Domy / Blizniaki / Szeregówki na południu Krakowa / w Wieliczce / gdzie kupić na południu Krakowa

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
MarcinG

Re: Domy / Blizniaki / Szeregówki na południu Krakowa / w Wieliczce / gdzie kupić na południu Krakowa

Postautor: MarcinG » 16 maja 2024, 17:20

gophfer pisze:wracajac do tematu, to co myślicie o lokalizacji Niepołomice podgrabie ok. ul. Krakowskiej. Z tego co słyszałem ma tam być odbudowana stacja pkp podgrabie i szybki pociag do Krakowa

Nie znam tej lokalizacji, ale o koleji do Niepolomic mowi sie od jakis 50 lat i poki co jej nie ma. Daje to do myslenia :)

gophfer

Re: Domy / Blizniaki / Szeregówki na południu Krakowa / w Wieliczce / gdzie kupić na południu Krakowa

Postautor: gophfer » 18 maja 2024, 18:53

Niby tak, ale mam, znajomego w pkp, który potwierdził ze stacją pkp podgrabie będzie odbudowywana i będzie gotowa za 2-3lata

szymek

Postautor: szymek » 14 lis 2024, 14:49

gophfer pisze:Niby tak, ale mam, znajomego w pkp, który potwierdził ze stacją pkp podgrabie będzie odbudowywana i będzie gotowa za 2-3lata

Ale to nie jest też kwestia budowy linii kolejowej do Niepołomic, którą chyba jakiś czas temu rozebrano?

Nawet jeśli nie, i doceniając wszystkie zalety pociągu i mieszkania niedaleko przystanku kolejowego, to jednak nie jest to to samo co mieszkanie w mieście w dobrze skomunikowanym miejscu. Zauważyłem to po znajomym, który dojeżdża ze Złocienia i który bardzo ceni sobie możliwość dojazdu z tej lokalizacji pociągiem do centrum, tylko że to wygląda tak, że najpierw musi dojechać do centrum, a potem szukać jakiegoś połączenia dalej. A jeżeli ktoś mieszka w lepszej lokalizacji, to zwykle może wsiąść od razu w tramwaj czy autobus jadący w kilku różnych kierunkach dzięki czemu łatwiej i szybciej dociera do miejsca docelowego.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”