Budowa pomiędzy Hotelem Justyna a niedokończonym akademikiem przy al. Jana Pawła II w Krakowie (bok AWF) - opinie

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
iti

Budowa pomiędzy Hotelem Justyna a niedokończonym akademikiem przy al. Jana Pawła II w Krakowie (bok AWF) - opinie

Postautor: iti » 15 kwie 2024, 12:06

Coś ciekawego zauważyłem ostatnio wracając z Parku Lotników Polskich, że coś się dzieje na działce pomiędzy niedokończonym prywatnym akademikiem w Czyżynach a Hotelem Justyna.

Obrazek

Ostatnio został zrobiony zjazd do tej działki, więc pewnie ktoś zamierza na niej zainwestować, bo niby po co by taki wjazd robił. Pytanie kto to będzie i co tam wybuduje.

iti

Re: Budowa pomiędzy Hotelem Justyna a niedokończonym akademikiem przy al. Jana Pawła II w Krakowie (bok AWF) - opinie

Postautor: iti » 15 kwie 2024, 12:08

Nie wiem czy tam na zabudowę mieszkaniową pozwala miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego, czy nie przypadkiem dopuszczone są tam tylko usługi.

Obrazek

A szkoda, bo sklep blisko, terenu zielone po sąsiedzku, tramwaj też na miejscu. No ale zawsze może powstać kolejny prywatny akademik albo mieszkania na wynajem.

iti

Re: Budowa pomiędzy Hotelem Justyna a niedokończonym akademikiem przy al. Jana Pawła II w Krakowie (bok AWF) - opinie

Postautor: iti » 15 kwie 2024, 12:10

Wydawało mi się, że widziałem tam kiedyś jakieś oznaczenia Echo Investment, albo jakiegoś innego czołowego dewelopera. Akurat z tym wymienionym, to by się spinało, bo chyba zamierzali budować akademiki czy mieszkania na wynajem.

czang

Postautor: czang » 31 sie 2024, 19:58

Wygląda na to, że już wiadomo co powstanie na tej działce w Czyżynach pomiędzy hotelem Justyna a niedokończonym budynkiem, który miał być prywatnym akademikiem. Zdaje się, że deweloper Echo Investment chce tam wbudować blok z mieszkaniami na wynajem, których ma się tam znaleźć około 300.
Tam według planów ma powstać blisko 300 mieszkań. Szacowany czas rozpoczęcia budowy to trzeci kwartał tego roku. Inwestycja powinna być gotowa pod koniec 2026 roku.

biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci/blisko-900-mieszkan-na-abonament-na-zablociu-i-nowa-inwestycja-w-czyzynach_57969.html

Czyli jeszcze więcej mieszkań na wynajem w okolicy, a przecież w tej części miasta już jest ich niemało. Na przykład dwa bloki na wynajem przy ulicy Orlińskiego, blok przy Rondzie Czyżyńskim i pewnie jeszcze coś by się znalazło.

Aga19

Postautor: Aga19 » 01 wrz 2024, 15:03

Gdzieś czytałam, że przy Rondzie Czyżyńskim w bloku gdzie na parterze znajduje się HSM Clinic, również mieszkania są tylko na wynajem. To jest blok na przeciwko Burger Kinga.
Jeśli faktycznie tak jest to sporo takich bloków w okolicy się namnożyło.

hellhax

Postautor: hellhax » 01 wrz 2024, 18:20

Słabo, bo wymagania odnośnie miejsc parkingowych dla tego typu przybytkow są baaardzo liberalne. A co za tym idzie, lokalne uliczki będą zawalone zupełnie (choc tam i tak w sumie nie ma gdzie parkować).

A, i podobna inwestycja jest planowana w okolicy ulic Wysockiej i Dolnomlynskiej. Swoją drogą to zamienne, że jedyne "usługi" jakie powstają w czyzynach to mieszkania na wynajem.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”