Przewóz 42 Kraków / deweloper Atal - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pozdro

Re: Przewóz 42 Kraków / deweloper Atal - opinie na forum

Postautor: pozdro » 14 wrz 2024, 18:33

Co oni się tak pchają z tymi mieszkaniami w te płaszowy, serio jest tam tylu chętnych mieszkać? Ja to bym widział jakieś mieszkanko na zachodzie Krakowa gdzieś np. Mydlniki czy Rząska, może ta podłużna, dalsze Bronowice, Nawet Jasnogórska, czy bliżej Zabierzowa. Nie wiem skąd się bierze ta popularność wschodnich rubieży Krakowa.

fjrc

Postautor: fjrc » 14 wrz 2024, 23:38

Pewnie chodzi o bliskość do centrum, a centrum to nie tylko Rynek Główny, ale i Dworzec Główny albo Kazimierz.
Np. z Mydlnik do Dworca Głównego jest ok. 9km, a z Płaszowa 6. Z Płaszowa jest dobre połączenie komunikacji miejskiej, a z Mydlnik już niekoniecznie. OK, jest kolej aglomeracyjna ale nie jeździ tak często i przystanki też są w większych odległościach. Nie każdy chce przemieszczać się samochodem.

mb29

Postautor: mb29 » 15 wrz 2024, 2:33

Z pętli mały plaszow na Zabłocie 5 min tramwajem, 10 rynek Podgórski, 15 Kazimierz. Ścieżka rowerowa do centrum miasta ale i wiślana trasa rowerowa obok. Autem 10 min i jest się na a4, w dodatku po kilku minutach tramwajem na Kraków plaszow. Kilkanaście min spacerem bagry, pieszo biedronka i Lidl. Bez porównania do wspomnianej Jasnogorskiej.

plaszak

Postautor: plaszak » 15 wrz 2024, 8:42

Zacznijmy od rzeczy podstawowych - wzdłuż dróg są chodniki : D

Mar G

Postautor: Mar G » 15 wrz 2024, 9:21

na koniec te wszystkie wymienione plusy niewątpliwe należy zderzyć z wielkim minusem - smrodem i odorem makabrycznym i po prostu ludzie wybierają .

zastanawia tylko dlaczego później są zaskoczeni i narzekają/biadolą/płaczą że muszą szukać innego miejsca do zamieszkania

misgos

Postautor: misgos » 15 wrz 2024, 9:31

Mar G pisze:na koniec te wszystkie wymienione plusy niewątpliwe należy zderzyć z wielkim minusem - smrodem i odorem makabrycznym i po prostu ludzie wybierają .

zastanawia tylko dlaczego później są zaskoczeni i narzekają/biadolą/płaczą że muszą szukać innego miejsca do zamieszkania

Biadolisz o tym smrodzie to głównie ty, w każdym temacie o mieszkaniach na płaszowie. Jesteś tak świetnie zaznajomiony, że chyba tam mieszkasz, prawda? :)

Mar G

Postautor: Mar G » 15 wrz 2024, 9:43

misgos pisze:
Mar G pisze:na koniec te wszystkie wymienione plusy niewątpliwe należy zderzyć z wielkim minusem - smrodem i odorem makabrycznym i po prostu ludzie wybierają .

Biadolisz o tym smrodzie to głównie ty, w każdym temacie o mieszkaniach na płaszowie. Jesteś tak świetnie zaznajomiony, że chyba tam mieszkasz, prawda? :)

A ludzie organizują manifesty na Radzie Miasta dla fanaberii pewnie ?

Widzę , że pryncypał developer obudził żebyś tonował nastroje i ratował sprzedaż w okolicy odorek +

pozdro

Postautor: pozdro » 15 wrz 2024, 11:15

Wlasnie wydaje mi się że ludzie nie koniecznie się tak uśmiechają żeby kupować na tym Płaszowie. Kupują bo tam budują i mało jest sensownej oferty. Mnie jakoś bliskość rynku czy zabłocia nie przekonuje. Bardziej mnie przekonuje bliskość terenów zielonych np z mydlnik. Las Wolski czy Pasternak czy nawet las w Zabierzowie. Bliskość lotniska. Większość i tak pracuje zdalnie lub hybrydowo z tych co kupuje. No i też rudawą niedaleko. Ładne pofalowane pola. Ja to jednak patrzę krajobrazowo czy mi się okolica podoba. Płaszów taki najnudniejszy w krakowie. Płasko i śmierdzi

Nowy

Postautor: Nowy » 15 wrz 2024, 13:18

Ostatnio widząc się ze znajomymi przy Podgórze SKA, czyli to już chyb Stare Podgórze, zwróciłem mu uwagę, na dziwny zapach. Skomentował mniej subtelnie, że j*ie g*nem. Skoro tam wrażenia zapachowe były takie, to jak było dalej, w stronę Płaszów? Może lepiej, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

misgos

Postautor: misgos » 15 wrz 2024, 14:47

Mar G pisze:A ludzie organizują manifesty na Radzie Miasta dla fanaberii pewnie ?

Widzę , że pryncypał developer obudził żebyś tonował nastroje i ratował sprzedaż w okolicy odorek +

Tak tak, jak ktoś nie podziela twojej śmiesznej narracji to zapewne jest wysłannikiem dewelopera. Zamiast siedzieć przed ekranem komputera/telefonu to może rusz cztery litery na ten przewóz i zweryfikuj swoje makabryczne fetory, o których wiedze czerpiesz z tego co ktoś napisze w internecie. :)

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”