Bochenka Vita Kraków / deweloper Develia - opinie i informacje na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Nowy

Re: Bochenka Vita Kraków / deweloper Develia - opinie i informacje na forum

Postautor: Nowy » 07 cze 2024, 22:07

A co do tych układów powyżej, to mi ostatnio wyświetliła się reklama jednej z krakowskich inwestycji z takim układem:

Obrazek

Na 81 m2 jest nawet o jeden pokój więcej, choć salon oczywiście znacznie mniejszy, choć gdyby ktoś chciał pokombinować ze ściankami działowymi i mieć jeden pokój mniej, to pewnie też by zrobił. Do tego wystawa 3-stronna bez północy. Mniejsze, ale czy dużo gorsze?

pozdro

Postautor: pozdro » 07 cze 2024, 23:12

Tak mieszkanie bez przedpokoju a potem nie ma gdzie kurtek i butów trzymać i innych rupieci typu odkurzacz

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 07 cze 2024, 23:48

Mi sie podoba ten ukłąd

Obrazek

mop

Postautor: mop » 08 cze 2024, 18:35

gophfer pisze:Jak dla mnie nie będzie problemu z brakiem szafy w develli , bo planuje zrobić szafo-garderobo-komorke (jednym słowek graciarnie :D) z jednej łazienki (dodatkowo oczywiście kupuje KL w hali garażowej). Balkony jak dla mie to tylko wystawić suszarkę z praniem (choć wolałbym mieć jeden przynajmniej 6-8mkw, aż się prosi aby ten od strony sypialni był większy, no cóż :( ), obecnie mam ponad 8mkw i od 10lat na nim nie siedze, wolę wyskoczyć do parku, góry rower itp. Jedyne , co mnie martwi to taki podłużny salon z tylko jednym oknem . Z jednej strony powinien być ustawny bo dużo ścian, ale czy nie będzie zbyt ciemno ?

Nie ma mieszkań idealnych , już się przekonałem bo tej ilości która obejrzałem. Z ekopraku tez nie jest idealne ,bo jest tak megi otwarty salon na korytarz. wielka mega przestrzen, ktorej tez troche sie marnuje. Fakt w holu wstawisz szafę ale jest też metrażowo większy, myślę że podobna "pakowność" uzyskam przerabiając łazienkę na garderobe w Develli.

Co do światła w salonie. Czy nad balkonem jest kolejny balkon albo daszek? Jak blisko kolejny blok i ile pięter wyżej ma dach? Ja mam teraz bardzo podobny salon, też ponad 7m długi, ale ciut więcej okna i węższy (23mkw), najwyższe piętro, ale loggia (zabudowana po bokach) i jest ciemno. W aneksie trzeba świecić prawie cały dzień (szczególnie latem, zimą jak jest słonecznie i słońce nisko to jest jaśniej). Dla mnie w kolejnym mieszkaniu okno w aneksie to był mus. Tutaj aż 32 mkw a tylko podwójne okno.

Nie zniechęcam, ale wolę napisać swoje doświadczenie, szczególnie jeśli to ma być docelowe mieszkanie.

Ale jeśli to tylko balkon, z boku (balkonu) nie ma ścianek, wysokie piętro, dużo nieba, to może wpadać znośna ilość światła. Niestety też wiem jak ciężko o sensowne duże mieszkanie

Nowy

Postautor: Nowy » 18 lis 2024, 22:58

Zostało jeszcze kilka mieszkań do sprzedania oraz lokali usługowych w budynku Bochenka Vita Kraków. A kiedy ma być oddany ten budynek? Na jakim etapie są teraz prace budowlane, ale skoro mają skończyć w 2024 roku, to chyba ten nowy blok przy ul. Bochenka powinien być już gotowy, zgadza się? Kiedy ruszają tam odbiory nowych mieszkań od dewelopera Develia?

Nowy

Postautor: Nowy » 18 lis 2024, 23:00

No i ciągle można tam nabyć mieszkanie z tarasem w Krakowie, tylko jaki widok z tego tarasu jest, to inna sprawa. Co myślicie o mieszkaniu z tarasem w tej okolicy?

Paker

Postautor: Paker » 19 lis 2024, 8:07

Trwa już odbiór mieszkań. Zostały same perełki i 2 lokale usługowe na parterze, na które nikt nie chce się zdecydować. Oby w jednym sprzedanym nie powstała kolejna Żabka ani jakiś alko biznes. Ta dzielnica to usługowy dramat.

realista

Postautor: realista » 19 lis 2024, 8:53

kaamien pisze:
Nowy pisze:No i ciągle można tam nabyć mieszkanie z tarasem w Krakowie, tylko jaki widok z tego tarasu jest, to inna sprawa. Co myślicie o mieszkaniu z tarasem w tej okolicy?

Nice try 8-) Od razu powiedz, że jesteś pracownikiem Develii i naganiasz ludzi na beznadziejnie mieszkanie z tarasem. Taras jest świetną sprawą gdy jest na najwyższej kondygnacji i żaden blok w okolicy nie jest wyższy, co najwyżej równy. Tu ostatnie pięto jest na wysokości 7 piętra bloków dookoła, a przypominam, że wszystkie dookoła mają po 11 pięter. Pomijam kwestię kształtu tego tarasu i metrażu. Kupujący dobrze to sprawdzą. Ale życzę powodzenia.

Co do lokali usługowych, bardzo brakuje np. dobrej jakości kawiarni/cukierni. Oby tylko nie żabka, alkosklep czy jakaś piekarnio-masówka. Bardzo mało jest lokali usługowych w okolicy, liczę na to że zadomowią się tutaj wartościowi przedsiębiorcy.

gość jest od prawie 10 lat na forum, wypowiada się w tysiącach tematów, a ty go posądzasz o jakieś powiązania z dewelią?

to prawda że inwestycja ujowa lokale to nieudolnie przerobione mieszkania na pierwszym piętrze i piwnice w przyziemiu - nie licz tam na porządnego najemcę, a mieszkanie z takim tarasem to patelnia do oglądania z sąsiednich bloków, ale trochę powagi :)

gophfer

Postautor: gophfer » 22 lis 2024, 0:00

No i uj. Kupiłem, odebrałem i jestem zadowolony :D

Daisy38

Postautor: Daisy38 » 26 lis 2024, 0:53

Ja to samo

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”