Inwestycja Własne Miejsce Kraków od Gama-M - opinie i forum (Wola Duchacka)
Re: Inwestycja Własne Miejsce Kraków od Gama-M - opinie i forum (Wola Duchacka)
No i zostały tylko 3 mieszkania. Porządkowanie otoczenia budynku świadczy że koniec inwestycji Szpakowa 10 zbliża się do końca. Mimo ogromu bryły to lokalizacja jest urokliwa na granicy wysokiej zabudowy i Starych Piasków zabudowy jednorodzinnej zatopionej w bujnej zieleni. Ta inwestycja ominęła etap pustyni pobudowlanej i odradzania się zieleni przez kolejne 10-20 lat. Nieustająco pozdrawiam przyszłych mieszkańców.
Dokladnie klimatyczne miejsce, park drwinki nieopodal. Zielona kameralna zabudowa od południa. Pojeżdżone rowerkiem po okolicy. Całkiem przyjemnie. Blisko szpital UJ i kampus medyczny UJ. Wkrótce rewelacyjne polaczenie na ruczaj pod III kampus UJ. Stosunkowo blisko Bonarka, Wadowicka, Płaszów. No i będzie blisko na Krakowskie Nowe Miasto z wieżowcami i Bagrami
Ceny były ok. Napewno dobry biznes. Usługi są, zagospodarowanie po PRL jest. Jeszcze cieszą informacje o przebudowie sąsiednich ulic, wyburzeniu garaży przy Podedworzu i uciwilizowaniu też dojścia do tramwaju. Będzie elegancka okolica.

Ceny były ok. Napewno dobry biznes. Usługi są, zagospodarowanie po PRL jest. Jeszcze cieszą informacje o przebudowie sąsiednich ulic, wyburzeniu garaży przy Podedworzu i uciwilizowaniu też dojścia do tramwaju. Będzie elegancka okolica.
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2021, 16:15 przez pozdro, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupiłeś tutaj pod wynajem
Nie żebym miał coś przeciwko
To w sumie dwa wziąłeś jedno tu a drugie przy Witosa na Kurdwanowie ?

(I zmień park drwinami na park drwinka bo słownik w telefonie Ci podmienił)
Edit: btw. garaże na Podedworzu a więc za Szkola Podstawowa 27 pewnie wszystkie bynajmniej nie znikną od razu i dobrze bo ich zupelne zniknięcie spowodowaloby natłok aut, które już teraz parkują nieraz i na trawnikach. Nie przebijasz gadki o prywatnej stadninie przy p64 z innego śmiesznego watku ale też pochopnie uogólniasz dla celów marketingowych.

To w sumie dwa wziąłeś jedno tu a drugie przy Witosa na Kurdwanowie ?

(I zmień park drwinami na park drwinka bo słownik w telefonie Ci podmienił)
Edit: btw. garaże na Podedworzu a więc za Szkola Podstawowa 27 pewnie wszystkie bynajmniej nie znikną od razu i dobrze bo ich zupelne zniknięcie spowodowaloby natłok aut, które już teraz parkują nieraz i na trawnikach. Nie przebijasz gadki o prywatnej stadninie przy p64 z innego śmiesznego watku ale też pochopnie uogólniasz dla celów marketingowych.
Pisać z telefonu to jakaś masakra
1 tutaj narazie, 2 się rozglądam
W sumie to jeszcze nie wiem czy na wynajem, tak żeby sobie stało, bo tanie było.
Zależy jak tam z klientami będzie, też byle komu na siłę nie zamierzam wynajmować.

1 tutaj narazie, 2 się rozglądam

W sumie to jeszcze nie wiem czy na wynajem, tak żeby sobie stało, bo tanie było.
Zależy jak tam z klientami będzie, też byle komu na siłę nie zamierzam wynajmować.
pozdro pisze:Dokladnie klimatyczne miejsce, [1]park drwinki nieopodal. [2]Zielona kameralna zabudowa od południa. [3]Pojeżdżone rowerkiem po okolicy. [4]Całkiem przyjemnie. [5]Blisko szpital UJ i kampus medyczny UJ. [6]Wkrótce rewelacyjne polaczenie na ruczaj pod III kampus UJ. [7]Stosunkowo blisko Bonarka, Wadowicka, Płaszów. [8]No i będzie blisko na Krakowskie Nowe Miasto z wieżowcami i Bagrami![]()
Ceny były ok. Napewno dobry biznes. [9]Usługi są, zagospodarowanie po PRL jest. [10]Jeszcze cieszą informacje o przebudowie sąsiednich ulic, wyburzeniu garaży przy Podedworzu i [11]uciwilizowaniu też dojścia do tramwaju. [12]Będzie elegancka okolica.
To tak (numerki w cytacie moje

