Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Klitsch.K.O

Re: Przybyszewskiego 64 Kraków Atal - opinie i forum (apartamenty na Krowodrzy)

Postautor: Klitsch.K.O » 22 wrz 2020, 17:08

SirCinek pisze:Czy ja dobrze rozumiem, że montaż klimatyzacji może być problematyczny? Dopytywał ktoś?

W umówię deweloperskiej jest specjalny zapisy na temat klimatyzacji. Tylko wolnostojąca, bezpośredni przewiert na wysokości 30-60cm wysokości, dziurę trzeba odpowiednio zabezpieczyć, celem ochrony ocieplenia budynku i elewacji. Nie można wkuwać rur w ściany zewnętrzne nawet od wewnętrznej strony, wiec pozostaje w pokoju maskownica. Jednostka zewnętrzna musi stać w ustalonym przez projektanta z Atal miejscu, musi być zgodna z podanymi normami dotyczącymi min. hałasu. Skroplony nie można odprowadzić na głowę sąsiadów, tylko w obrębie mieszkania (zatem niezbędny syfon) albo do słoika :D Jak klimę zamontuje na etapie budowy Atal, a właściwie Sferawent, to wprowadzą skropliny pod warstwy wykończeniowe tarasu. W tym momencie decyduje deweloper, wiec masz gwarancję posiadania klimatyzacji w ogóle. Polecam zamieścić dodatkowy zapis w akcie notarialnym. Później może być różnie, a utworzona wspólnota lub właściwie sąsiad :D mogą bardzo łatwo zablokować montaż, np. „bo hałasuje” i „dlaczego w ogóle masz zażywać przyjemnego chłodku, jak inni się pocą”. Pomyśl czy chcesz się użerać później czy zapłacić więcej teraz.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2020, 17:21 przez Klitsch.K.O, łącznie zmieniany 2 razy.

Mar G

Postautor: Mar G » 22 wrz 2020, 17:17

Klitsch.K.O pisze:
SirCinek pisze:Czy ja dobrze rozumiem, że montaż klimatyzacji może być problematyczny? Dopytywał ktoś?

W umówię deweloperskiej jest specjalny zapisy na temat klimatyzacji. Tylko wolnostojąca, bezpośredni przewiert na wysokości 30-60cm wysokości, dziurę trzeba odpowiednio zabezpieczyć, celem ochrony ocieplenia budynku i elewacji. Nie można wkuwać rur w ściany zewnętrzne nawet od wewnętrznej strony, wiec pozostaje w pokoju maskownica. Jednostka zewnętrzna musi stać w ustalonym przez projektanta z Atal miejscu, musi być zgodna z podanymi normami dotyczącymi min. hałasu. Skroplony nie można odprowadzić na głowę sąsiadów, tylko w obrębie mieszkania (zatem niezbędny syfon) albo do słoika :D Jak klimę zamontuje na etapie budowy Atal, a właściwie Sferawent, to wprowadzą skropliny pod warstwy wykończeniowe tarasu. W tym momencie decyduje deweloper, wiec masz gwarancję posiadania klimatyzacji w ogóle. Polecam zamieścić dodatkowy zapis w akcie notarialnym. Później może być różnie, a utworzona wspólnota lub właściwie sąsiad, może bardzo łatwo zablokować montaż, np. „bo hałasuje” i „w ogóle dlaczego masz zażywać przyjemnego chlorku, jak inni się pocą”. Pomyśl czy chcesz się użerać później czy zapłacić więcej teraz.

Warto spojrzeć na etap 1. Ja tam chyba wypatrzyłem 1 agregat swego czasu....

