Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mar G

Re: Inwestycja Atal Aleja Pokoju 83 Kraków - opinie na forum osiedla

Postautor: Mar G » 15 maja 2021, 21:20

mbabull pisze:
dymek pisze:no i mamy kolejną podwyżkę w tej inwestycji... +20k na ogłoszenie nowego ładu

:shock:
Zarezerwowaliśmy jedno z mieszkań w tym tygodniu (przed zmianą cen), na przyszły umówieni jesteśmy na podpisanie umowy rezerwacyjnej. Orientuje się ktoś, czy deweloper musi wywiązać się z tamtej ceny?

i potwierdzasz, że jak klikniesz na swój lokal teraz to wyskakuje wyższa cena faktycznie ?
masz pisemną rezerwację czy na uśmiech ? jak masz papier z terminem ważności oferty to cenę masz.

mbabull

Postautor: mbabull » 15 maja 2021, 21:26

Mar G pisze:
mbabull pisze:
dymek pisze:no i mamy kolejną podwyżkę w tej inwestycji... +20k na ogłoszenie nowego ładu

Zarezerwowaliśmy jedno z mieszkań w tym tygodniu (przed zmianą cen), na przyszły umówieni jesteśmy na podpisanie umowy rezerwacyjnej. Orientuje się ktoś, czy deweloper musi wywiązać się z tamtej ceny?

i potwierdzasz, że jak klikniesz na swój lokal teraz to wyskakuje wyższa cena faktycznie ?
masz pisemną rezerwację czy na uśmiech ? jak masz papier z terminem ważności oferty to cenę masz.

Tak, pokazuje wyższą cenę.
Mam wstępną rezerwację telefoniczną (innej nie przyjmują), w środę umówiliśmy się na podpisanie umowy (mam na mailu potwierdzenie terminu), mam też wydrukowaną w biurze w poniedziałek ofertę na mieszkanie piętro niżej („nasze” podczas spotkania było wówczas wstępnie zarezerowane) z magiczną formułką o wycenie obowiązującej przez 7 dni (natomiast nie ma na tej kartce żadnej daty).
Coś mi podpowiadało, żeby poprosić na mailu o ostateczną wycenę, ale tego nie zrobiłem…

Mar G

Postautor: Mar G » 15 maja 2021, 21:33

mbabull pisze:
Mar G pisze:
mbabull pisze: :shock:

Mam wstępną rezerwację telefoniczną (innej nie przyjmują), w środę umówiliśmy się na podpisanie umowy (mam na mailu potwierdzenie terminu), mam też wydrukowaną w biurze w poniedziałek ofertę na mieszkanie piętro niżej („nasze” podczas spotkania było wówczas wstępnie zarezerowane) z magiczną formułką o wycenie obowiązującej przez 7 dni (natomiast nie ma na tej kartce żadnej daty).
Coś mi podpowiadało, żeby poprosić na mailu o ostateczną wycenę, ale tego nie zrobiłem…

Czyli jednak. tanio już było.
To pozostaje siła persfazji - najlepiej napisz maila już teraz jako odpowiedź na maila z potwierdzeniem terminu - podając cenę z otrzymanej oferty.
zawsze będzie jakiś punkt zaczepienia.

dyskutowaliśmy już tu o ostatnim wywiadzie z właścicielem Atala, gdzie uprzedzał, że nie powtórzy już błędu zbyt wolnej reakcji cennika na trendy i wydarzenia rynku. widać szybko wdrożył to w życie - tydzień temu P64, teraz Pokoju, innych inwestycji w kraju nie śledzimy wszak, pewnie też.

w tym samym tonie Prezes Atlasa wczoraj , zapowiedział podwyżki całej chemii budowlanej z oferty o 15-20% od czerwca/max lipca, bo się stał za tani wobec konkurencji rynkowej.

mbabull

Postautor: mbabull » 15 maja 2021, 21:47

Mar G pisze:To pozostaje siła persfazji - najlepiej napisz maila już teraz jako odpowiedź na maila z potwierdzeniem terminu - podając cenę z otrzymanej oferty.

Tak właśnie zrobiłem przed chwilą, będę i tak dzwonił od rana w poniedziałek.

dymek

Postautor: dymek » 15 maja 2021, 22:27

mbabull pisze:

Z tego co się orientuje to 'powinna' obowiązywać cena rezerwacji ale w moim przypadku umowa rezerwacyjna miała swoje warunki a umowę deweloperską dostałem na zmienionych warunkach na moją niekorzyść. Ceny raczej nie zmienią ale nawet czytając wszystko dokładnie można się lekko zdziwić podpisując umowę w Atalu.

mbabull

Postautor: mbabull » 15 maja 2021, 22:42

dymek pisze:
mbabull pisze:

Z tego co się orientuje to 'powinna' obowiązywać cena rezerwacji ale w moim przypadku umowa rezerwacyjna miała swoje warunki a umowę deweloperską dostałem na zmienionych warunkach na moją niekorzyść. Ceny raczej nie zmienią ale nawet czytając wszystko dokładnie można się lekko zdziwić podpisując umowę w Atalu.

Co zmieniono na Twoją niekorzyść, jeśli można spytać?

dymek

Postautor: dymek » 15 maja 2021, 22:59

mbabull pisze:
dymek pisze:
mbabull pisze:Co zmieniono na Twoją niekorzyść, jeśli można spytać?

Jeśli chodzi o słowo pisane, to termin oddania inwestycji.
Jeśli chodzi o słowo mówione to przeznaczenie przestrzeni pomiędzy budynkiem 4 i 1.

Muszę jednak pochwalić biuro sprzedaży, ponieważ rzetelnie poinformowali mnie że nie mogą wziąć odpowiedzialności za to co się wybuduje na obecnych ogródkach działkowych na przeciwko IIIB, co jak dobrze wiemy na przykładzie ogródków przy tauron arenie może skończyć się różnie.

Mateuszkrk93

Postautor: Mateuszkrk93 » 15 maja 2021, 23:40

Mar G pisze:
mbabull pisze:
Mar G pisze:i potwierdzasz, że jak klikniesz na swój lokal teraz to wyskakuje wyższa cena faktycznie ?

Czyli jednak. tanio już było.
To pozostaje siła persfazji - najlepiej napisz maila już teraz jako odpowiedź na maila z potwierdzeniem terminu - podając cenę z otrzymanej oferty.

dyskutowaliśmy już tu o ostatnim wywiadzie z właścicielem Atala, gdzie uprzedzał, że nie powtórzy już błędu zbyt wolnej reakcji cennika na trendy i wydarzenia rynku. widać szybko wdrożył to w życie - tydzień temu P64, teraz Pokoju, innych inwestycji w kraju nie śledzimy wszak, pewnie też.

w tym samym tonie Prezes Atlasa wczoraj , zapowiedział podwyżki całej chemii budowlanej z oferty o 15-20% od czerwca/max lipca, bo się stał za tani wobec konkurencji rynkowej.

Super powód, to nie może być spekulacja ;)

kmkiq

Postautor: kmkiq » 18 maja 2021, 11:04

ceny w górę wczoraj już w oficjalnym cenniku.

alejapokoju.pl/ceny-mieszkan.html

Mar G

Postautor: Mar G » 18 maja 2021, 11:10

kmkiq pisze:ceny w górę wczoraj już w oficjalnym cenniku.

alejapokoju.pl/ceny-mieszkan.html

9900 max .... A w 2019 ile tam było jak P64 po 9 wystawili. Chyba coś k. 7.
Ale będą tacy co napiszą, że potaniało.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”