Drago / Antrans Invest - Kraków, Górka Narodowa, Banacha 8 - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Sellie

Re: Drago / Antrans Invest - Kraków, Górka Narodowa, Banacha 8 - opinie na forum

Postautor: Sellie » 30 mar 2026, 21:53

No ciekawe co z tym gruntem zrobili. Mieszka juz ktos w tym aktivie?
Drago wyglada super, w koncu cos innowacyjnego. Wyglad na plus.
Sama mam ogrzewanie podlogowe - tak jak ktos napisal bezsens bo w blokach kaloryfery sa tak wydajne, ze sie tej podlogowki nie uzywa.
Ciekawa jestem jak to wyjdzie. Teraz akurat bedzie pewnie jakas pora bardziej deszczowa przez kwiecień to bedzie widac, jak sobie radza z zalaniami.

oxygen

Re: Drago / Antrans Invest - Kraków, Górka Narodowa, Banacha 8 - opinie na forum

Postautor: oxygen » 31 mar 2026, 11:58

A na jakim etapie jest teraz budowa inwestycji Drago? Tam już robią wykop pod blok albo rosną już ściany budynku?

przyjezdny

Postautor: przyjezdny » 31 mar 2026, 17:24

Sellie pisze:Sama mam ogrzewanie podlogowe - tak jak ktos napisal bezsens bo w blokach kaloryfery sa tak wydajne, ze sie tej podlogowki nie uzywa.

W blokach kaloryfery są wydajne i zimno nie jest, ale jednak płytki w łazience są chłodne nawet jak w pomieszczeniu jest 25 stopni. Dlatego uważam, że podłogówka to duży plus inwestycji. Wiele osób decyduje się na frezowanie i instalację podłogówki w inwestycjach, które jej nie oferują w standardzie. A jest to spory koszt.

oxygen pisze:A na jakim etapie jest teraz budowa inwestycji Drago? Tam już robią wykop pod blok albo rosną już ściany budynku?

Aktualnie stoją już 4 piętra, więc około połowa finalnej bryły budynku, która sprawia wrażenie przeogromnej. Budowa idzie sprawnie, podobnie jak budowy wszystkich innych nowych inwestycji w okolicy (Banacha 12, kolejne etapy OZON itd.)

Moim zdaniem blok z zewnątrz prezentuje się super na wizualizacjach, ale nie wiem, czy kupiłbym w nim mieszkanie. Wiele mieszkań w inwestycji jest wąskich i długich przez kształt budynku. Tarasy są spore, ale od sąsiada oddzielone jedynie niską barierką. Od północy i wschodu bardzo blisko sąsiadują budynki. Najlepsze mieszkania na wysokich piętrach od południowej strony (skąd będzie rewelacyjny widok) są w zaporowej cenie (~25k/m^2).

oxygen

Postautor: oxygen » 07 kwie 2026, 10:42

Wrzuci ktoś jakieś zdjęcia, jak to idzie? Tą formę balkonów na bloku Drago, to już widać teraz, na etapie konstrukcji z żelbetu?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”