Budowa II etapu osiedla Piasta Towers Kraków od Inter-Bud

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Piasta Towers za którą odpowiada deweloper Inter-Bud. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
fero

Budowa II etapu osiedla Piasta Towers Kraków od Inter-Bud

Postautor: fero » 07 lis 2017, 1:12

A przy okazji zdjęcie tego, jak idzie budowa II etapu inwestycji Piasta Towers w Krakowie :)

Obrazek

Powstaje całkiem blisko pierwszego budynku, ale chyba stawiają całkiem szybko, mam nadzieję, że najbardziej uciążliwe prace skończą się, kiedy już piersi mieszkańcy będą wprowadzali się do etapu I :)

jkmb

Re: Budowa II etapu osiedla Piasta Towers Kraków od Inter-Bud

Postautor: jkmb » 08 lis 2017, 18:40

Powinno być ok! ;) Podobno drugi budynek planują oddawać w lipcu 2018, więc w okolicach marca (myślicie, że to realny termin, żeby wprowadzać się do pierwszego? :D ) powinni już zajmować się "kosmetyką" 8-)

Gosia-PT

Postautor: Gosia-PT » 08 lis 2017, 20:23

Najbardziej kłopotliwy będzie czas elewacji drugiego budynku, dla osób które mają metraż po 47 m. Ale jestem dobrej myśli, jeśli budynek nam oddadzą już w styczniu tak jak dzisiaj dowiedziałam się w biurze :D

jkmb

Postautor: jkmb » 08 lis 2017, 20:44

Z robieniem elewacji przy drugim budynku będzie też taki problem, że zjazd do garaży jest wspólny dla obu bloków, a rusztowania chyba zajmą jego część...

Kuba

Postautor: Kuba » 09 lis 2017, 0:04

Z tego co pamiętam to odległość między 1 a 2 budynkiem ma wynoosić 8m.

jkmb

Postautor: jkmb » 09 lis 2017, 20:40

Na oko (co to na nie chłop umarł w szpitalu :shock: ) 8 metrów tam nie ma. Ale zmierzyć czym nie miałam ;)

Kuba

Postautor: Kuba » 09 lis 2017, 21:46

Taką informację w biurze dostaliśmy. Tak samo między 2 a 3 budynkiem w szerszym miejscu ma być 16-18 metrów a w wezszym 8 metrów

novy

Postautor: novy » 02 gru 2017, 22:52

fero pisze:A przy okazji zdjęcie tego, jak idzie budowa II etapu inwestycji Piasta Towers w Krakowie :)

Obrazek

Powstaje całkiem blisko pierwszego budynku, ale chyba stawiają całkiem szybko, mam nadzieję, że najbardziej uciążliwe prace skończą się, kiedy już piersi mieszkańcy będą wprowadzali się do etapu I :)

Śmigają z budynkiem nr 2 jak tralala już 8 piętro zaczęli jak byłem wczoraj :) Termin oddania będzie znacznie szybszy niż jak podawany początkowo IV kwartał 2018 nawet to samo w biurze usłyszałem . Generalnie zawsze jest tak że pierwszy budynek każdej inwestycji jest oddawany później niż zakładano , następne o wiele szybciej bo są powyciągane wnioski i ewentualne błędy :)

fero

Postautor: fero » 06 maja 2018, 20:06

A tu coś dla tych, których interesuje budowa II etapu osiedla Piasta Towers w Krakowie :)

Obrazek

Od drugiej strony jest już zrobionej sporo elewacji, tam prace są nieco bardziej zaawansowane.

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”