Osiedle Dobra Forma - opinie i forum - nowe mieszkania w Krakowie na Bochenka

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
czarna

Re: Osiedle Dobra Forma - nowe mieszkania w Krakowie na Bochenka

Postautor: czarna » 28 lut 2016, 14:58

Dzięki "iti", ale troszkę przysłowiowym zębów na tym zjadłam ;) i musiałam rozważyć wszystkie argumenty za i przeciw. Zdjęć niestety, ale nie mam chociaż na stronie osiedla są dodawane i widać, że coś się dzieje:) I odpowiadając na Twoje pytanie kupiłam 2-pokojowe mieszkanie i chciałabym święta Bożego Narodzenia spędzić juz na swoim.

iti

Postautor: iti » 28 lut 2016, 22:45

Brałaś jakieś widokowe na wyższym piętrze czy niżej. Jak ostatnio chciałem tam zarezerwować mieszkanie, to okazało się, że im wyżej, tym jest tam drożej, co jeszcze skłoniło mnie do zastanowienia się nad tym czego ja chcę i na co mogę sobie pozwolić ;) I jeśli na Boże Narodzenie, to całkiem ambitnie plany. Liczysz na to, że kiedy dostaniesz klucze do swojego nowego mieszkania :?: A jeśli chodzi o plusy tej inwestycji, to z tego co słyszałem, jak się dowiadywałem co i jak, ma tam być ok. 70 ogólnodostępnych miejsc postojowych, co rzadko się widzi ostatnio w przypadku nowych inwestycji mieszkaniowych :D

czarna

Postautor: czarna » 01 mar 2016, 11:47

To prawda im wyżej tym drożej dlatego ja wzięłam na parterze. Wiem pierwsza myśl parter...odpada, ale od kilku miesięcy mieszkam właśnie na parterze co prawda w innej dzielnicy i musze przyznać wber temu co wszyscy myślą nie mam z niczym problemu, nie słyszę windy ( a jest to 11- piętrowy blok), tak naprawdę nie wiem kto w tym bloku mieszka ( znam tylko sąsiadów obok), nie słyszę głosów na klatce i jest bardzo, bardzo spokojnie.
Ja również przy wyborze mieszkania musiałam się dobrze zastanowić czego tak naprawdę potrzebuje wiec "iti" Tobie proponuje również rozważenie wszystkich możliwość i zastanowienia się czego oczekujesz:). Nic na siłę; )
Klucze chciałabym dostać najpóźniej w październiku i później ostro działam i wprowadzam się na święta nawet gdy wszsytko nie będzie jeszcze skończone....grunt to mieć dobre nastaniewienie i wszystko pójdzie; ):)

czarna

Postautor: czarna » 01 mar 2016, 11:50

Zapomniałam jeszcze dodać, że problem z miejscem postojowych będzie bo juz jest i dlatego ja wykupiłam miejsce w garażu podziemnym, żeby później się nie wkurzać..

iti

Postautor: iti » 01 mar 2016, 15:39

No to faktycznie całkiem ambitnie, jeśli od października do końcówki grudnia chcecie się ze wszystkim wyrobić. Choć pewnie sporo jeszcze zależy od tego, czy to będzie koniec czy początek października :) No i czy będą pewni ludzie od wykończenia własnego lokum, ale pewnie masz to przemyślane ;)

Co do parterów, to faktycznie to wcale nie musi być złe rozwiązanie, o ile jest to w miarę dobry parter. Będziesz miała u siebie ogródek i jeśli tak, to duży :?: A z parkingami to jest teraz coraz bardziej tak, że lepiej je mieć, bo masakra z samochodami, zwłaszcza na nowych osiedlach, gdzie każdy ma samochód, a deweloper przewidział miejsca parkingowe tylko dla części przyszłych mieszkańców...

Na co będziesz miała widok z okien :?:

brovar

Postautor: brovar » 15 mar 2016, 12:32

Witam serdecznie,
Aktualnie jestem w trakcie załatwiania wszystkich formalności, żeby stać się szczęśliwym mieszkańcem Dobrej Formy. Kontakt z biurem naprawdę więcej niż bardzo dobry. Nie wciskają na siłę mieszkań, dużo doradzają, pytają. Lokalizację bardzo mi odpowiada. Blisko (jak dla mnie) przystanki komunikacji miejskiej, w miarę spokojna okolica i jak się okazało kilku znajomych też wybrało tam mieszkanie. Wedle tego co inwestor obiecuje to 31.07.2017 nastąpi przekazanie lokali. To oczywiście pewnie umowna data, może to się zmienić w jedną lub drugą stronę. Póki co idzie wszystko planowo ( kończą już fundamenty). Jeśli wkrótce zaczną iść w górę to już pójdzie o ile nie będzie jakiś nieprzewidzianych problemów ( odpukać). Jeśli wszystko to co obiecuję inwestor będzie zrealizowane to naprawdę inwestycja warta uwagi.

przemo88

Postautor: przemo88 » 16 mar 2016, 12:25

Hej. Kupiłem tam mieszkanie i chętnie poznam innych, którzy się także zdecydowali na tę inwestycję (sąsiadów :D ). Interesuje mnie co Was skłoniło na zakup mieszkania właśnie tam i generalne wrażenia i nastawienia. Pzdr :P

iti

Postautor: iti » 17 mar 2016, 9:58

@Przemo, a napisz dlaczego Ty się zdecydowałeś na zakup nowego mieszkania w inwestycji Dobra Forma w Krakowie :) Jakie widzisz zalety i wady tego projektu :?: Jeśli o mnie chodzi, to podoba mi się to, że można mieć mieszkanie na dosyć wysokim piętrze i do tego z niezłym widokiem, choć trzeba też przyznać, że ceny rosną wraz z wysokością... No i forma całkiem mi się podoba, dwa budynki koło siebie z ciekawie wymyślonymi balkonami :)

Obrazek

shahp

Postautor: shahp » 17 mar 2016, 10:03

I dlaczego akurat ta inwestycja. Na Bochenka buduje sie sporo blokow :) Wiec miales wybor.

przemo88

Postautor: przemo88 » 17 mar 2016, 10:24

Dlaczego? No to to pewnie wiekszosc zdziwi ale ja szukalem inwestycji, w ktorej harmonogram platnosci dzialal na zasadzie 10/90 a w wiekszosci przypadkow pieniadze wplaca sie w transzach kwartalnie (dluzsza historia :D ). Tak trafilem na te inwestycje, do ktorej nie bylem na poczatku przekonany. I tutaj duzym plusem okazal sie kontakt z developerem poprzez osobe pani Martyny, sympatyczna i rzeczowa dziewczyna :P pozniej juz bylo coraz bardziej kolorowo i oby tak zostalo do konca. Okolica w sumie nienajgorsza. Trawmwaj co chwila, wokolo ma byc zielono. Moze haslo "zyj aktywnie" mnie kupilo hehe a jestem takim leniem, zeby sie ruszyc pobiegac czy isc na silke to dramat hehe. Przekonalo mnie to, ze jest tam miejsce a nie jak na niektorych kompleksach blokowisko, blok na bloku i wokol sam beton a tu niby 20min tramwajem do centrum a na uboczu posrod zieleni. Nie kupilem mieszkania na wysokim pietrze ale okna mam miec na zachod co jest wedlug mnie plusem. A co mi sie najbardziej podoba to balkon blisko 15 metrowy 8-) oby sasiedztwo bylo mile i wzglednie towarzyskie to bedzie dobre miejsce!
Sorry za brak polskich znakow ale pisze z telefonu.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”