Krowodrza Fort Kraków od Matejek - nowa inwestycja na skraju Krowodrzy (opinie na forum)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Padre

Re: Krowodrza Fort Kraków od Matejek - nowa inwestycja na skraju Krowodrzy (opinie na forum)

Postautor: Padre » 20 sie 2021, 19:18

oleo pisze:
Padre pisze:Jeśli kogoś interesuje to odbiory się zaczęły.

Wrzuć jakieś info, jak będziesz po odbiorze, ciekawi mnie, jaki standard deweloperski mieszkań oddaje Matejek, w poprzednich inwestycjach chyba było z tym nieźle. W każdym razie szybko całkiem im poszło z budową tego. Odbiór we własnym zakresie, czy z [url]firmą od odbiorów viewtopic.php?t=1466[/url] - jak ta?

Tak jak obiecałem :D
Mieszkanie 58,91 metra kwadratowego, dwa pokoje plus salon z aneksem kuchennym , od wschodu.
Odbiór z firmą która mnie odbierała Promienistych i Oazę.
W protokole zapisano trzy wady do poprawy a zastanawialiśmy się na jeszcze jedną ale ostatecznie córka odpuściła.
- rysa na kwaterze drzwi balkonowych , widoczna z trzech metrów.
- brak płaszczyzny ściany (6mm) aneks kuchenny , miejsce gdzie będą wisieć półki.
- grzejnik łazienkowy zamontowany zbyt daleko od ściany.
A odpuściła młoda brak konta pomiędzy sufitem a ścianą w dużej sypialni, brakowało 4mm więc praktycznie w normie i to że sypialnia
Ogólnie jeśli chodzi o sama jakości wykonanie całości , części wspólnych , elewacji itp. .... Ja żałuję że sam nie kupiłem tu mieszkania , jak porównam sobie z Promienistymi czy z Oazy z tamtych lat to inny lepszy świat. Co do urody to podobny styl ale wykonane dużo lepsze.
Gustowne korytarze i szafy na liczniki, w tych pieniądzach lepszego wykonania nie widziałem żadnych zacieków czy kafelków po cajmersku osadzonych.
Drzwi wejściowe, ładne Porta , dobrze osadzone.
Jedynie mnie osobiście okna się nie podobają ale są szczelne i dobrze osadzone. Wyciszenie w środku przy przejeżdżając pociągu 55 dB , bez pociągu tylko przejeżdżając samochody nie przekracza 40 dB (zaznaczam że nie byle tam godzinę tylko ok 50min)
W garażu , minus jeden poziom, widać że woda płynęła po zjeździe i górna kratka tych wielkich opadów nie ogarnęła ale zacieki kończą się na drugiej kratce na tym poziomie , na minus dwa nie schodziłem.
Zazdroszczę córce. 8-)
Sam fakt że w protokole z odbioru Promienistych miałem 18 podpunktów a w oazie 7 juz bije po oczach.

pozdro

Re: Krowodrza Fort Kraków od Matejek - nowa inwestycja na skraju Krowodrzy (opinie na forum)

Postautor: pozdro » 21 sie 2021, 8:41

Lokalizacja jest topowa blisko kultowego Łobzów SKA, to coś jak Berlin Zoo

Dziadek

Postautor: Dziadek » 19 sty 2022, 21:22

Witam sąsiadów!!
Dziękuję za to co tu było pisane w gruncie rzeczy dzięki waszym opinią zdecydowaliśmy się zakupić tu mieszkanie dla naszej rodziny.
Po miesiącu mieszkania jesteśmy zachwyceni!!! Wiadomo że teraz prawie wszyscy wykańczamy i czasem bywa głośno ale szczerze mówiąc myślałem że będzie gorzej. Trzeba przyznać że wyciszyli te mieszkania całkiem nieźle. Pozdrawiamy wszystkich!

puszysty wilk

Postautor: puszysty wilk » 23 sty 2022, 0:44

Jakie sa koszty ogrzewania kotłownia gazowa w tej inwestycij? Po ostatnich rajdach cen chyba niezbyt kolorowo to wyglada.

pozdro

Postautor: pozdro » 23 sty 2022, 6:57

A dlaczego tam miałoby nie byc mpec przeciez siec jest w ulicy obok?

Dziadek

Postautor: Dziadek » 23 sty 2022, 11:43

Mamy kocioł gazowy.
Jak na razie nie jest źle ale wstępne informacje od zarządcy budynku mówią o 50% podwyżce rachunku za ogrzewanie.
Jako wspólnota na 90% złożymy wniosek o podliczeniu do mpec.

pozdro

Postautor: pozdro » 23 sty 2022, 12:05

Ale skoro bloki obok maja mpec to dlaczego ten nie ma? Przeciez to jakies nieporozumienie. Z Ruskin gazem w zyciu bym nie kupil

Dziadek

Postautor: Dziadek » 23 sty 2022, 12:52

Nie rozumiem twojego problemu. Do tej pory było tanio i ja nie wiedziałem w tym żadnego problemu... W sumie jak będzie 50% drożej to też nie jest dla mnie osobiście wielki kłopot ( ale nie odpowiadam za innych) .
Jak podłącza mpec to spoko. A Ty tu rozumiem nie kupiłeś.

pozdro

Postautor: pozdro » 23 sty 2022, 16:42

Bo to jest podejrzane dlaczego deweloper nie podpial budynku do sieci mpec. Ja rozumiem blok w polach gdzies tam pod Krakowem. Ale wszyskie bloki do okola maja mpec, siec mpec jest zaraz obok? To jakis przekręt. Pewnie deweloper przyoszczędziłem kosztem wygody i komfortu mieszkancow posiadania ciepla sieciowego.

Dziadek

Postautor: Dziadek » 23 sty 2022, 17:31

Podejrzane :? Co tu podejrzanego :lol: nie wiem kolego o co ci chodzi?
W mieście jest dziesiątki podobnych kotłowni.
Co do komfortowego życia to na ten moment naprawdę nie mam co narzekać, obecnie uważam że to było najlepsze wydane 9 tys za metr kwadratowy w życiu. Szukaliśmy czegoś rodzinnego w centrum i udało się. Może nie jest to ścisłe centrum ale wszędzie mamy bisko. A w tej inwestycji jako jedynej z nie licznych w Krakowie były mieszkania ,,do życia" a nie same kliteczki. Można się o tym przekonać po tym że praktycznie we wszystkich mieszkaniach trwają prace wykończeniowe a i sąsiadów mamy coraz więcej.
Minusy też jakieś znajdę ale nie są na ten moment jakieś uciążliwe a już pracujemy z sąsiadami nad eliminacja.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”