Murapol Prado Kraków (Prądnik Biały) / deweloper Murapol - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
budexon

Murapol Prado Kraków (Prądnik Biały) / deweloper Murapol - opinie na forum

Postautor: budexon » 01 paź 2024, 23:52

A co myślicie o osiedlu budowanym w Krakowie w tej okolicy Prądnika Białego przez dewelopera Murapol, które na potrzeby sprzedaży nazwano Murapol Prado? Nie doszukałem się mapki, ale jeśli chodzi o lokalizację, to będzie gdzieś blisko osiedla Slow City albo po sąsiedzku? Gdzie to dokładnie ma powstać, to będzie działka granicząca z Trasą Wolbromską? Widziałem, że opisują to, jako osiedle powstające przy ul. Pękowickiej.

budexon

Re: Murapol Prado Kraków (Prądnik Biały) / deweloper Murapol - opinie na forum

Postautor: budexon » 01 paź 2024, 23:54

Wyświetlił mi się na ich stronie komunikat, że małe mieszkanie 2-pokojowe w Krakowie na 35 m2 można mieć w tej inwestycji już za 511 tys. zł, czyli daje to za m2 jakieś 14 600 zł, co myślicie o takiej cenie dla tej okolicy? Wydaje się niemało, ale trudno nadążyć na wzrostem cen w ostatnich latach? Jak wyglądają ceny mieszkań na Prądniku Białym w tej okolicy u innych deweloperów? Podzieli się ktoś informacją, można takie 35 m2 kupić taniej?

daniel88

Postautor: daniel88 » 01 paź 2024, 23:57

Przy trasie Wolbromskiej, obok Slow City
Załączniki
IMG_8814.jpg
IMG_8814.jpg (144.16 KiB) Przejrzano 2857 razy

marcin23

Postautor: marcin23 » 03 paź 2024, 9:34

budexon pisze:Wyświetlił mi się na ich stronie komunikat, że małe mieszkanie 2-pokojowe w Krakowie na 35 m2 można mieć w tej inwestycji już za 511 tys. zł, czyli daje to za m2 jakieś 14 600 zł, co myślicie o takiej cenie dla tej okolicy? Wydaje się niemało, ale trudno nadążyć na wzrostem cen w ostatnich latach? Jak wyglądają ceny mieszkań na Prądniku Białym w tej okolicy u innych deweloperów? Podzieli się ktoś informacją, można takie 35 m2 kupić taniej?

Murapol sprzedaje obecnie najtaniej w tamtym rejonie. Na glogera, sąsiednio SlowCity, Pekowicka Trio od Samson, Mozaika od KG ceny 16+ za takie mieszkania. Tylko w murapolu odbiór dopiero pod koniec 2027 roku, ponieważ mają zrobić drogę we współpracy z innymi deweloperami do sierpnia 2027 z tego co się dowiedziałem w biurze sprzedaży.

nanu

Postautor: nanu » 03 paź 2024, 11:02

budexon pisze:A co myślicie o osiedlu budowanym w Krakowie w tej okolicy Prądnika Białego przez dewelopera Murapol, które na potrzeby sprzedaży nazwano Murapol Prado? Nie doszukałem się mapki, ale jeśli chodzi o lokalizację, to będzie gdzieś blisko osiedla Slow City albo po sąsiedzku? Gdzie to dokładnie ma powstać, to będzie działka granicząca z Trasą Wolbromską? Widziałem, że opisują to, jako osiedle powstające przy ul. Pękowickiej.

To jest dosłownie obok Slow City (może nie okno w okno, bo pomiędzy jest kilka drzew, które się wciąż uchowały). Chodzę tam na spacery w zasadzie codziennie więc jak ktoś chętny to mogę potem wrzucić aktualne zdjęcia.

darkwhisky

Postautor: darkwhisky » 09 paź 2024, 23:06

Poproszę
nanu pisze:
budexon pisze:A co myślicie o osiedlu budowanym w Krakowie w tej okolicy Prądnika Białego przez dewelopera Murapol, które na potrzeby sprzedaży nazwano Murapol Prado? Nie doszukałem się mapki, ale jeśli chodzi o lokalizację, to będzie gdzieś blisko osiedla Slow City albo po sąsiedzku? Gdzie to dokładnie ma powstać, to będzie działka granicząca z Trasą Wolbromską? Widziałem, że opisują to, jako osiedle powstające przy ul. Pękowickiej.

To jest dosłownie obok Slow City (może nie okno w okno, bo pomiędzy jest kilka drzew, które się wciąż uchowały). Chodzę tam na spacery w zasadzie codziennie więc jak ktoś chętny to mogę potem wrzucić aktualne zdjęcia.

Rozumiem, iż wjazd na osiedle będzie od ul. Piaszczystej?

nanu

Postautor: nanu » 10 paź 2024, 16:29

darkwhisky pisze:Poproszę
nanu pisze:

To raczej jedyna opcja i na razie tak wjeżdżają maszyny budowlane.

JanuszBiznesu

Postautor: JanuszBiznesu » 10 paź 2024, 18:59

nanu pisze:
nanu pisze:To jest dosłownie obok Slow City (może nie okno w okno, bo pomiędzy jest kilka drzew, które się wciąż uchowały). Chodzę tam na spacery w zasadzie codziennie więc jak ktoś chętny to mogę potem wrzucić aktualne zdjęcia.

Ile z metra teraz sie bierze w tej okolicy?

nanu

Postautor: nanu » 10 paź 2024, 21:46

JanuszBiznesu pisze:
nanu pisze:

Ile z metra teraz sie bierze w tej okolicy?

W Slow city w tej chwili jest od 14k za te mieszkania co się ostały, w etapie B, etap C 16,5K za kawalerkę, a 14,9K za największe mieszkanie na 117m.
Po drugiej stronie Wolbromskiej jest Dom-Bud i widzę mieszkanie 62m za 13,3K za m2

Komar98

Postautor: Komar98 » 14 sty 2025, 23:47

A tak z ciekawości, to przyglądaliście się tym mieszkaniom, które oferuje Murapol w ramach inwestycji Prado? Są np. mieszkaniaczteropokojowe, na 73,4 m2, brzmi to nieźle. Tylko w takim mieszkaniu, jeden z pokoi ma 6,89 m2, a kolejny 7,09, łącznie mają mniej więcej tyle, ile przedpokój. Na szczęście znalazło się też kilka metrów na garderobę, i słusznie, bo w pokojach miejsca na szafę może nie styknąć ; ) A może ja się niesłusznie czepiam i pokoju takiej wielkości można wygodnie żyć?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”