Inwestycja Własne Miejsce Kraków od Gama-M - opinie i forum (Wola Duchacka)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Andrzej1

Re: Inwestycja Własne Miejsce Kraków od Gama-M - opinie i forum (Wola Duchacka)

Postautor: Andrzej1 » 24 wrz 2021, 19:52

No i zostały tylko 3 mieszkania. Porządkowanie otoczenia budynku świadczy że koniec inwestycji Szpakowa 10 zbliża się do końca. Mimo ogromu bryły to lokalizacja jest urokliwa na granicy wysokiej zabudowy i Starych Piasków zabudowy jednorodzinnej zatopionej w bujnej zieleni. Ta inwestycja ominęła etap pustyni pobudowlanej i odradzania się zieleni przez kolejne 10-20 lat. Nieustająco pozdrawiam przyszłych mieszkańców.

pozdro

Postautor: pozdro » 25 wrz 2021, 8:19

Dokladnie klimatyczne miejsce, park drwinki nieopodal. Zielona kameralna zabudowa od południa. Pojeżdżone rowerkiem po okolicy. Całkiem przyjemnie. Blisko szpital UJ i kampus medyczny UJ. Wkrótce rewelacyjne polaczenie na ruczaj pod III kampus UJ. Stosunkowo blisko Bonarka, Wadowicka, Płaszów. No i będzie blisko na Krakowskie Nowe Miasto z wieżowcami i Bagrami :D
Ceny były ok. Napewno dobry biznes. Usługi są, zagospodarowanie po PRL jest. Jeszcze cieszą informacje o przebudowie sąsiednich ulic, wyburzeniu garaży przy Podedworzu i uciwilizowaniu też dojścia do tramwaju. Będzie elegancka okolica.
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2021, 16:15 przez pozdro, łącznie zmieniany 1 raz.

Rak

Postautor: Rak » 25 wrz 2021, 9:03

Kupiłeś tutaj pod wynajem ;) Nie żebym miał coś przeciwko ;)

To w sumie dwa wziąłeś jedno tu a drugie przy Witosa na Kurdwanowie ?

:)

(I zmień park drwinami na park drwinka bo słownik w telefonie Ci podmienił)

Edit: btw. garaże na Podedworzu a więc za Szkola Podstawowa 27 pewnie wszystkie bynajmniej nie znikną od razu i dobrze bo ich zupelne zniknięcie spowodowaloby natłok aut, które już teraz parkują nieraz i na trawnikach. Nie przebijasz gadki o prywatnej stadninie przy p64 z innego śmiesznego watku ale też pochopnie uogólniasz dla celów marketingowych.

pozdro

Postautor: pozdro » 26 wrz 2021, 16:16

Pisać z telefonu to jakaś masakra :)

1 tutaj narazie, 2 się rozglądam :D
W sumie to jeszcze nie wiem czy na wynajem, tak żeby sobie stało, bo tanie było.
Zależy jak tam z klientami będzie, też byle komu na siłę nie zamierzam wynajmować.

Biskaj

Postautor: Biskaj » 27 wrz 2021, 9:55

pozdro pisze:Dokladnie klimatyczne miejsce, [1]park drwinki nieopodal. [2]Zielona kameralna zabudowa od południa. [3]Pojeżdżone rowerkiem po okolicy. [4]Całkiem przyjemnie. [5]Blisko szpital UJ i kampus medyczny UJ. [6]Wkrótce rewelacyjne polaczenie na ruczaj pod III kampus UJ. [7]Stosunkowo blisko Bonarka, Wadowicka, Płaszów. [8]No i będzie blisko na Krakowskie Nowe Miasto z wieżowcami i Bagrami :D
Ceny były ok. Napewno dobry biznes. [9]Usługi są, zagospodarowanie po PRL jest. [10]Jeszcze cieszą informacje o przebudowie sąsiednich ulic, wyburzeniu garaży przy Podedworzu i [11]uciwilizowaniu też dojścia do tramwaju. [12]Będzie elegancka okolica.

