Skwer Harmonia Kraków od Atal na ul. Półłanki - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
ghd

Re: Skwer Harmonia Kraków od Atal na ul. Półłanki - opinie na forum

Postautor: ghd » 07 lip 2023, 17:48

Bajzel mają na tej budowie okrutny. To co powstaje budzi niesmak, a nawet grozę. Natomiast jednego im nie można odmówić. Tempo mają niezłe. Pewnie chcą jak najszybciej pogonić tego dymiącego kloca.
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D

LQS

Postautor: LQS » 07 lip 2023, 20:08

Ani kredyt 2% ani relatywnie niskie ceny nie ratuja tej inwestycji. Totalny niewypał 2023 roku

ghd

Postautor: ghd » 07 lip 2023, 20:49

Ja jednak jestem spokojny, że patodeweloper wykorzysta właśnie efekt bezpiecznego kredytu i umiejętnie manewrując ceną ominie mieliznę. W tym celu jednak musi mieć gotowy budynek. Dlatego wszystko idzie tam na rympał. Nie ma dachu, ale są już na placu okna. Tutaj beton, tam izolacja. Podaj cegłę, potrzymaj piwo , itepe. Nie takie dziady się sprzedawały. Obstawiam magię CCC. Zdesperowany klient weźmie wszystko. Przecież stamtąd jest osiem minut do dworca. Szeroką i gładką autostradą. Jak trafisz na zieloną falę to siedem. W totalnym szczycie. 8-)
Wybacz, jeżeli obrażam Ci apartament. :D

LQS

Postautor: LQS » 07 lip 2023, 21:34

a tym czasem, cyk kolejna podwyżka na m2 od Atala :)
racja teraz trochę jeleni złapią bo tani kredyt nic ino brać no tanijjj nie bedzie.
Gołym okiem wydać dziką pazerność deweloperów bo wiedzą że historia się powtarza i rysuje się ten sam scenariusz jak po programie MDM :) :)

pozdro

Postautor: pozdro » 08 lip 2023, 6:26

Ja wiem czy lokalizacja zła, jak każda inna Wieliczka czy zabierzów. Ludzie nawet w Niepołomicach kupują. Ceny podobne jak na złocieniu. Ze Wieliczce

Radek Obiadek

Postautor: Radek Obiadek » 13 lip 2023, 22:53

pozdro pisze:Ja wiem czy lokalizacja zła, jak każda inna Wieliczka czy zabierzów. Ludzie nawet w Niepołomicach kupują. Ceny podobne jak na złocieniu. Ze Wieliczce

Lokalizacja byłaby znośna (na duuuuży plus wjazd na ekspres w pobliżu) i może byłbym zainteresowany, ale towarzystwo m.in. garbarni i unoszące się tam zapachy są dla większości osób nie do przejścia. Przy czym kilka razy ostatnio tam przejeżdżałem, otwierałem okna na oścież i o dziwo nic nie wyczuwałem w powietrzu. Tak więc nie jest tak, że śmierdzi przez cały czas.

Krakua

Postautor: Krakua » 14 lip 2023, 0:14

pozdro pisze:Ja wiem czy lokalizacja zła, jak każda inna Wieliczka czy zabierzów. Ludzie nawet w Niepołomicach kupują. Ceny podobne jak na złocieniu. Ze Wieliczce

W Wieliczce zakładam że ktoś. Buta do 15 minut znajdzie Lidl biedronkę basen siłownie pizzerie fryzjera itp, wsiądzie w pociąg będzie w centrum Krakowa 25 minut a tutaj ? Jeździłem tam ostatnio na rowerze w okolicach 17 od kościoła w stronę nh/ klasztornej wszystko stoi, korek

pozdro

Postautor: pozdro » 14 lip 2023, 6:36

Tylko w Wieliczce tez ci nie buduja w centrum. Pod lidlem tylko jakies 2-3km obok w polach. To tam tez pewnie 3km i bedziesz na malym Płaszowie z buta

Krakua

Postautor: Krakua » 15 lip 2023, 10:39

pozdro pisze:Tylko w Wieliczce tez ci nie buduja w centrum. Pod lidlem tylko jakies 2-3km obok w polach. To tam tez pewnie 3km i bedziesz na malym Płaszowie z buta

4 km spacer wzdłuż ulicy Christo Botewa na pewno będzie przyjemny

Udostępniona trasa
do Biedronka przez Christo Botewa i Jana Surzyckiego.

50 min (4,1 km)
maps.app.goo.gl/tsb9hSvoPKjUNy128

Mufasa

Postautor: Mufasa » 15 lip 2023, 11:37

Ogólnie myślę, że warto wspomnieć że wbrew pozorom ta okolica jest moim zdaniem dobrze skomunikowana rowerowo. Ulica Botewa ma na całej długości ścieżkę rowerową i ciągnie się ona na kolejnych ulicach aż do samego centrum (Rondo Grzegórzeckie) i Wisły. Jasne, są to ruchliwe trasy, ale gdzie nie są.

Z drugiej zaś strony jadąc Półanki na północ, za kilkaset metrów (na wysokości ulicy Szparagowej) zaczyna się droga pieszo-rowerowa, a po dojechaniu do mostu Wandy można skręcić w lewo na rondzie gdzie zaczyna się trasa rowerowa wzdłuż Wisły, którą można dojechać na Dąbie i dalej pod Wawel, ew. dostać się na Łąki Nowohuckie.

No i można dodać, że kiedy (w końcu) przedłużą ul. Domagały, to również będzie można przejechać ścieżką rowerową do samego Złocienia, skąd niedaleko jest do ścieżki rowerowej przy ul. Ćwiklińskiej, i dalej wzdłuż Teligi i Wielickiej na południe Krakowa.

Jeśli zatem ktoś mocna stawia na poruszanie się po mieście rowerem, to może to być jakiś plus.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”