Strzelców 28 Kraków / MFC Development (Reduta, Powstańców) na Prądniku Czerwonym - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Re: Strzelców 28 Kraków / MFC Development (Reduta, Powstańców) na Prądniku Czerwonym - opinie na forum

Postautor: Nowy » 02 wrz 2024, 23:01

A tu mniej więcej widać, jak usytuowana jest ta inwestycja względem cmentarza.

Obrazek

Po prawej Cmentarz Batowicki, a po lewej ogrodzenie placu budowy i widać też budowany blok.

Dobre sąsiedztwo, czy to jednak może być uciążliwe, jak sądzicie?

luc

Re: Strzelców 28 Kraków / MFC Development (Reduta, Powstańców) na Prądniku Czerwonym - opinie na forum

Postautor: luc » 08 wrz 2024, 8:26

Na pewni w okolicach 1 listopada dojazd tam będzie mocno utrudniony, jeżeli w ogóle możliwy. Z drugiej strony wiadomo, że jednak nie będzie tam wysokiej zabudowy i rosną spore drzewa.

bohom

Postautor: bohom » 05 lis 2024, 23:15

Od jakiego poziomu tu startowała sprzedaż? Widziałem, że teraz mają jakieś mieszkania w promocji i ceny nawet 12 900 zł/m2 - to jest jakiś realny upust względem cen oferowanych wcześniej? Czy 12 900 to sensowna cena, jak na to miejsce?

michok

Postautor: michok » 06 lis 2024, 19:48

bohom pisze:Od jakiego poziomu tu startowała sprzedaż? Widziałem, że teraz mają jakieś mieszkania w promocji i ceny nawet 12 900 zł/m2 - to jest jakiś realny upust względem cen oferowanych wcześniej? Czy 12 900 to sensowna cena, jak na to miejsce?

13 tysięcy naprzeciwko cmentarza, przy ruchliwej drodze, bez sensownego chodnika i drogi rowerowej. w okolicy spacerkiem żadnego lepszego sklepu, miejsca gdzie można wyjść. Odpowiedz sobie sam.
Mirosław Ch. Urodzony w Małopolsce, na co dzień mieszkający w Krakowie.

djasmo

Postautor: djasmo » 07 lis 2024, 14:47

michok pisze:
bohom pisze: (...) w okolicy spacerkiem żadnego lepszego sklepu, miejsca gdzie można wyjść. Odpowiedz sobie sam.

E, no Lewiatan tam jest w pobliżu. Pieszo w promieniu do 1,5-2 km oferta jest już o wiele bogatsza (Park nad Sudołem, Park Reduta, Biedronka, Serenada).

rmrider

Postautor: rmrider » 07 lis 2024, 15:04

michok pisze:
bohom pisze:Od jakiego poziomu tu startowała sprzedaż? Widziałem, że teraz mają jakieś mieszkania w promocji i ceny nawet 12 900 zł/m2 - to jest jakiś realny upust względem cen oferowanych wcześniej? Czy 12 900 to sensowna cena, jak na to miejsce?

13 tysięcy naprzeciwko cmentarza, przy ruchliwej drodze, bez sensownego chodnika i drogi rowerowej. w okolicy spacerkiem żadnego lepszego sklepu, miejsca gdzie można wyjść. Odpowiedz sobie sam.

Jak bez sensownego chodnika? Skoro z lewej i prawej strony ulicy Strzelców jest chodnik i ścieżka rowerowa a dodatkowo na końcu tej drogi jest rondo gdzie będzie przejeżdżał tramwaj. Lewiatan jest minutę zaraz obok inwestycji. Biedronka w odległości około 0,9km i Rossmann 0.7km.

bohom

Postautor: bohom » 05 maja 2025, 12:53

michok pisze:

Taka ciekawostka, tym razem, jak byłem na ich stronie, to wyświetlił mi się popup, z mieszaniem za 11 900 zł/m2. Pewnie gdyby sprzedaż szła dobrze, to nie pokazywaliby na stronie takich cen. Ciekawe czy to zejdzie tam jeszcze niżej. I ciekawe, za ile tam się realnie mieszkania sprzedają.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 05 maja 2025, 22:22

bohom pisze:
michok pisze:

Taka ciekawostka, tym razem, jak byłem na ich stronie, to wyświetlił mi się popup, z mieszaniem za 11 900 zł/m2. Pewnie gdyby sprzedaż szła dobrze, to nie pokazywaliby na stronie takich cen. Ciekawe czy to zejdzie tam jeszcze niżej. I ciekawe, za ile tam się realnie mieszkania sprzedają.

Ale zajebista ciekawostka...no i co z niej niby wynika takiego ciekawego? Jutro obniżą jeszcze o 500zł albo o 500 podwyższą. Co to zmienia w twoim życiu albo kogokolwiek innego? Prawie każdy deweloper, który ma, powiedzmy sobie, zwykłe lokalizacje, bez fajerwerków, wprowadza jakieś niby promocje, żeby się tylko czymś wyróznić z tłumu setek takich samych zwykłych nudnych bloków. To się dzieje od roku jakoś w całej Polsce. Jak jesteś zainteresowany kupnem w danej lokalizacji to z ustawą o informowaniu o cenie czy bez tej ustawy, pierwsze co to trzeba zrobić, to się pojawić na inwestycji i zapytać o konkretne mieszkanie. Nikt ci tu nie odpowie "po ile chodzą", bo każdy sobie negocjuje sam i różne lokale są różnie wyceniane.

Mar G

Postautor: Mar G » 05 maja 2025, 22:37

Nowy pisze:A tu mniej więcej widać, jak usytuowana jest ta inwestycja względem cmentarza.

Obrazek

Po prawej Cmentarz Batowicki, a po lewej ogrodzenie placu budowy i widać też budowany blok.

Dobre sąsiedztwo, czy to jednak może być uciążliwe, jak sądzicie?

Dla nekrofilow miejscówka marzenie.
Widok z balkonu jak ze snu ...
Poranna kawa w tak licznym towarzystwie.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”