To tak (numerki w cytacie moje :P):

1. Na razie zieleń mocno nieuporządkowana. Dla mnie super, ale obawiam się, że przeciętny mieszkaniec nie o tym myśli słysząc określenie "park".
2. Na razie. Po drugiej stronie Szpakowej ludzie już mają WZ'tki albo się o nie starają, więc kameralność i zieleń mogą się szybko skończyć.
3. Trochę dramat. Wąskie, kręte, pagórkowate drogi, bez poboczy, chodników, nie marząc już nawet o infrastrukturze rowerowej. Dla mnie bez emocji, bo ja się poruszam praktycznie tylko na 2 kółkach, więc jestem obyty - ale przeciętny mieszczuch będzie raczej przerażony taką perspektywą poruszania się.
4. Zależy od podejścia do innych punktów :P
5. Tak samo blisko jak z Prokocimia, czy Bieżanowa ;)
6. Zobaczymy jak organizator puści linie, to ocenimy. Na razie mamy coraz częstsze zatrzymania, zwłaszcza po notorycznych zalaniach jakichś tam szaf sterujących, czy zasilających tramwaje.
7. Tak samo blisko jak z 1/4 Krakowa :P
8. To temat na inny wątek, ale lokalizowanie dzielnicy o takich potrzebach transportowych w miejscu, które jest w zasadzie odcięte od południa (linia kolejowa) i północy (Wisła) to jakaś porażka... wszyscy będą się kisić w korkach od wschodu i zachodu :)
9. Przepełniona szkoła, przepełnione przedszkole. Sensowna przychodnia POZ dopiero na Woli Duchackiej. Nocna i świąteczna niby w Szpitalu Św. Rafała, ale jak potrzebujesz pediatrę to dopiero przy Rondzie Matecznego. Ze sklepami i gastronomią szału nie ma. Kozłówek i Kurdwanów mają pod tym względem zdecydowanie lepszą ofertę.
10. Od kilku lat to ciągle tylko informacje :)
11. Na dzień dzisiejszy cywilizację ogranicza Spółdzielnia po sąsiedzku (identyfikatory parkingowe, zakazu wjazdów, drogi jednokierunkowe byle tylko "obcy" nie jeździli po "ich" drogach). Na forach czyta się coraz częściej o szlabanach i ogrodzeniach, także... sąsiedztwo średnio przychylnie nastawione do nowych mieszkańców, a to właśnie na trasie do tramwaju ;)
12. Oby :) Znaczy, niezależnie od powyższych punktów mi się podoba, ale ja jestem młody, mobilny, nie używam samochodu, więc nie stoję w korkach itd. Nie każdy będzie jednak zadowolony z powyższych niedogodność. Znam ludzi, którzy po kilku latach na Bochenka szukają nowych mieszkań w innych okolicach ;)

Niemniej niech się darzy nowemu sąsiadowi! :)

Rak

Postautor: Rak » 27 wrz 2021, 11:06

Z bloków można mieć tam przyjemny widoczek na góry ;)

pawełjakiś

Postautor: pawełjakiś » 04 paź 2021, 11:00

Czy wiecie coś o planie zagospodarowania na przeciwko tej inwestycji ?
Pytanie czy kiedyś tam nie powstanie kolejny blok 11 piętrowy

asander

Postautor: asander » 05 paź 2021, 8:14

pawełjakiś pisze:Czy wiecie coś o planie zagospodarowania na przeciwko tej inwestycji ?
Pytanie czy kiedyś tam nie powstanie kolejny blok 11 piętrowy

Jeśli masz na myśli ten pusty plac na zachód, w kierunku Dobrej Formy to raczej na pewno powstanie tam kolejny budynek. Dzwoniłem kilka razy do Dobrej Formy i takie informacje uzyskiwałem, blok 10p., natomiast pan nie był w stanie powiedzieć kiedy ta inwestycja ruszy i jaka będzie architektura. Podobno jeszcze kawałek tej działki, tuż za Własnym Miejscem za parkingiem (na zachód) jest miasta z przeznaczeniem na drogę (przedłużenie Bochenka do Podedworza) więc nowy blok musiałby powstać na pewno za nią.

Paker

Postautor: Paker » 14 paź 2021, 10:03

Hej, czy jest tu jakiś nabywca mieszkania w tym bloku? Czy orientujecie się jak tam wygląda sytuacja ze standardem wykończenia? Słyszałem, że dość niskie sufity 255cm oraz, że nie ma możliwości instalacji odpływów liniowych czy kabin z niskich progiem bo wylewka jest płytka. Macie jakieś informacje na ten temat?

Może czas założyć osobny temat w dziale "Fora mieszkańców nowych osiedli w Krakowie i Małopolsce", tylko nie wiem jak to zrobić.

pozdro

Postautor: pozdro » 14 paź 2021, 20:18

To sobie mozesz zrobic wykewkę nie rozumiem problemu z tym odpływem liniowym. :mrgreen:

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”