1. Na razie zieleń mocno nieuporządkowana. Dla mnie super, ale obawiam się, że przeciętny mieszkaniec nie o tym myśli słysząc określenie "park".
2. Na razie. Po drugiej stronie Szpakowej ludzie już mają WZ'tki albo się o nie starają, więc kameralność i zieleń mogą się szybko skończyć.
3. Trochę dramat. Wąskie, kręte, pagórkowate drogi, bez poboczy, chodników, nie marząc już nawet o infrastrukturze rowerowej. Dla mnie bez emocji, bo ja się poruszam praktycznie tylko na 2 kółkach, więc jestem obyty - ale przeciętny mieszczuch będzie raczej przerażony taką perspektywą poruszania się.
4. Zależy od podejścia do innych punktów

5. Tak samo blisko jak z Prokocimia, czy Bieżanowa

6. Zobaczymy jak organizator puści linie, to ocenimy. Na razie mamy coraz częstsze zatrzymania, zwłaszcza po notorycznych zalaniach jakichś tam szaf sterujących, czy zasilających tramwaje.
7. Tak samo blisko jak z 1/4 Krakowa

8. To temat na inny wątek, ale lokalizowanie dzielnicy o takich potrzebach transportowych w miejscu, które jest w zasadzie odcięte od południa (linia kolejowa) i północy (Wisła) to jakaś porażka... wszyscy będą się kisić w korkach od wschodu i zachodu

9. Przepełniona szkoła, przepełnione przedszkole. Sensowna przychodnia POZ dopiero na Woli Duchackiej. Nocna i świąteczna niby w Szpitalu Św. Rafała, ale jak potrzebujesz pediatrę to dopiero przy Rondzie Matecznego. Ze sklepami i gastronomią szału nie ma. Kozłówek i Kurdwanów mają pod tym względem zdecydowanie lepszą ofertę.
10. Od kilku lat to ciągle tylko informacje

11. Na dzień dzisiejszy cywilizację ogranicza Spółdzielnia po sąsiedzku (identyfikatory parkingowe, zakazu wjazdów, drogi jednokierunkowe byle tylko "obcy" nie jeździli po "ich" drogach). Na forach czyta się coraz częściej o szlabanach i ogrodzeniach, także... sąsiedztwo średnio przychylnie nastawione do nowych mieszkańców, a to właśnie na trasie do tramwaju

12. Oby

Niemniej niech się darzy nowemu sąsiadowi!

Z bloków można mieć tam przyjemny widoczek na góry 

-
Czy wiecie coś o planie zagospodarowania na przeciwko tej inwestycji ?
Pytanie czy kiedyś tam nie powstanie kolejny blok 11 piętrowy
pawełjakiś pisze:Czy wiecie coś o planie zagospodarowania na przeciwko tej inwestycji ?
Jeśli masz na myśli ten pusty plac na zachód, w kierunku Dobrej Formy to raczej na pewno powstanie tam kolejny budynek. Dzwoniłem kilka razy do Dobrej Formy i takie informacje uzyskiwałem, blok 10p., natomiast pan nie był w stanie powiedzieć kiedy ta inwestycja ruszy i jaka będzie architektura. Podobno jeszcze kawałek tej działki, tuż za Własnym Miejscem za parkingiem (na zachód) jest miasta z przeznaczeniem na drogę (przedłużenie Bochenka do Podedworza) więc nowy blok musiałby powstać na pewno za nią.
Hej, czy jest tu jakiś nabywca mieszkania w tym bloku? Czy orientujecie się jak tam wygląda sytuacja ze standardem wykończenia? Słyszałem, że dość niskie sufity 255cm oraz, że nie ma możliwości instalacji odpływów liniowych czy kabin z niskich progiem bo wylewka jest płytka. Macie jakieś informacje na ten temat?
Może czas założyć osobny temat w dziale "Fora mieszkańców nowych osiedli w Krakowie i Małopolsce", tylko nie wiem jak to zrobić.
Może czas założyć osobny temat w dziale "Fora mieszkańców nowych osiedli w Krakowie i Małopolsce", tylko nie wiem jak to zrobić.
To sobie mozesz zrobic wykewkę nie rozumiem problemu z tym odpływem liniowym. 

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”