Witajcie
Czy ktoś już próbował wymienić wkładkę w drzwiach? Normalnie to się odkręca tylko jedną śrubkę przy otwartych drzwiach natomiast w naszych drzwiach Dierre jest to jakoś inaczej i bardziej skomplikowanie (lekko odkręciłem listwę która idzie wokół drzwi i dalej nie było dostępu do śrubki mocującej wkładkę).
Ktoś już to robił samodzielnie i może pokrótce napisać co należy zrobić?
Ewentualnie koszt zrobienia tego przez Dierre?
Pozdrawiam
Wymiana wkładki w drzwiach / jak wymienić wkładkę w drzwiach - Nowa 5 Dzielnica
-
Re: Wymiana wkładki w drzwiach / jak wymienić wkładkę w drzwiach - Nowa 5 Dzielnica
Zdejmujesz oslone metalowa od srodka drzwi wokol dziurki na klucz - powinna zejsc lekko, jest na wcisk. Nastepnie jest tam plytka metalowa mocowana na 2 sruby imbusowe. Jak je odkrecisz to zamek bedzie wychodzil normalnie. Wiadomo, trzeba go odblokowac kluczem. Potem przekrecasz plytke i taka blokade metalowa na nowy zamek i odwracasz kolejnosc.
Instrukcja z yt:
youtu.be/x76Iylk098U
Instrukcja z yt:
youtu.be/x76Iylk098U
Re: Wymiana wkładki w drzwiach / jak wymienić wkładkę w drzwiach - Nowa 5 Dzielnica
Dziękuję za odpowiedź. Faktycznie jest dokładnie tak jak opisałeś i na filmie. Zasugerowałem sie długą śrubą która była w zestawie z wkładką i szukałem jak ją wkręcić 
Przy okazji - czy też Wam został od wewnatrz "szpikulec"? Nie dostałem żadnej gałki w zestawie z wkładką. Dostaliście coś czy też dokupowaliście (jeśli tak to jest jakiś standard?).
Pozdrawiam

Przy okazji - czy też Wam został od wewnatrz "szpikulec"? Nie dostałem żadnej gałki w zestawie z wkładką. Dostaliście coś czy też dokupowaliście (jeśli tak to jest jakiś standard?).
Pozdrawiam
Ja dostałem jakąś gałkę, może do tego.
-
Też nie dostałem gałki bo zapomnieli wydać. Musisz iśc do biura i się upomnieć 

Dziś dostałem info od Pana Habasa, że gałki będą i pytać po weekendzie ... bałem się zapytać po którym. Z biura można również uzyskać info, że nie ma żadnych gałek ... ale to chyba już wszyscy przywykli do takich akcji... 

lucashunter10 pisze:Zdejmujesz oslone metalowa od srodka drzwi wokol dziurki na klucz - powinna zejsc lekko, jest na wcisk. Nastepnie jest tam plytka metalowa mocowana na 2 sruby imbusowe. Jak je odkrecisz to zamek bedzie wychodzil normalnie. Wiadomo, trzeba go odblokowac kluczem. Potem przekrecasz plytke i taka blokade metalowa na nowy zamek i odwracasz kolejnosc.
Instrukcja z yt:
youtu.be/x76Iylk098U
O jakim zamku mówimy? Dolnym czy górnym? Czy wkładkę na drugi zamek mamy sobie kupić sami?
Wymieniamy dolny z gałką górnego nie ruszamy.
Wróć do „Nowa 5 Dzielnica Kraków od CNT - forum mieszkańców osiedla”