mbabull pisze:Mar G pisze:mbabull pisze:
Zarezerwowaliśmy jedno z mieszkań w tym tygodniu (przed zmianą cen), na przyszły umówieni jesteśmy na podpisanie umowy rezerwacyjnej. Orientuje się ktoś, czy deweloper musi wywiązać się z tamtej ceny?
i potwierdzasz, że jak klikniesz na swój lokal teraz to wyskakuje wyższa cena faktycznie ?
masz pisemną rezerwację czy na uśmiech ? jak masz papier z terminem ważności oferty to cenę masz.
Tak, pokazuje wyższą cenę.
Mam wstępną rezerwację telefoniczną (innej nie przyjmują), w środę umówiliśmy się na podpisanie umowy (mam na mailu potwierdzenie terminu), mam też wydrukowaną w biurze w poniedziałek ofertę na mieszkanie piętro niżej („nasze” podczas spotkania było wówczas wstępnie zarezerowane) z magiczną formułką o wycenie obowiązującej przez 7 dni (natomiast nie ma na tej kartce żadnej daty).
Coś mi podpowiadało, żeby poprosić na mailu o ostateczną wycenę, ale tego nie zrobiłem…
Czyli jednak. tanio już było.
To pozostaje siła persfazji - najlepiej napisz maila już teraz jako odpowiedź na maila z potwierdzeniem terminu - podając cenę z otrzymanej oferty.
zawsze będzie jakiś punkt zaczepienia.
dyskutowaliśmy już tu o ostatnim wywiadzie z właścicielem Atala, gdzie uprzedzał, że nie powtórzy już błędu zbyt wolnej reakcji cennika na trendy i wydarzenia rynku. widać szybko wdrożył to w życie - tydzień temu P64, teraz Pokoju, innych inwestycji w kraju nie śledzimy wszak, pewnie też.
w tym samym tonie Prezes Atlasa wczoraj , zapowiedział podwyżki całej chemii budowlanej z oferty o 15-20% od czerwca/max lipca, bo się stał za tani wobec konkurencji rynkowej.