Osiedle Sosnowiecka Kraków od Fronton - forum, opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
neo

Osiedle Sosnowiecka Kraków od Fronton - forum, opinie

Postautor: neo » 16 lut 2016, 21:47

Ciekawe mieszkania w Bronowicach w Krakowie buduje także inny znany na naszym rynku deweloper udzielający się w budownictwie mieszkaniowym. Chodzi o firmę Fronton Osiedle Sosnowiecka w Krakowie, które powstaje właśnie przy tej ulicy w pobliżu Ronda Ofiar Katynia, czyli jednego z ważniejszych węzłów komunikacyjnych w naszym mieście :) Docelowo ma ono składać się ono z 7 niewielkich budynków mieszkalnych, które będą miały dwa piętra plus nad nimi użytkowe poddasze, czyli jest całkiem nieźle. Chociaż zastanowiłbym się nad tym, czy praktycznym rozwiązaniem są tu balkony z przezroczystymi barierkami. Z doświadczenia, które chyba wszyscy możemy zaobserwować wynika, że po jakimś czasie pojawiają się tam różnego rodzaju słomianki, maty, płachty itp., i już wszystko tak ładnie nie wygląda, jak na etapie budowy ;) Ale w okolicy ulicy Sosnowieckiej w Krakowie powstaje więcej dosyć kameralnych projektów budowlanych z niezłą architekturą i niewielkimi gabarytami, świetnie na przykład prezentuje się inwestycja Bronowickie Ogrody Kraków - ogólnie ta okolica bardzo dynamicznie zmienia się w ostatnich latach :)

Obrazek

Jeśli chodzi o nowe mieszkania w Bronowicach, to Osiedle Sosnowiecka w Krakowie oferuje jeszcze całkiem spory wybór, choć też widać, że wiele lokali już się sprzedało. Na chętnych cały czas czekają jednak nieruchomości takie, jak wymienione poniżej.

• Małe Kawalerki w Krakowie na tym osiedlu zaczynają się od 33 metrów kwadratowych, przynajmniej te, które można jeszcze kupić. Dużym plusem jest to, że można tam mieć wielki balkon, bo mający ponad 11 m2 i to od strony południowej. Do tego jest też rzadko spotykane rozwiązanie, czyli łazienka z oknem, co jest całkiem praktycznie, jeśli tylko pamięta się o jego zasłanianiu ;) Oczywiście znajduje się tam aneks kuchenny, ale przy tym metrażu nie ma co liczyć na więcej.
  • Najmniejsze mieszkania 2-pokojowe na Bronowicach powstające w ramach tego projektu zaczynają się od ok. 41 m2, czyli również są całkiem kompaktowe, choć jednak nieco większe niż dzisiejsze standardy małych dwóch pokoi. Oczywiście jest tam aneks kuchenny, niemal 12-metrowy taras. Co ciekawe, gdyby się bardzo chciało, mogłaby tam powstać osobna jasna kuchnia, choć bardzo mała i nie wiem czy to miałoby sens.
  • Mieszkania 3-pokojowe przy Sosnowieckiej w Bronowicach można mieć na niecałych 62 metrach kwadratowych i prezentują się one całkiem nieźle, trzeba przyznać, że ich układ jest całkiem niezły, choć miejsce na osobną kuchnię jednak by się tam przydało ;)
Czyli większość osób powinna znaleźć coś dla siebie, o tym jaką lokalizacją są Bronowice w Krakowie już tu pojawił się temat, choć akurat trzeba przyznać, że jeżeli chodzi o ulicę Sosnowiecką, to jak na razie nie jest ona specjalnie dobrze skomunikowana z resztą miasta, jeśli chodzi o publiczne środki transportu, niewiele jeździ tam autobusów, do tramwaju dosyć daleko. Jednak biorąc pod uwagę to, że Sosnowiecka czy Stawowa, to teraz obszary bardzo intensywnej zabudowy mieszkaniowej, pewnie w niezbyt odległej przyszłości to się zmieni :idea:

Zdaje się, że w części tych bloków mieszkają już nabywcy lokali, może wrzucą jakieś zdjęcia, które by przedstawiały to, jak one wyglądają :?: No i jeśli jest tu ktoś, kto upił już mieszkanie od tej firmy, to może napisze na forum coś o tym, jakie ma opinie o deweloperze Fronton, czy nie ma problemów z mieszkaniami, które oddają, czy nie ma w nich niedoróbek i tak dalej. To na pewno przyda się wszystkim, którzy rozważają kupienie nowego mieszkania w Krakowie od nich :!:

mariamazda23

Re: Osiedle Sosnowiecka Kraków od Fronton - forum, opinie

Postautor: mariamazda23 » 27 gru 2016, 13:39

Również jestem 100% za Bronowickimi Ogrodami - są świetne! Byłam już na miejscu oglądałam i pozostała mi właściwie finalizacja zakupu. Tak, rozglądałam się za czymś innym (mimo, że wiedziałam już o BO) i niestety zawsze mi coś nie pasowało a to dojazd nie taki a to daleko do jakichś rozrywek, a to za mało zieleni. Tylko Bronowickie Ogrody spełniły w pełni moje oczekiwania. Muszę powiedzieć również, że duże znaczenie miało to, kto jest odpowiedzialny za inwestycję. Jest to świetny deweloper - DeS - fachowiec.

greysana997

Postautor: greysana997 » 25 sty 2017, 18:00

Tak, mnie również zauroczyły Bronowickie Ogrody. Nic dziwnego, że wiele osób zwraca ku nim uwagę, mają wiele zalet i ciekawych innowacji. Mnie osobiście przyciągnęło kilka pozytywnych aspektów. Po pierwsze bliskość miasta, mimo wszystko. Fajnie być jedną nogą na wsi a drugą w Galerii Handlowej bo i dzieciaki mają gdzie biegać, jeździć na rowerze i może trochę mniej wdychać tego syfu z powietrza a równocześnie mogę z żoną wybrać się do kina na nowy film nie pokonując przy tym iluśtam kilometrów. Po drugie działka ze Strefą Relaksu - siłownia na świeżym powietrzu to coś mega pozytywnego, widzę po innych osiedlach jak się ludzie odprężają po ćwiczeniach i od razu inaczej ze sobą rozmawiają - to zapewni poprawne stosunki między sąsiadami ;) Po trzecie monitoring a być może równeż ochrona fizyczna obiektu - czemu nie, fajnie wiedzieć, że ktoś czuwa nad naszym bezpieczeństwem. Mam jeszcze parę plusów ale to może innym razem ;)

kolorek102

Postautor: kolorek102 » 26 lut 2017, 11:45

Zdecydowanie jest wiele plusów tego miejsca jednak widzę wiele niesprawiedliwych wypowiedzi. Myślę, że trzeba po prostu zrozumieć koncepcję tego miejsca i od razu widzi się sens w zakupie tu mieszkania. Sama borykam się z negatywnymi opiniami moich koleżanek, ale one nie lubią sportu, nie lubią spacerów tak jak ja. W Bronowickich Ogrodach będzie gdzie pobiegać czy wyjść na rower.

Karina37

Postautor: Karina37 » 19 gru 2017, 21:47

Bardzo ładne osiedle i spokojna okolica.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”