Skwer Harmonia Kraków od Atal na ul. Półłanki - opinie na forum
Re: Skwer Harmonia Kraków od Atal na ul. Półłanki - opinie na forum
Bajzel mają na tej budowie okrutny. To co powstaje budzi niesmak, a nawet grozę. Natomiast jednego im nie można odmówić. Tempo mają niezłe. Pewnie chcą jak najszybciej pogonić tego dymiącego kloca.
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D
Ani kredyt 2% ani relatywnie niskie ceny nie ratuja tej inwestycji. Totalny niewypał 2023 roku
Ja jednak jestem spokojny, że patodeweloper wykorzysta właśnie efekt bezpiecznego kredytu i umiejętnie manewrując ceną ominie mieliznę. W tym celu jednak musi mieć gotowy budynek. Dlatego wszystko idzie tam na rympał. Nie ma dachu, ale są już na placu okna. Tutaj beton, tam izolacja. Podaj cegłę, potrzymaj piwo , itepe. Nie takie dziady się sprzedawały. Obstawiam magię CCC. Zdesperowany klient weźmie wszystko. Przecież stamtąd jest osiem minut do dworca. Szeroką i gładką autostradą. Jak trafisz na zieloną falę to siedem. W totalnym szczycie. 

Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D
a tym czasem, cyk kolejna podwyżka na m2 od Atala 
racja teraz trochę jeleni złapią bo tani kredyt nic ino brać no tanijjj nie bedzie.
Gołym okiem wydać dziką pazerność deweloperów bo wiedzą że historia się powtarza i rysuje się ten sam scenariusz jak po programie MDM

racja teraz trochę jeleni złapią bo tani kredyt nic ino brać no tanijjj nie bedzie.
Gołym okiem wydać dziką pazerność deweloperów bo wiedzą że historia się powtarza i rysuje się ten sam scenariusz jak po programie MDM

Ja wiem czy lokalizacja zła, jak każda inna Wieliczka czy zabierzów. Ludzie nawet w Niepołomicach kupują. Ceny podobne jak na złocieniu. Ze Wieliczce
-
pozdro pisze:Ja wiem czy lokalizacja zła, jak każda inna Wieliczka czy zabierzów. Ludzie nawet w Niepołomicach kupują. Ceny podobne jak na złocieniu. Ze Wieliczce
Lokalizacja byłaby znośna (na duuuuży plus wjazd na ekspres w pobliżu) i może byłbym zainteresowany, ale towarzystwo m.in. garbarni i unoszące się tam zapachy są dla większości osób nie do przejścia. Przy czym kilka razy ostatnio tam przejeżdżałem, otwierałem okna na oścież i o dziwo nic nie wyczuwałem w powietrzu. Tak więc nie jest tak, że śmierdzi przez cały czas.
pozdro pisze:Ja wiem czy lokalizacja zła, jak każda inna Wieliczka czy zabierzów. Ludzie nawet w Niepołomicach kupują. Ceny podobne jak na złocieniu. Ze Wieliczce
W Wieliczce zakładam że ktoś. Buta do 15 minut znajdzie Lidl biedronkę basen siłownie pizzerie fryzjera itp, wsiądzie w pociąg będzie w centrum Krakowa 25 minut a tutaj ? Jeździłem tam ostatnio na rowerze w okolicach 17 od kościoła w stronę nh/ klasztornej wszystko stoi, korek
Tylko w Wieliczce tez ci nie buduja w centrum. Pod lidlem tylko jakies 2-3km obok w polach. To tam tez pewnie 3km i bedziesz na malym Płaszowie z buta
pozdro pisze:Tylko w Wieliczce tez ci nie buduja w centrum. Pod lidlem tylko jakies 2-3km obok w polach. To tam tez pewnie 3km i bedziesz na malym Płaszowie z buta
4 km spacer wzdłuż ulicy Christo Botewa na pewno będzie przyjemny
Udostępniona trasa
do Biedronka przez Christo Botewa i Jana Surzyckiego.
50 min (4,1 km)
maps.app.goo.gl/tsb9hSvoPKjUNy128
Ogólnie myślę, że warto wspomnieć że wbrew pozorom ta okolica jest moim zdaniem dobrze skomunikowana rowerowo. Ulica Botewa ma na całej długości ścieżkę rowerową i ciągnie się ona na kolejnych ulicach aż do samego centrum (Rondo Grzegórzeckie) i Wisły. Jasne, są to ruchliwe trasy, ale gdzie nie są.
Z drugiej zaś strony jadąc Półanki na północ, za kilkaset metrów (na wysokości ulicy Szparagowej) zaczyna się droga pieszo-rowerowa, a po dojechaniu do mostu Wandy można skręcić w lewo na rondzie gdzie zaczyna się trasa rowerowa wzdłuż Wisły, którą można dojechać na Dąbie i dalej pod Wawel, ew. dostać się na Łąki Nowohuckie.
No i można dodać, że kiedy (w końcu) przedłużą ul. Domagały, to również będzie można przejechać ścieżką rowerową do samego Złocienia, skąd niedaleko jest do ścieżki rowerowej przy ul. Ćwiklińskiej, i dalej wzdłuż Teligi i Wielickiej na południe Krakowa.
Jeśli zatem ktoś mocna stawia na poruszanie się po mieście rowerem, to może to być jakiś plus.
Z drugiej zaś strony jadąc Półanki na północ, za kilkaset metrów (na wysokości ulicy Szparagowej) zaczyna się droga pieszo-rowerowa, a po dojechaniu do mostu Wandy można skręcić w lewo na rondzie gdzie zaczyna się trasa rowerowa wzdłuż Wisły, którą można dojechać na Dąbie i dalej pod Wawel, ew. dostać się na Łąki Nowohuckie.
No i można dodać, że kiedy (w końcu) przedłużą ul. Domagały, to również będzie można przejechać ścieżką rowerową do samego Złocienia, skąd niedaleko jest do ścieżki rowerowej przy ul. Ćwiklińskiej, i dalej wzdłuż Teligi i Wielickiej na południe Krakowa.
Jeśli zatem ktoś mocna stawia na poruszanie się po mieście rowerem, to może to być jakiś plus.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”