Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Re: Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum

Postautor: Nowy » 10 lip 2021, 14:01

JanuszBiznesu pisze:Zakończenie budowy planowane jest na I/II kw. 2021 r.
ktoś wie czy to już się zakończyło bo kompletnie nie jestem w temacie

Zdaje się, że trwają już odbiory mieszkań od dewelopera w tej inwestycji, więc pewnie zakończona i pewnie ruszają prace wykończeniowe, przynajmniej w mieszkaniach, które znalazły klientów. Ale wiem, bo widziałem jakieś zdjęcia na stronie firmy zajmującej się odbiorami mieszkań. Jak ruszyły wykończenia, to pewnie wkrótce pierwsze światła w oknach powinny się pojawić.

fisman

Re: Fabryczna City Kraków (mieszkania) - Inter-Bud Developer / opinie i informacje na forum

Postautor: fisman » 11 lip 2021, 18:08

Kupował ktoś ostatnio mieszkanie na fabrycznej? 60-100m? Są skłonni do negocjacji przy zakupie i ew. ile?

noicomyzrobimy

Postautor: noicomyzrobimy » 11 lip 2021, 21:28

Ja jestem w zaawansowanych rozmowach z nimi, 60m2 - 1500 zl/m2 obnizki, 77m2 - 900zl/m2, 82m2 - 1000zl/m2 obnizki.

Surimi

Postautor: Surimi » 11 lip 2021, 22:10

noicomyzrobimy pisze:Ja jestem w zaawansowanych rozmowach z nimi, 60m2 - 1500 zl/m2 obnizki, 77m2 - 900zl/m2, 82m2 - 1000zl/m2 obnizki.

Czyli wychodzi na to ze dostales na mieszkanie 60m wiecej niz 10% rabatu?

Nowy

Postautor: Nowy » 12 lip 2021, 22:14

Budynek chyba skończony, tym bardziej, skoro ruszyły w nim odbiory mieszkań od dewelopera.

Obrazek

Wygląda całkiem dobrze, choć chętnie zobaczę całość, jak już skończą przebudowywać stare zabudowania Polmosu i zniknie bałagan budowlany.

Obrazek

Chociaż okolica mocno się dogęści, kiedy zbudują jeszcze ten duży biurowiec wzdłuż al. Pokoju - Brain Park (chyba tak się ma nazywać).

Obrazek

Plus też za lokale usługowe, ciekawe co w nich powstanie, ale byłyby takie pod restaurację na przykład. Dodatkowo za swoimi inwestycjami Inter-Bud (a może miasto) buduje drogę do al. Pokoju, więc komunikacyjnie powinno się trochę zmienić.

abc

Postautor: abc » 13 lip 2021, 9:24

Surimi pisze:
noicomyzrobimy pisze:Ja jestem w zaawansowanych rozmowach z nimi, 60m2 - 1500 zl/m2 obnizki, 77m2 - 900zl/m2, 82m2 - 1000zl/m2 obnizki.

Czyli wychodzi na to ze dostales na mieszkanie 60m wiecej niz 10% rabatu?

gosc Was wypuszcza, pojedziecie do dewelopera i sie dowiecie ze nie ma zadnych rabatow ;)

Gocha1991

Postautor: Gocha1991 » 13 lip 2021, 21:49

Ja ogólnie rozglądam się za mieszkaniem Ok 100m i powiem szczerze ze już chyba wszystkie inwestycje sprzegladnełam, inwestycja ta nie jest zła ale patrząc pod rodzine to średnio mieszkać koło biurowców z małym placem zabaw.. atal na dabiu lepsza lokalizacja ale cóż z tego jak tylko są 3 Miezkzania około 100m dodatkowo nie maja już komórek lokatorskich(wszystkie w rezerwacji) niestety w dzisiejszych czasach ciężko znaleźć mieszkankę dla siebie bo albo nie ma komórki albo brak miejsca pod budynkiem do parkowania albo układ mieszkania jest taki ze lepiej się w to nie pakować

