluczy dawno temu minął… Osobiście myślałem ze są bardziej zorganizowani i terminowi. Ale to moje subiektywne zdanie:)

Lempo

Postautor: Lempo » 26 sty 2023, 16:24

Z tego co wiem mozna juz umawiać termin przekazania kluczy, macie juz jakies firmy na odbior czy nie planujecie?

megi

Postautor: megi » 26 sty 2023, 18:04

Jeżeli chodzi o odbiór mieszkania od dewelopera, to po prostu jedziesz wg tej listy. Warto pamiętać o tym, że badanie kamerą termowizyjną to ma sens, jeżeli na zewnątrz jest zimno i wtedy można wykryć mostki termiczne. Latem taka zabawa nie ma większego sensu.

No i zawsze można tez zabrać na odbiór kogoś, kto będzie się zajmował pracami wykończeniowymi - jeżeli fachowiec jest dobry, to powinien wychwycić to, co będzie problematyczne przy pracach wykończeniowych.

Ada123

Postautor: Ada123 » 28 sty 2023, 13:45

Cześć wszystkim!

Jak tutaj rozmowa ruszyła :) Aż miło widzieć, że sąsiadów jest więcej i da się porozmawiać online :)

U mnie przekazanie kluczy ma być w lutym, wg pisma od dewelopera.

Piec do mieszkania kupowałam od hydraulika, podwykonawcy Techniq. Ma mi go też zamontować i uruchomić.
Pytanie czy braliście ogrzewanie podłogowe? I kiedy ma być uruchomienie tego ogrzewania, żeby sprawdzić czy wszystko działa?

Druga sprawa, oddanie kluczy w lutym a podpisanie umowy notarialnej w kwietniu… Czy ktoś ma podobnie? Będziecie rozpoczynać wykańczanie mieszkania w tym miedzyczasie czy czekacie na ostateczne papiery?

Pozdrowienia!

LUCA79

Postautor: LUCA79 » 29 sty 2023, 13:23

Ada123 pisze:Cześć wszystkim!

Jak tutaj rozmowa ruszyła :) Aż miło widzieć, że sąsiadów jest więcej i da się porozmawiać online :)

U mnie przekazanie kluczy ma być w lutym, wg pisma od dewelopera.

Piec do mieszkania kupowałam od hydraulika, podwykonawcy Techniq. Ma mi go też zamontować i uruchomić.
Pytanie czy braliście ogrzewanie podłogowe? I kiedy ma być uruchomienie tego ogrzewania, żeby sprawdzić czy wszystko działa?

Druga sprawa, oddanie kluczy w lutym a podpisanie umowy notarialnej w kwietniu… Czy ktoś ma podobnie? Będziecie rozpoczynać wykańczanie mieszkania w tym miedzyczasie czy czekacie na ostateczne papiery?

Pozdrowienia!

Jeżeli na to być ten sam hydraulik co był na Słonecznych ogrodach to współczuję , mnie przesuwał montaż kaloryferów z miesiąc i musiałem szukać kogoś innego bo robota z flizowaniem stała .

Dan

Postautor: Dan » 31 sty 2023, 9:00

Lempo pisze:Z tego co wiem mozna juz umawiać termin przekazania kluczy, macie juz jakies firmy na odbior czy nie planujecie?

Ja mam firmę która będzie nam odbierać mieszkanie. Z polecenia znajomych ich wzięliśmy. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu. Mam nadzieje ze nie będzie dziwnych i trudnych „kwiatków” przy odbiorze.

Ja bynajmniej po odbiorze kluczy ruszam z podpisaniem umów na media i zaczynamy zabawę z wykończeniem.

No chyba ze będą jakieś istotne usterki to trzeba będzie czekać co zrobi deweloper.

Pozdrawiam

Lempo

Postautor: Lempo » 31 sty 2023, 18:42

Ja tez wynająłem firmę do odbiorów. Jak by były jakieś "kwiatki" to napiszę, był bym wdzieczny jak byście też tak zrobili. Na pewno ułatwi to nam odbiory.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”