Mar G

Postautor: Mar G » 22 wrz 2020, 17:26

Mar G pisze:
Klitsch.K.O pisze:

W umówię deweloperskiej jest specjalny zapisy na temat klimatyzacji. Tylko wolnostojąca, bezpośredni przewiert na wysokości 30-60cm wysokości, dziurę trzeba odpowiednio zabezpieczyć, celem ochrony ocieplenia budynku i elewacji. Nie można wkuwać rur w ściany zewnętrzne nawet od wewnętrznej strony, wiec pozostaje w pokoju maskownica. Jednostka zewnętrzna musi stać w ustalonym przez projektanta z Atal miejscu, musi być zgodna z podanymi normami dotyczącymi min. hałasu. Skroplony nie można odprowadzić na głowę sąsiadów, tylko w obrębie mieszkania (zatem niezbędny syfon) albo do słoika :D Jak klimę zamontuje na etapie budowy Atal, a właściwie Sferawent, to wprowadzą skropliny pod warstwy wykończeniowe tarasu. W tym momencie decyduje deweloper, wiec masz gwarancję posiadania klimatyzacji w ogóle. Polecam zamieścić dodatkowy zapis w akcie notarialnym. Później może być różnie, a utworzona wspólnota lub właściwie sąsiad, może bardzo łatwo zablokować montaż, np. „bo hałasuje” i „w ogóle dlaczego masz zażywać przyjemnego chlorku, jak inni się pocą”. Pomyśl czy chcesz się użerać później czy zapłacić więcej teraz.

Warto spojrzeć na etap 1. Ja tam chyba wypatrzyłem 1 agregat swego czasu....

tu jest co nieco info :
viewtopic.php?t=1393

Mar G

Postautor: Mar G » 22 wrz 2020, 20:58

na zdjęciach z Bagry Inw. widać, jak może zielony dach w IV wyglądać i balkony też system gres zrobili

bagrypark.pl/apartamenty-inwestycyjne/galeria/z-budowy-lu.html

SirCinek

Postautor: SirCinek » 22 wrz 2020, 21:47

Mar G pisze:na zdjęciach z Bagry Inw. widać, jak może zielony dach w IV wyglądać i balkony też system gres zrobili

Jak pytałem o balkon to Pani wymijająco unikała odpowiedzi, podpierając się prospektem i albo albo.. więc przynajmniej w et. IV beda albo gresy albo deski kompozytowe (czyli będą gresy, bo przebitka na materiale spora). Na pewno nie będzie zwykłych desek.

Mar G

Postautor: Mar G » 23 wrz 2020, 8:34

SirCinek pisze:
Mar G pisze:na zdjęciach z Bagry Inw. widać, jak może zielony dach w IV wyglądać i balkony też system gres zrobili

Jak pytałem o balkon to Pani wymijająco unikała odpowiedzi, podpierając się prospektem i albo albo.. więc przynajmniej w et. IV beda albo gresy albo deski kompozytowe (czyli będą gresy, bo przebitka na materiale spora). Na pewno nie będzie zwykłych desek.

To dobrze. Pewnie te deseczki impregnowane się sypią.

oleo

Postautor: oleo » 23 wrz 2020, 19:18

Budowa idzie na całego, zrobiłem kilka zdjęć, tu tylko jedno, żeby było widać, że osiedle ładnie rośnie :)

Obrazek

A więcej w wątku o budowie os. Przybyszewskiego 64. Swoją drogą te wszystkie bloki będą miały numer 64?

Mar G

Postautor: Mar G » 23 wrz 2020, 21:39

oleo pisze:Budowa idzie na całego, zrobiłem kilka zdjęć, tu tylko jedno, żeby było widać, że osiedle ładnie rośnie :)

Obrazek

A więcej w wątku o budowie os. Przybyszewskiego 64. Swoją drogą te wszystkie bloki będą miały numer 64?

Tak 64. Każdy segment ma przyporządkowaną 64 + literkę na stronach miasta.

pandg

Postautor: pandg » 23 wrz 2020, 23:21

Mar G pisze:
oleo pisze:Budowa idzie na całego, zrobiłem kilka zdjęć, tu tylko jedno, żeby było widać, że osiedle ładnie rośnie :)

Obrazek

Tak 64. Każdy segment ma przyporządkowaną 64 + literkę na stronach miasta.

Można jakieś szczegóły? Link albo informacje który budynek będzie miał jaka literkę? Tak z ciekawości :)

Mar G

Postautor: Mar G » 24 wrz 2020, 7:01

.

Obrazek

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”