Jukinom

Postautor: Jukinom » 25 lip 2021, 18:50

Gocha1991 pisze:Ja ogólnie rozglądam się za mieszkaniem Ok 100m i powiem szczerze ze już chyba wszystkie inwestycje sprzegladnełam, inwestycja ta nie jest zła ale patrząc pod rodzine to średnio mieszkać koło biurowców z małym placem zabaw.. atal na dabiu lepsza lokalizacja ale cóż z tego jak tylko są 3 Miezkzania około 100m dodatkowo nie maja już komórek lokatorskich(wszystkie w rezerwacji) niestety w dzisiejszych czasach ciężko znaleźć mieszkankę dla siebie bo albo nie ma komórki albo brak miejsca pod budynkiem do parkowania albo układ mieszkania jest taki ze lepiej się w to nie pakować

Też szukałam bardzo długo mieszkania dla rodziny ok 100m i Fabryczną, gdzieś dawno temu skreśliłam. Jednak po przejrzeniu wszystkich ofert okazuje się, że nie jest tu wcale tak źle. Może fakt, że mieszkam bardzo blisko tej inwestycji sprawił, że patrzę przyjaźniej na tę okolicę ;)

Plac zabaw może będzie mały, ale zaraz obok inwestycji ma powstać park kieszonkowy z fajnym placem zabaw. Dodatkowo do szkoły mniej niż kilometr, 2 fajne przedszkola obok (muszelka i milusie).

W lokalach usługowych Carrefour i jakaś drogeria, więc też szybko wszystko co potrzebne można kupić.

Ogólnie budynek jest oddzielony od ruchliwej ulicy i tramwaju, więc jakoś bardzo głośno też nie powinno być.

Biurowce wbrew pozorom są dobrym sąsiedztwem, bo ludzie pracują cicho i do popołudnia. Więc wieczory i weekendy stoją budynki puste.

Jedynie nie wiadomo co się będzie działo w części hotelowej. Jakis 6 punktów gastronomicznym tam będzie i inne atrakcje, więc to może przyciągać ludzi (muzeum, siłownia, spa)

Żałuję tylko, że balkony takie małe, a tarasy były za +pół miliona drożej :)

Ah I jeszcze odniosę się do obniżek. Rozmawiałam z kilkoma osobami i na swoim przykładzie też mogę powiedzieć, że deweloper jest baaardzo niechętny do negocjacji cen i są one w okolicach 1-2%

Instalator_elektryk

Postautor: Instalator_elektryk » 11 sie 2021, 12:40

Sprzedaż przyspieszyła nieco choć, pewnie przez ceny, wcale nie jest rewelacyjna. Czy ta inwestycja, poza dobrą lokalizacją, oferuje coś ekstra? Duże przeszklenia, portiernię, tarasy, wysokie sufity lub dobre układy? Szukam czegoś dla rodziny w okolicy i albo stare bloki, albo ceny z kosmosu

abc

Postautor: abc » 16 sie 2021, 21:55

Instalator_elektryk pisze:Sprzedaż przyspieszyła nieco choć, pewnie przez ceny, wcale nie jest rewelacyjna. Czy ta inwestycja, poza dobrą lokalizacją, oferuje coś ekstra? Duże przeszklenia, portiernię, tarasy, wysokie sufity lub dobre układy? Szukam czegoś dla rodziny w okolicy i albo stare bloki, albo ceny z kosmosu

Cos tam ruszyla bo budynek gotowy, a wiadome, ze taki bedzie bardziej atrakcyjny, ale wciaz ta sprzedaz idzie b.slabo, lekko ponad 50% sprzedanych mieszkan, z czego zgaduje ze wiekszosc co tam kupila, to pracownicy okolicznych biurowcow. W mojej opinii uklady w wiekszosci bardzo srednie, jesli ktos szuka mieszkania ~100m2, to niech ma na uwadze ze interbud nalicza spore stawki za m2 czynszu (byl tu na forum poruszany temat gdzie wlasciciele mieszkan mieli co do tego sporo zastrzezen)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”