Rondo Czyżyńskie Kraków - remont przejścia podziemnego - forum, opinie

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
PaniPanda

Rondo Czyżyńskie Kraków - remont przejścia podziemnego - forum, opinie

Postautor: PaniPanda » 02 lis 2015, 14:43

Myślę, że warto wspomnieć o jeszcze jednym obiekcie infrastrukturalnym, który ostatnio został otwarty. Mowa oczywiście o Rondzie Czyżyńskim. Wreszcie, z pięciomiesięcznym opóźnieniem otwarto tunel, będący sporym ułatwieniem dla pieszych. Niby nic, ale jednak ci którzy pamiętają, jak to miejsce wyglądało przed remontem Ronda, przyznają mi pewnie rację, że zmiany były konieczne.

Wczesniej było brudno, nieprzyjemnie, ciemno - teraz z kolei z założenia ma byc przestronniej, przyjaźniej i bezpieczniej :) Do tego mają być patrole straży miejskiej i monitoring - myślicie, że to dobry pomysł :?: bo mi się wydaje, że monitoring tak, ale jednak patrole mogę trochę sprawiać wrażenie braku wolności ;)

Nie byłam tam jeszcze i nie widziałam jak to wygląda w środku - ktoś wie :?:

Czytałam arrtykuł, że inwestycja sprawia wrażenie niedokończonej, czy to prawda :?: Rzeczywiście jest tyle niedociągnięć :?:

Ktoś też na portalu społecznościowym narzekał, że trudno się odnaleźć w nowym przejściu i że przydałyby sie rozkłady jazdy już pod ziemią, a nie dopiero po wyjściu na losowo wybrany przystanek :lol: Też macie wrażenie, że jest tam lekki chaos :?:

A co z udogodnieniami dla niepełnosprawnych :?: Są przydatne :?:

Jestem bardzo ciekawa i pewnie wybiorę się sprawdzić, ale jakbyś ktos miał już opinię, albo zdjęcia, to chętnie się z nimi zapoznam :)

Nowy

Re: Rondo Czyżyńskie Kraków - remont przejścia podziemnego - forum, opinie

Postautor: Nowy » 18 lis 2015, 21:53

Wygląda całkiem nieźle, mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości nie zostanie to wszystko zamalowane sprejami i markerami :) Choć jak tam byłem, to nie wprowadzili się tam jeszcze z powrotem kupcy, dla których w przejściu podziemnym pod Rondem Czyżyńskim przygotowano lokale komercyjne...

jaktotak

Postautor: jaktotak » 24 lis 2015, 11:43

Dzisiaj chyba pójdę zobaczyć czy coś się tam zmieniło, a co do tych lokali, to może to wynika z tego, że podnieśli czynsze w stosunku do tego, jakie były przed remontem :?: albo kupcy tak długo czekali na zakończenie prac, że zdążyli sobie znaleźć inne lokale :?: ktoś może wie, jak to zostało rozwiązane :?:

pawel.pluska76

Postautor: pawel.pluska76 » 21 sty 2016, 12:03

Według mnie to wygląda całkiem dobrze. Na pewno lepiej niż przed remontem.

Nowy

Postautor: Nowy » 21 sty 2016, 18:12

Zdaje się, że rozstrzygnięto przetargi na wynajem lokali handlowych w podziemiach, między innymi znajdą się tam piekarnie Awiteks, czyli znana sieć piekarni w Krakowie :) W sumie chyba przydatna sprawa, będzie też kiosk z prasą, zobaczymy jak to będzie wyglądało, kiedy już się tam wprowadzą :)

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”