Budowa osiedla Akacjowa Wita w Krakowie (deweloper Atal) - zdjęcia i opinie na forum

Forum dla osób, które kupiły lub chcą dowiedzieć się czegoś więcej o nowych mieszkaniach w inwestycji Akacjowa Wita w Krakowie, za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
iti

Budowa osiedla Akacjowa Wita w Krakowie (deweloper Atal) - zdjęcia i opinie na forum

Postautor: iti » 15 paź 2024, 23:34

iti pisze:Haha, jeszcze wczoraj tamtędy przechodziłem i zastanawiałem się co to za ogrodzenie i porządkowanie terenu, ale nie było żadnej tablicy informacyjnej dotyczącej nowej inwestycji, zresztą nie wpadłbym na to, że mają tam zamiar postawić 4 bloki, a tu proszę - Akacjowa Wita i Atal buduje nowe osiedle w Krakowie.

No i jeszcze zdjęcia zrobione kilka dni po mojej pierwszej wizycie tam, tj. w okolicy ul. Akacjowej, za ekranem akustycznym.

Obrazek

Jak na razie widać, że odbywa się porządkowanie terenu, te działki były dosyć zielone, więc jest po czym sprzątać.

Obrazek

Pojawiła się także tablica informacyjna tej nowej inwestycji w Krakowie, wiec można się z niej nieco więcej dowiedzieć o trwającej budowie.

iti

Re: Budowa osiedla Akacjowa Wita w Krakowie (deweloper Atal) - zdjęcia i opinie na forum

Postautor: iti » 15 paź 2024, 23:37

Jak na razie niewielka koparka porządkowała teren, który wcześniej ogrodzono, czyli przygotowanie placu budowy, ale pewnie zaraz wjadą z pracami ziemnymi.

Obrazek

W sąsiedztwie są starsze bloki, patrząc na architekturę, to chyba będą jakieś lata 90, może 2000.

Obrazek

W każdym razie przybędzie sporo mieszkańców w okolicy. Był ktoś może zobaczyć, jak teraz wygląda budowa osiedla Akacjowa Wita Kraków, ruszyli już z kolejnymi etapami prac?

bohom

Re: Budowa osiedla Akacjowa Wita w Krakowie (deweloper Atal) - zdjęcia i opinie na forum

Postautor: bohom » 22 gru 2024, 23:45

Jak przechodziłem przez tą kładkę nad al. Bora-Komorowskiego w Krakowie, to widziałem, że prace na budowie osiedla Akacjowa Wita w Krakowie ruszyły już na całego, poniżej zdjęcie.

Obrazek

Chyba wzmacnianie terenu przez pracami ziemnymi albo w ich trakcie.

bohom

Postautor: bohom » 22 gru 2024, 23:47

Ciekawe, kiedy pojawi się żuraw i czy będzie tylko jedne na tej budowie czy będzie ich więcej.

Obrazek

A może ma ktoś jakieś zdjęcia zrobione z mniejszej odległości i podzieli się na forum?

czang

Postautor: czang » 14 sty 2025, 0:18

To ja dorzucam kilka zdjęć z budowy osiedla Akacjowa Wita wykonanych z nieco mniejszej odległości niż te powyżej.

Obrazek

Deweloper Atal jest na etapie kopania dziury w ziemi pod te bloki, ale zdecydowanie nie jest to jeszcze właściwy wykop.

Obrazek

Wygląda jeszcze jak jakaś dosyć płytka odkrywka, jak na razie.

czang

Postautor: czang » 14 sty 2025, 0:26

Drzewa przy wykopie zabezpieczone, widać, że zabrali się za robotę.

Obrazek

Tak naprawdę, to całkiem spory kawał działki tu mają, choć długa i wąska, ale najwyraźniej na bloki się nadaje.

iti

Postautor: iti » 03 cze 2025, 0:03

To jeszcze kilka zdjęć z budowy przy Akacjowej w Krakowie zrobionych podczas niedawnego spaceru.

Obrazek

Widać, że tam dalej, to wyszli już ponad ziemię, może i do tego czasu, to już na całości parter jest.

Obrazek

Ciekawe czy te drzewa przeżyją do zakończenia budowy, ale fajnie, że coś tam zostawili, oby zadbali o to odpowiednio.

iti

Postautor: iti » 03 cze 2025, 0:04

A tu obok widać blok osiedla wojskowego, które jest po sąsiedzku.

Obrazek

Po drugiej stronie oczywiście ekran akustyczny przy Bora-Komorowskiego.

Wróć do „Akacjowa Wita Kraków (deweloper Atal) - forum mieszkańców osiedla”