Nowa Sądeczanka [DK75] / budowa i przebudowa drogi Brzesko - Nowy Sącz / informacje na forum

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
lwowski

Re: Nowa Sądeczanka [DK75] / budowa i przebudowa drogi Brzesko - Nowy Sącz / informacje na forum

Postautor: lwowski » 26 kwie 2024, 13:12

Tam na końcu pewnie będzie zrobione rondo z DK75, ciekawe, jak będzie przejeżdżał przejazd nim.

Obrazek

No i stara droga niestety zostaje i chyba jeszcze długo nie będzie obiecanej 2-pasmówki z Brzeska do Nowego Sącza.

darek

Re: Nowa Sądeczanka [DK75] / budowa i przebudowa drogi Brzesko - Nowy Sącz / informacje na forum

Postautor: darek » 23 cze 2024, 15:42

Ostatnio przejeżdżając przez Brzesko drogą DK75 widziałem, że obwodnica Brzeska nabiera realnych kształtów i trwa już tam utwardzanie nawierzchni pod asfalt. Coraz bliżej do tego, żeby chwilę na trasie do Nowego Sącza oszczędzić. Kiedy ten kawałek drogi ma zostać otwarty?

lwowski

Postautor: lwowski » 07 lip 2024, 14:02

Zgadza się, jak przejeżdżałem ostatnio po sąsiedzku to widziałem jak kładli jakieś wierzchnie warstwy nawierzchni. Pewnie nie było to jeszcze docelowała warstwa ścierna ale daje położenie najwyraźniej jest coraz bliżej. Ciekawe tylko kiedy będą robić włączenie do obecnego szlaku drogi. Tak czy inaczej postępy cieszą. Ale warto pamiętać o tym że budowa Sądeczanki to jeszcze wielka niewiadoma jeśli chodzi o czas i przebieg.

darek

Postautor: darek » 15 wrz 2024, 23:35

Podobno już jakieś protesty się szykują, bo ludzie dowiedzieli się, że jakieś 29 domów może iść w Nowym Sączu do wywłaszczenia i wyburzenia, jeżeli zostanie wybrany chyba najbardziej prawdopodobny wariant przebiegu trasy. Zawsze znajdzie się ktoś, kto protestuje przeciwko takim inwestycjom, mam nadzieję, że to nie opóźni prac... znaczy jakich prac, jak tu jeszcze nie ma decyzji środowiskowej :/

darek

Obwodnica Brzeska w ciągu drogi krajowej 75 / nowa Sądeczanka - informacje na forum

Postautor: darek » 27 paź 2024, 18:12

Ostatnio był jakiś czas tam wprowadzony ruch wahadłowy.

Obrazek

Ale wygląda na to, że naprawdę dużo nie zostało do tego, żeby puszczono tam ruch.

Obrazek

Nie wiecie kiedy oni to mają zamiar otworzyć? Ale chyba jeszcze w tym roku tym kawałkiem pojedziemy, co?

darek

Postautor: darek » 27 paź 2024, 18:14

Wygląda na to, że będzie też sporo ekranów akustycznych postawionych tam.

Obrazek

A w sprawie budowy reszty drogi coś wiadomo, kiedy decyzje i kiedy mogłaby ruszyć budowa właściwego kawałka trasy, czyli drogi Brzesko - Nowy Sącz?

darek

Postautor: darek » 21 gru 2024, 23:42

W ostatnich dnach była gdzieś wiadomość, że budowa nowej Sądeczanki, czyli drogi od autostrady A4 do Nowego Sącza, to kwestia 10 a nawet kilkunastu lat dopiero, więc nie nastawiałbym się, że ktoś szybko nią pojedzie. Ale jakoś nie jestem zaskoczony, wiadomo gdzie władze siedzące w Warszawie mają ten region.

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”